Il Doresti Pe Dumnezeu?

Nu cred că Iubirea este sa faci doar ceea ce trebuie.  Nu cred că dragostea este doar păzirea  poruncilor şi nu cred că dragostea inseamna doar a fi bland si rabdator  Acesta este doar felul cum arata dragostea, in traire si in vorbire. Dar dragostea nu inseamna nimic din toate acestea.  Dragostea inseamna pasiune.

Permiteţi-mi să vă pun o întrebare, „Ai intr-adevar o pasiune pentru Dumnezeu?”,  „Il doresti cu adevarat?”  „Tanjesti dupa EL?”

E-adevarat ca trecem toţi prin momente în care  inimile noastre sunt reci, insensibile.  Exista momente in care avem nevoie sa fim incurajati. Exista momente când  ochii noştri sunt fascinati de lucruri de care nu ar trebui să fie.  Toti trecem prin această luptă, dar, dacă  cineva s-ar uita la viata ta ar putea spune oare:  ” Această persoană are o pasiune, nu pentru  slujire, nu pentru misiune, nu pentru evanghelizare, ci pentru Dumnezeu.

Lucrarea lui Dumnezeu in viata unui om devine evidenta doar atunci cand acea  persoana incepe sa urasca pacatul pe care candva il iubea  si sa iubeasca acea neprihanire pe care candva o ignorase.  Întrebarea nu este, „Sunteti de acord cu asa ceva” ?  Întrebarea este, „Este aceasta o realitate în viaţa ta?”  Doamnelor, domnisoarelor, domnilor…  Este aceasta o realitate în viaţa dvs? Ura ta fata de pacat este intr-o continua crestere? Dar dragostea ta pentru neprihanire? Aceasta este întrebarea.  Deci, intrebarea nu este ceva de genul: „Nu vrei sa faci ceea ce trebuie?” sau  „Vrei sa fi moral? ” sau „Nu doresti să ai o viaţă implinita?”  Intrebarea este aceasta, „Tanjesti dupa Dumnezeu?”

Urăsc predicile de genul: „Stii, tu ai o viata minunata  Ai o casa foarte frumoasa, un loc bun de muncă, o sotie si niste copii minunati,  trei maşini, etc.  Ai tot ce-ti trebuie Ai o viata grozava. Nu-ti lipseste nimic. Dar totusi, iti lipseste un lucru. Iti lipseste Isus „. Acesta este cel mai  dezgustător lucru pe care ar putea cineva sa-l spuna.  Ar fi mult mai potrivit sa spui: „Domnule, viata ta nu inseamna nimic.  Nu are nici o valoare fara Isus Hristos. ” EL nu este un accesoriu pe care  cineva  il adauga la viata sa, cum se pune cireasa pe tort..  Il ai pe Isus şi Isus te are pe tine sau eşti sterp şi irosit şi pierdut.

Deci nu este o chestiune de genul „Vrei o viata mai buna?”,  „Vrei să mergi in rai?”  ” Vrei să-ti salvezi căsnicia? „, Vrei toate aceste lucruri? – Nu.  IL vrei pe Dumnezeu? IL doresti pe EL?  Toti oamenii stiu ca sunt pacatosi, ei doar nu-şi dau seama cât de  oribil şi de grav este acest lucru  si nici nu doresc sa renunte la pacatul pe care-l sorb ca si cum ar fi apa.  Intrebarea nu este, „Recunosti ca esti pacatos?”  Intrebarea este: „Domnule, de cand am inceput sa impartasec Evanghelia cu tine,  Domnule, de cand am inceput sa impartasec Evanghelia cu tine,  „A facut Dumnezeu vreo schimbare in viata ta?”

Oamenii vin la mine tot timpul si zic: „Am o relaţie nouă cu Dumnezeu”  Dar Eu ii intreb:  „Ai o nouă relaţie cu păcatul? Deoarece, dacă nu ai o relaţie nouă  cu păcatul, nu ai cum sa ai o relaţie noua cu Dumnezeu. ”  A făcut Dumnezeu o astfel de lucrare supranaturală în inima ta,  prin Duhul Sfânt astfel incat  chiar daca, inainte, ai trait ignorandu-l total pe Dumnezeu, urandu-l chiar,  ai ajuns sa-L vezi acum mai de pret decat orice lucru. Si ai ajuns sa-l  doresti pe El mai mult decat orice.  Dumnezeu este infinit.  Raiul va fi o cursa infinita, in care vom descoperi nemarginirea  slavei lui Dumnezeu.

Dar cei mai multi nu doresc asta. Chiar cei mai multi dintre  crestinii evanghelici nu doresc asta  iar eu pot s-o demonstrez foarte simplu: ei nu-si doresc acest lucru aici si acum. Daca nu doresti acest lucru acum  n-o sa-l doresti nici in rai, pentru ca viata vesnica nu incepe dupa moarte.  Isus spune: „Aceasta este viata vesnica: sa Te cunoasca pe Tine”,  iar aceasta incepe in momentul  in care El iti regenereaza inima si ti se descopera …

Acest loc ar trebui sa fie o contradictie.  Biserica Baptista Nr.1 din Muscle Shoals ar trebui să fie  o contradicţie în fiecare sens al termenului.  Nivelul nostru teologic ar trebui să fie foarte ridicat  şi sa poata fi numit chiar academic.  Oamenii ar trebui să creada că singurul lucru la care ne gândim este teologia  şi adevărul şi totuşi, atunci când  cel care conduce inchinarea vine aici, in fata, acest loc ar trebuie sa se cutremure  IL doresti cu adevarat pe EL?