Crede promisiunile lui Dumnezeu

Categorie: Extrase din Predici, Video
Subiecte:

Ai vreo idee câte promisiuni legate de evlavie avem? Ai vreo idee ce multe promisiuni sunt în care Dumnezeu spune „Te voi lăsa să Mă vezi”, „Te voi lăsa să Mă cunoști, dacă Mă vei căuta”? Aș pune pariu – nu sunt un parior – dar aș paria pe tot ce am că sunt mai multe promisiuni, sunt mai multe promisiuni în Biblie referitoare la creșterea ta în har și la biruința asupra păcatului și la a fi folosit de Dumnezeu și la a călca peste șerpi și referitor la orice alt lucru. Sunt suficiente promisiuni acolo, încât dacă un om s-ar ruga numai pentru acele promisiuni 24 de ore pe zi ar trebui să trăiască zece mii de vieți ca să le obțină. Să se folosească de ele.

Înțelegi tu ce spun?!

Ia toate promisiunile lui Dumnezeu, toate pe care le găsești, Vechi Testamentare, Nou Testamentare. Scrie-ți-le pe ceva. Cele care vorbesc despre evlavie, despre Dumnezeul care e cu tine și care te ajută. Dumnezeul care îi întărește pe cei slabi, Dumnezeul care Se arată pe Sine oamenilor, Dumnezeul care face lucruri mărețe. Și apoi îngenunchează și luptă-te pentru ele toate zilele vieții tale. Iar dacă ceri aceste promisiuni, le vei primi! Dacă le cauți, le vei găsi! Și dacă bați la ușa acestor promisiuni, ți se va deschide.

Însă problema este că noi vrem alte lucruri decât promisiunile. Vrem o viață confortabilă. Vrem abilitatea de a sluji. Vrem tot felul de lucruri. Dar Dumnezeu are alte planuri. Mai înalte. Mai mărețe. Să te facă asemenea chipului Fiului Său. Și apoi să te folosească precum o comoară, ca pe centrul atenției Lui, ca pe o ilustrație a cât de bun este El. Să te ducă de-a lungul întregii veșnicii și să reverse peste tine demonstrații tot mai mari ale bunătății Lui. El are astfel de planuri pentru tine. Tu ai planuri așa de josnice și deplorabile pentru tine.

Tinerilor, găsiți acele promisiuni. Apleca-ți-vă pe genunchi, până cand vi le veți fi însușit. Luați-le una câte una; și luptați-vă pentru ele. Strigați către Dumnezeu. „Doamne, Tu ai spus că dacă Te caut, Te voi găsi.” „Tu ai spus asta.” „Te caut.” „Te caut.” Și perseverați, luptați-vă cu o îndrăzneală sfântă. Suntem așa de timizi. Așa de timizi. Ce ușor uităm, aceia dintre noi care știm.

Cam până acum 3 săptămâni mă tot luptasem cu ceva timp de mulți, mulți ani. Pur și simplu nu părea că fac mult progres în acel domeniu al vieții mele. Apoi, într-o noapte pe la ora unu m-am trezit. Și știți ce? – cei mai în vârstă ascultați-mă – Chiar nu aveți nevoie să învățați altceva. Ce aveți nevoie este să vă amintiți ceea ce ați uitat. Și a fost ca atunci când te trezești, ieși afară, și te lupți și strigi și-L chemi pe Domnul până când El îți dă biruință asupra acelui lucru. În dimineața următoare un tânăr pe care voiam să-l ajut, mi-a spus: „Frate Paul, arăți cam rău în dimineața asta.” „Nu prea ai dormit azi-noapte.” Și i-am răspuns în cuvintele lui Keith Green: „O noapte fără somn de rugăciune-ndurerată Mi-a dat biruință asupra păcatului. E-o bătălie în războiul sfânt al Domnului Ce El mi-a promis să o câștig.”

Există atâtea lucruri care nu te lasă-n pace, ca acei Canaaniți din țară. Scoate-le afară! Ia promisiunile lui Dumnezeu și scoate acele lucruri afară. „Frate Paul, am acest păcat pe care nu-l pot birui.” Atunci postește și roagă-te și alungă-l. Apucă-te strâns de har. Însușește-ți promisiunile. Fii sătul de ce te ține. Problema este că la început ești sătul de acel lucru, dar apoi începi să fii în stare să trăiești cu el. Și-apoi acesta devine parte din viața ta.

Tinerilor, luptătorii și creștinii radicali nu sunt aceia care ascultă muzică contemporană și poartă tricouri cu versete pe spate. Și nu sunt neapărat aceia care colindă străzile, mergând din ușă-n ușă. Dă-mi un om care va lua promisiunile lui Dumnezeu și se va lupta pentru ele pe genunchi în întuneric, când nu-i nimeni prin preajmă. Și totul se va aranja de la sine.

Nu există nimic, absolut nimic în viața ta care să nu poată fi biruit prin luptă în rugăciune și credință și prin însușirea promisiunilor lui Dumnezeu.


Paul Washer | http://heartcrymissionary.com