Nu te juca cu vipere pe internet

Observați, harul divin îl împuternicește pe un credincios adevărat să urască ceea ce este neevlavios. Un credincios adevărat nu se poate complăcea nestingerit în rău. Deși poate păcătui, el nu poate păcătui cu bucurie, în mod nestingherit și ca mod de viață. De ce? De ce este așa? Pentru că dacă este mântuit, harul încă îl învață, îl îndrumă, îl disciplinează (Tit 2: 11-13), și încă își exercită influența asupra vieții sale.

Am intrat într-o dimineață într-un McDonald’s să iau micul dejun cu fratele Paul Washer. Ne-am dus la tejghea, nu-l cunoșteam pe Paul foarte bine la acea vreme. Dar nu voi uita niciodată acest lucru: când am ajuns la tejghea și ne-am plasat comanda, chelnerița a pus tava și apoi a pus un napron din hârtie pe ea. Și dintr-o privire am observat că pe acea hârtie era o echipă feminină de dans care era îmbrăcată foarte indecent. Paul a văzut-o dintr-o privire și a ridicat-o și a întors-o cu fața în jos. Văzând umblarea lui Paul, am observat că era consecvent. Acțiunea lui a reflectat disciplină. Făcea tot ce putea în vederea chibzuinței, a prudenței, pentru a se asigura că nu a rămas nimic neverificat care l-ar putea face să se poticnească.

Iar atât de mulți care se declară creștini se uită pe internet, se joacă cu vipere pe internet, privesc lucruri la televizor care nu sunt potrivite cu sfințenia. Și se întreabă de ce Dumnezeu nu este o realitate pentru ei. Dorința de a urmări evlavia, prietene, se găsește în puterea harului de a-l face pe adevăratul credincios să se ferească de rău.

Acum, acest lucru este important, ascultați cu atenție. Ceea ce sporește totuși influența acestuia înspre a trăi pentru dreptate, este atunci când noi luăm inițiativa, în credință, să ne disciplinăm spre a trăi în evlavie. Încă o dată, harul locuiește în noi. Dar se pare că noi sporim efectul, dinamica, influența harului în viața noastră atunci când, prin credință, exersăm evlavia.

Aceste fragmente au fost preluate din predica completă a lui Don Currin, „Disciplina harului”, care se bazează pe Tit 2:11-13, în care vorbește despre faptul că harul care mântuiește este un har care susține și motivează credinciosul și îl învață să fie evlavios în această lume. Acest mesaj poate fi găsit pe illbehonest.com (în limba engleză).