Griji, bogății, plăceri

Ce ușor încearcă această lume să te atragă și să te absoarbă în ea, și să te depărteze de tot ce înseamnă Isus Hristos. Și acest lucru poate fi atât de subtil la început. Grijile lumii acesteia? Cine nu are griji în această lume? Avem, nu-i așa?

Și adesea rugăciunea mea a fost: Doamne, te rog, te rog nu mă lăsa să fiu înghițit de grijile acestei lumi. Cred că creștinii simt acest lucru. Puteți enumera ce doriți. Bunăstarea copiilor noștri… Vreau să spun că pot fi lucruri bune. Familia, sănătatea, facturile, hrana, locul de muncă, mașina, casa, gazonul și tot felul de alte lucruri. Toate aceste lucruri temporare concură pentru a obține atenția și timpul nostru. Și te vor înghiți cu totul dacă le permiți.

Griji, îngrijorări, anxietate de tot felul. Te îngrijorezi că nu e bine una și alta, că trebuie terminată treaba asta și cealaltă. Te îngrijorezi cu privire la hrană și îmbrăcăminte. Viața poate fi plină de griji. Oamenii pot fi pur și simplu împovărați și preocupați de presiunile constante ale vieții cotidiene: muncă, nevoi, educație, serviciu, datorii sociale, familie… Toate acestea sunt spini reali. Spini reali care se pot înfășura în jurul tău și te pot sufoca.

Îi spuneam lui Bobby că un lucru bun cu privire la vizitarea unor locuri precum Reynosa este că ne face să ne aducem aminte ce este cu adevărat important în viața aceasta. Este un test personal: Doamne, oare îmi trăiesc eu corect viața? Îmi folosesc eu timpul în cel mai bun mod pentru că zilele sunt rele, cum spune Pavel? O, ce afirmație este aceasta pentru prosperitatea și comoditatea americană! Domnul mi-a pus în minte tot mai mult această preocupare în ultimii doi sau trei ani: nu numai a folosi bine timpul, ci a-l folosi în cel mai bun mod. Doamne, ajută-ne! Fraților, facem noi acest lucru? Ne preocupă măcar? Ne gândim măcar la aceasta? Să ne ferească Domnul ca oricare dintre noi să găsească mai mult timp pentru lucruri precum Facebook decât pentru a petrece timp cu El!

Griji, bogății, plăceri… ele sunt chiar acolo lângă tine și așteaptă să te adoarmă și să te prindă atât de tare în mrejele lor încât să nu mai scapi.
illbehonest.com/romana