Ar trebui să se uite creştinii la televizor?

OK, următoarea. Asta este de la Matt. Ţinând cont de ceea ce scrie în 1 Ioan 2:15, credeţi că creştinii se pot uita la televizor pentru a se distra?

Să vă citesc 1 Ioan 2:15, dacă nu sunteţi familiari cu versetul. ”Nu iubiţi lumea, nici lucrurile din lume. Dacă iubeşte cineva lumea, dragostea Tatălui nu este în el.” Ţinând cont de ceea ce scrie în 1 Ioan 2:15, credeţi că creştinii se pot uita la televizor pentru a se distra? Acum, aş putea să menţionez unul sau două lucruri pe care tocmai le-am menţionat. nu spune specific că este păcat să deţii un televizor sau să ai un computer la care poţi viziona lucruri. Nu spune asta. Aşa că, n-am să spun că este absolut greşit ca vreunul din voi să deţină un televizor. Odată ce am spus asta, să vă amintesc alte câteva lucruri pe care, într-adevăr, le spune Scriptura. Psalmul 101:3 “Nu voi pune nimic deşart înaintea ochilor mei.” Haideţi să citim din nou acest verset. “Nu voi pune înaintea ochilor mei nimic deşart.” Dacă obişnuieşti să-ţi pierzi timpul în faţa televizorului, cu ceea ce este deşart, dacă nu are valoare veşnică… Deşart înseamnă că nu are nicio valoare. Dacă nu are valoare pentru sufletul tău, nu are valoare pentru viaţa ta, nu are valoare pentru veşnicie, atunci.. ce tot stai acolo pierzându-ţi vremea, pe care ar trebui s-o răscumperi?

Hei, înţeleg când ai trudit toată săptămâna şi… înţeleg când un om vrea să vină acasă şi, frânt de oboseală, se aruncă pe canapea şi dă drumul la filmul Martin Luther şi îl ia somnul pur şi simplu. Înţeleg asta! N-am să condamn un om pentru asta. Dar vă spun că, pe de-o parte, vizionarea filmului Martin Luther ar putea avea ceva valoare. Eu, personal, am realizat că varianta aceea veche, alb-negru, a fost de folos sufletului meu. Înteleg că sunt momente în viaţa ta când simţi nevoia să te relaxezi cu soţia ta şi dacă preferi să stai şi să priveşti la stele sau la vântul care bate, sau orice altceva… dă-i drumul dacă asta doreşti să faci. Însă, uite ce: A pune lucruri deşarte înaintea ochilor tăi nu este un lucru bun. Psalmul 26:4. “Nu şed împreună cu oamenii mincinoşi şi nu merg împreună cu ipocriţii. Urăsc adunarea celor ce fac răul şi nu stau împreună cu cei răi.” “Nu voi şedea cu cei răi.” Dacă tu priveşti la gunoaie şi mizerii şi oameni răi făcând lucruri rele la televizor… Ce crezi? Crezi că asta e diferit în vreun fel decât dacă l-ai avea pe acel om rău şezând la masă cu tine? Dacă-i vei lăsa pe oameni să vină în casa ta şi să spună lucruri -prin intermediul televizorului sau al computerului- pe care nu le-ai permite să le spună dacă ar veni la tine, ar sta la masă şi le-ar spune… Atunci ce tot crezi că faci? “N-am să şed cu cei răi.” Psamlul 1:1. Acei dintre voi care aţi fost duminică la Şcoala Duminicală – „Ferice de omul care nu se duce la sfatul celor răi, nu se opreşte pe calea celor păcătoşi şi nu se aşează pe scaunul celor batjocoritori.” Şi atâta gunoi şi atâta perspectivă lumească, atâta sfat al celor răi, atât de mult din calea celor păcătoşi şi scaunul batjocoritorilor vine prin intermediul televiziunii. Şi dacă stai acolo şi absorbi toate astea, faci ceea ce omul binecuvântat şi neprihănit din Psalmul 1 NU FACE

Psamul 119:37,”Abate-mi privirea de la vederea lucrurilor deşarte.” Nu te poţi ruga asta dacă te întorci înapoi şi eşti dispus să pui ceea ce e deşart înaintea ochilor tăi Proverbe 14:7. “Depărtează-te de nebun, căci nu pe buzele lui vei găsi ştiinţa.” Dacă sunt nebuni şi proşti care spun prostii, fac nebunii… (“Nebunul zice în inima lui: Nu este Dumnezeu!”)… şi trăiesc vieţi fără Dumnezeu la televizor, zice să părăseşti acel loc. Nu spune: “Stai acolo şi înghite tot.” Ci spune: “Părăseşte-l!” Aveţi controlul în acel click, oameni buni!