Citate creștine

Aceste citate creștine sunt extrase din cărți și predici ale unor credincioși evlavioși. Sperăm că ele te vor provoca și te vor încuraja în timp ce alergi în această cursă pentru Domnul Isus. (Pentru a distribui citatele care sunt în format imagine, le poți descărca făcând click pe imagine.)

    2 of 9    George MullerBob Jennings
Jerry Bridges

O Doamne, Stânca și Răscumpărătorul meu
Puternic apărător al inimii mele ostenite
Sabia mea în lupta cu nemilosul înșelător
Și scutul meu împotriva săgeților sale pline de ură

Cântecul meu, când dușmanii mă-nconjoară
Speranța mea, când năpădesc vremurile de necaz
Bucuria mea, când încercările abundă
Credincioșia Ta îmi este refugiul în noapte

Nathan Stiff, strofe din imnul „O Doamne, Stânca și Răscumpărătorul meu”

Ce este credința adevărată?

Credința adevărată nu este doar o cunoaștere sigură prin care afirm că tot ce ne-a revelat Dumnezeu în cuvântul Său este adevărat, ci este de asemenea și o încredere a inimii pe care Duhul Sfânt o lucrează în mine prin Evanghelie că nu numai altora, ci și mie mi-au fost date iertarea păcatelor, dreptatea eternă și salvarea, doar prin har, doar datorită meritelor lui Hristos.

Catehismul de la Heidelberg, Întrebarea nr. 21

Nu ceea ce au făcut mâinile mele
Îmi poate salva sufletul vinovat;
Nu ceea ce a îndurat trupul meu trudit
Îmi poate restaura sufletul;
Nu ceea ce simt sau fac
Îmi poate da pacea cu Dumnezeu;
Nici toate rugăciunile și suspinurile și lacrimile mele
Nu pot purta povara-mi îngrozitoare.

Doar lucrarea Ta, o Hristoase,
Poate ușura greutatea păcatului;
Doar sângele Tău, o Mielule al lui Dumnezeu,
Îmi poate da pace în lăuntrul meu.
Dragostea Ta pentru mine, o Dumnezeule,
Nu a mea, o Doamne, pentru Tine,
Poate să mă scape de această neliniște
Și să îmi elibereze duhul.

Horatius Bonar, versuri din imnul „Nu ceea ce au făcut mâinile mele”

O întrebare centrată în om este: cum poate un Dumnezeu iubitor să trimită pe cineva în iad? O intrebare centrată în Dumnezeu este: cum poate un Dumnezeu sfânt să primească pe cineva în cer?

Jeff Peterson

Acela care se dedică mult rugăciunii, va experimenta puține necazuri în confruntarea cu ispita. Rugăciunea obține ajutorul potrivit care se găsește în Hristos pentru noi (Evrei 4:16). Rugăciunea ne fortifică sufletele într-o atitudine de împotrivire față de orice ispită.

John Owen, Ispita, p. 102

Când un om este slăbit, ajungând neglijent sau formalist în responsabilitățile sale spirituale, și când poate să le omită sau poate să trăiască liniștit cu o împlinire nepăsătoare și fără viață a acestora, fără încântare, bucurie sau satisfacție în sufletul său, poate ști că, deși nu poate evalua cu precizie problema specifică cu care se confruntă, acel om a căzut în ispită, lucru care, cu trecerea timpului, îl va duce în necaz și pericol. Și am văzut mulți oameni de acest fel în zilele noastre care, de la mărturia caldă a credinței, au căzut în neglijență, nepăsare, indiferență față de rugăciune, citirea și auzirea Cuvântului predicat, și în alte lucruri asemănătoare. Dați-mi un singur exemplu de un astfel de om care să fi ieșit dintr-o situație de acest fel fără a fi rănit, și îndrăznesc să spun că vă voi arăta o sută care au adormit pe vârful catargului, au ajuns în ghearele unor ispite ticăloase și au produs ulterior roada amară a păcatului în viețile lor.

John Owen, Ispita, p.89

Responsabilitățile pe care Dumnezeu ni le dă și testele credinței pe care le permite, inclusiv prin ispite, nu sunt proporționale cu puterea noastră naturală, ci cu ajutorul și biruința care ne sunt disponibile în Hristos.

John Owen

Adevărata comoară a bisericii este Evanghelia cea sfântă a slavei și harului lui Dumnezeu.

Martin Luther, Teza Nr. 62

Ar trebui să sari mai degrabă un mic dejun, un prânz sau o cină, decât să ratezi mesele tale spirituale zilnice.

Craig Mussulman

Viitorul a început deja în istoria noastră prin învierea lui Hristos. El este „primul rod dintre cei care au adormit”. Învierea Sa o garantează pe a noastră, așa cum primul rod garantează recolta finală.

Sinclair Ferguson

Ai credință? Aceasta este o binecuvântare prețioasă. Cu adevărat fericit este cel dornic și gata să-și pună încrederea în Isus. Cu toate acestea, păzește-te ca nu cumva să faci un hristos din credința ta. Nu te bizui pe credința ta, ci pe Hristos.

J.C. Ryle

Un lucru pe care să vi-l amintiți întotdeauna despre ispită: ispita nu este doar o oportunitate de a păcătui. Ispita este o oportunitate de a-L asculta pe Dumnezeu și de a nu păcătui.

Jeff Peterson
    2 of 9