Citate creștine

Aceste citate creștine sunt extrase din cărți și predici ale unor credincioși evlavioși. Sperăm că ele te vor provoca și te vor încuraja în timp ce alergi în această cursă pentru Domnul Isus. (Pentru a distribui citatele care sunt în format imagine, le poți descărca făcând click pe imagine.)

    2 of 10    Ia lumea, dar dă-mi-L pe Isus; în crucea Sa va fi încrederea mea, până când, cu o viziune mai clară, mai luminoasă Îl voi vedea pe Domnul meu față în față.

Fanny Crosby

A nu mai trăi pentru noi înșine ci pentru El este esența uceniciei.

Jerry Bridges

Dragilor, de aici crește și înaintează viața reală a creștinului. Noi privim slava lui Dumnezeu pe fața lui Isus Hristos, iar acest lucru ne dă nădejde, pace și odihnă. Și în măsura în care cunoaștem mai mult despre Dumnezeu, când El Se descoperă în Persoana Fiului Lui preaiubit, așa cresc și harurile noastre. Hrana și băutura credinței este cunoașterea lui Dumnezeu. Când Îl cunoaștem pe El și făgăduințele Lui nespus de mari și prețioase, ajungem să ne odihnim în El mai pe deplin. Ignoranța este dușmanul credinței, dar o cunoaștere a lui Dumnezeu întărește mult și crește încrederea noastră în El.

Charles SpurgeonJ.C. RyleBurk Parsons

Unii sunt mândri cu faptul că sunt smeriți, și acesta este cel mai rău fel de mândrie. Ei sunt nevoiași, neajutorați, niște făpturi care merită iadul, așa că, dacă nu ne smerim, vom fi ca ei. Haideți să ne smerim din cauza păcatelor săvârșite împotriva smereniei, și apoi Domnul ne va da sa gustăm din favoarea Lui. Harul este ceea ce ne smerește, și harul este ceea ce descoperă în această smerenie o oportunitate pentru a revărsa mai mult har.

Charles H. SpurgeonAlistair Begg

Când oamenii spun „Pot totul prin Hristos care mă întărește”, prea adesea ei pun accentul pe „eu pot” în loc de „prin Hristos”.

Burk ParsonsR.C. Sproul

Nu confunda roada creștinismului cu rădăcina lui. Un om devine creștin încrezându-se în ceea ce deja a fost făcut, în ceea ce Isus a satisfăcut în mod deplin. Un om nu devine creștin prin ceea ce face, ci prin faptul că se încrede sută la sută în ceea ce a fost făcut.

Craig Mussulman

În adevăr, nu există mântuire acolo unde nu există o recunoaștere a păcatului și o mărturisire a dreptății lui Dumnezeu în pedepsirea lui. Poate fi un mare zel religios și multe „discuții creștine”, dar dacă un om nu mărturisește că Dumnezeu este drept în a pedepsi păcatul, și că el este un păcătos care merită moartea veșnică, atunci acolo nu există o credință adevărată, o pocăință adevărată și nici o mântuire adevărată.

James WhiteGeorge MullerBob Jennings
Jerry Bridges
    2 of 10