Citate creștine

Aceste citate creștine sunt extrase din cărți și predici ale unor credincioși evlavioși. Sperăm că ele te vor provoca și te vor încuraja în timp ce alergi în această cursă pentru Domnul Isus. (Pentru a distribui citatele care sunt în format imagine, le poți descărca făcând click pe imagine.)

    1 of 9    

Crucea este locul unde ne întâlnim cu Dumnezeu și unde Dumnezeu se întâlnește cu noi într-o relație de prietenie, dragoste și bucurie. Este locul unde Tatăl îl întâlnește pe fiul risipitor și îl îmbrățisează. Doar în acest loc și doar sub acest lemn este posibil ca păcătosul și Dumnezeu să se privească unul pe altul în față, fără frică pe de o parte și fără dezgust pe cealaltă parte. La cruce, Dumnezeu vorbește cu noi și tot la cruce noi Îi vorbim. La cruce, noi luăm Mielul, punem mâinile asupra Lui, Îl aducem înaintea lui Dumnezeu ca fiind al nostru, și ne mărturisim păcatele înaintea Lui, așa încât tot răul din noi, care ne desparte de Dumnezeu, să fie transferat Mielului, ca să poată fi adus de El pe altar și mistuit acolo, așa încât să nu mai împiedice întâlnirea noastră cu Dumnezeu.

Horatius Bonar

Nimic în afară de Dumnezeu nu poate satisface inima omului.

George Whitefield

Iertarea este scrisă pe cruce – viața veșnică – mântuirea. Tâlharul mântuit, care a mers de la cruce în Paradis, este pentru noi o ilustrație minunată a puterii mântuitoare a crucii. Dacă vrem să fim mântuiți, trebuie să nu știm nimic altceva decât pe Isus Hristos și pe El răstignit (1 Corinteni 2:2). Pe cruce este scrisă vestea minunată, vestea bună a unei mântuiri fără plată pentru cei pierduți, mântuirea prin Acela care a venit să caute și să mântuiască ce era pierdut; Acela care, pe lemnul morții, a purtat vinovăția lor în trupul Său și acum Își trimite mesajul glorios – vestea crucii mântuitoare.

Horatius BonarIa lumea, dar dă-mi-L pe Isus; în crucea Sa va fi încrederea mea, până când, cu o viziune mai clară, mai luminoasă Îl voi vedea pe Domnul meu față în față.

Fanny Crosby

A nu mai trăi pentru noi înșine ci pentru El este esența uceniciei.

Jerry Bridges

Dragilor, de aici crește și înaintează viața reală a creștinului. Noi privim slava lui Dumnezeu pe fața lui Isus Hristos, iar acest lucru ne dă nădejde, pace și odihnă. Și în măsura în care cunoaștem mai mult despre Dumnezeu, când El Se descoperă în Persoana Fiului Lui preaiubit, așa cresc și harurile noastre. Hrana și băutura credinței este cunoașterea lui Dumnezeu. Când Îl cunoaștem pe El și făgăduințele Lui nespus de mari și prețioase, ajungem să ne odihnim în El mai pe deplin. Ignoranța este dușmanul credinței, dar o cunoaștere a lui Dumnezeu întărește mult și crește încrederea noastră în El.

Charles SpurgeonJ.C. RyleBurk Parsons

Unii sunt mândri cu faptul că sunt smeriți, și acesta este cel mai rău fel de mândrie. Ei sunt nevoiași, neajutorați, niște făpturi care merită iadul, așa că, dacă nu ne smerim, vom fi ca ei. Haideți să ne smerim din cauza păcatelor săvârșite împotriva smereniei, și apoi Domnul ne va da sa gustăm din favoarea Lui. Harul este ceea ce ne smerește, și harul este ceea ce descoperă în această smerenie o oportunitate pentru a revărsa mai mult har.

Charles H. SpurgeonAlistair Begg

Când oamenii spun „Pot totul prin Hristos care mă întărește”, prea adesea ei pun accentul pe „eu pot” în loc de „prin Hristos”.

Burk ParsonsR.C. Sproul

Nu confunda roada creștinismului cu rădăcina lui. Un om devine creștin încrezându-se în ceea ce deja a fost făcut, în ceea ce Isus a satisfăcut în mod deplin. Un om nu devine creștin prin ceea ce face, ci prin faptul că se încrede sută la sută în ceea ce a fost făcut.

Craig Mussulman

În adevăr, nu există mântuire acolo unde nu există o recunoaștere a păcatului și o mărturisire a dreptății lui Dumnezeu în pedepsirea lui. Poate fi un mare zel religios și multe „discuții creștine”, dar dacă un om nu mărturisește că Dumnezeu este drept în a pedepsi păcatul, și că el este un păcătos care merită moartea veșnică, atunci acolo nu există o credință adevărată, o pocăință adevărată și nici o mântuire adevărată.

James White
    1 of 9