Ai încredere în Dumnezeu chiar și când nu Îl simți

Ai încredere în Dumnezeu chiar și când nu Îl simți? Trebuie să ne amintim că Dumnezeu adesea Își retrage prezența simțită de la noi pentru a ne testa și a ne purifica credința. Îl vei urma totuși pe Domnul chiar și când nu Îl simți cu tine? În acest fragment, Paul Washer are în vedere un adevăr din Isaia 50.


Vreau să vă uitați la ceva. Isaia capitolul 50, versetul 10. Acesta face parte din Cântarea Robului. „Cine dintre voi se teme de Domnul să asculte glasul Robului Său?” Ești într-o relație corectă cu Dumnezeu dacă aceasta te descrie pe tine. Te temi de Domnul și asculți de glasul Robului Său, adică de Fiul. Ai ascultat de vocea Fiului Său când a spus: „Scoală-te și trăiește.” „Cine umblă în întuneric și n-are lumină.” Stați puțin, Michael ne învăța că adevăratul creștin umblă în lumină. Exact asta spune Ioan. Exact asta spune Ioan. Creștinul umblă în revelația lui Dumnezeu, umblă în lumina lui Dumnezeu, în gloria lui Dumnezeu, da, în curăția lui Dumnezeu – toate acestea.

Deci, ce spune el? El vorbește despre credincioși, când Dumnezeu în harul Său… vă amintiți cum Avraam nu avea nimic la care să privească pentru a-și susține credința în afară de făgăduința și caracterul lui Dumnezeu? Iată ce-ți va face Dumnezeu, credinciosule: Tu vei striga: „Vreau să simt ceva. Vreau să simt ceva. Vreau să văd ceva.” Și sunt momente în care astfel de lucruri precum un simțământ al prezenței lui Dumnezeu sunt total adecvate, minunate și necesare. Dar când începi cu adevărat să intri în lecțiile mai dificile din școala lui Dumnezeu, El te va lăsa uneori în întuneric total. Te va lăsa fără nimic care să-ți susțină speranța sau credința în afară de cunoștința ta despre caracterul Lui. Și dacă Dumnezeu a promis să țină mâna lui Mesia când a umblat pe pământ, poți fi sigur că El ține mâna ucenicilor lui Mesia.
„Să se încreadă în Numele Domnului și să se bizuiască pe Dumnezeul lui!” Să facă asta. Nu să se încreadă în ceea ce poate vedea. Dumnezeu îți va lua simțirea. El îți va lua chiar și simțământul dragostei Sale. Uneori te va părăsi și totul va părea complet sterp. De ce face asta? Că să înveți să te încrezi în natura, în caracterul, în Cuvântul Dumnezeului tău!

Și apoi continuă. – „Iar voi toți, care aprindeți focul, și puneți tăciuni pe el, umblați în lumina focului vostru și în tăciunii pe care i-ați aprins! Din mâna Mea vi se întâmplă aceste lucruri, ca să zăceți în dureri.” Aceștia sunt oamenii care spun: „Nu, caracterul Tău nu este suficient. Cuvântul Tău nu este suficient. Trebuie să văd ceva. Trebuie să simt ceva!” Așa că ei se duc și își procură foc străin. Vor să aibă neapărat o experiență. Vor să aibă ceva pentru că doar încrederea în natura lui Dumnezeu…

Și atât de mulți credincioși vin la mine și îmi spun: „Cred, dar parcă nu văd nimic. Nu simt nimic. Nu este nimic care să mă susțină.” Și le spun: „O, copile, și totuși tu continui să crezi. Și totuși tu continui să înaintezi.” Sau le spun așa: „Bine, pare că situația e fără speranță în cazul tău. Ai băut și ai petrecut înainte să devii creștin?” „O, sigur că da.” „Atunci întoarce-te la acele lucruri. Dacă aș fi in locul tău, aș zice: hai să mâncăm și să bem, căci mâine vom muri.” „Nu pot face asta!” „Ba da, serios, deschide ușa. Voi căuta eu în Pagini Aurii sau pe Internet pentru tine. Du-te și distrează-te.” „Nu pot face asta!” „De ce? De ce?” „Din cauza Dumnezeului meu.” „Aha! Pare că Dumnezeu face din tine o priveliște momentan. Și este foarte fericit, pentru că te-a lăsat fără nimic, a scos din tine totul, dar, în același timp, în cer, El se laudă cu tine: «Priviți la robul Meu care umblă în întuneric și nu are lumină, dar se încrede în numele Meu.»” Vedeți? Acum, mulți dintre voi vă regăsiți în această situație și spuneți: „Ceea ce credeam că este o pustie din cauza păcatului meu, este de fapt faptul că Dumnezeu Își ia mai multă slavă din mine decât ar fi luat dacă aveam tot felul de lucruri în jurul meu care să îmi susțină credința.” Înțelegeți?