Care este cea mai mare amenințare la adresa bisericii în generația noastră?

Care credeți că este cea mai mare amenințare la adresa bisericii în generația noastră?

Păstorii. Sincer. Păstorii. Dumnezeu a dat 3 oficii, cred eu, bisericii: evanghelist, păstor și învățător. Oriunde vezi o biserică slabă, vezi acești oameni slabi. Ori sunt inexistenți, ori sunt nebiblici, ori nu sunt convertiți.

Și toate aceste vorbe despre judecata peste țara noastră datorită imoralităților ei și a tuturor celorlalte lucruri, nu uitați niciodată că judecata începe întotdeauna de la casa lui Dumnezeu. Iar eu sunt uluit de lipsa de teamă de Domnul și de lipsa de cunoștință biblică din rândul celor care s-ar numi pe ei înșiși slujitori ai lui Hristos. Mă gândesc la atrocitățile care s-au întâmplat în America în lumea evanghelică, și numai în rândul celor de la amvon câte au fost. Comportamentul prostesc, lipsa reverenței.

Dacă ai o biserică ce nu e rugativă este pentru că ai presbiteri (păstori) care nu sunt rugativi. Dacă biserica nu este biblică, este pentru că ai presbiteri (păstori) nebiblici. Mereu se rezumă la asta.

Deci, când mă uit la întreaga națiune, nu dau vina pe vreun partid, sau pe profesori, sau pe altceva. Ci mă uit la mine ca slujitor al lui Hristos. Și de aceea nu ar trebui ca cineva să intre în slujire prea ușor. Și am putea enumera tot felul de alte lucruri, dar totul se rezumă în final la asta. Am putea spune că liberalismul este amenințarea. Ceea ce este adevărat. Am putea arăta spre un lucru chiar mai periculos: liberalismul secret, ascuns – este atunci când oamenii afirmă că Biblia este inerantă, dar întreaga lor slujire nu e nimic altceva decât pragmatism.

Voi toți, bărbați tineri, trebuie să înțelegeți ceva. Toate aceste discuții despre Reformă din ultimii 15 ani… În primul rând, reformatorii nu au vrut să fie reformatori, ei doar au vrut să fie biblici. În al doilea rând, nu ești reformat doar pentru că ai adoptat o perspectivă academică a unui fel de soteriologie a harului suveran. Ci urmezi spiritul reformatorilor pentru că încerci să iei fiecare aspect al gândirii tale, al doctrinei tale, al dispoziției tale, al vieții tale, al familiei tale, al bisericii tale, și îl supui la ceea ce este scris. Deci acestea ar fi câteva lucruri.