Дојди кај Христос, Он е Силен за да Спаси

Оваа жена отиде да заработува надвор од Rio de Janerio. Беше многу Сиромашна, во една куќа И Нејзиниот најголем страв беше ова: Она имаше Прекрасна,Прекрасна Ќерка И Она знаеше дека еден ден нејзината ќерка ке ја напушти нејзината куќа и ке отиде во Rio de Janeiro за да започне многу по убав живот и она знаеше што ке се случи со нејзината ќерка ако си замине од таму Еден ден Жената си дојде дома, но нејзината ќерка си беше заминала. И Имаше едно писмо на масата што гласеше:”Отидов во Rio de Janerio да побарам подобар живот.” Мајката знаеше што ке се случи. Она ги зема сите пари што ги имаше И Си купи Билет за Rio de Janerio и тогаш она отиде во една мала фото шоп продавница или студио за фотографирање. и она потроши голем износ на пари, на мајка си, и тогаш мајката замина за Rio de Janerio и помина месеци таму. Барајќи во секој Хотел,или Ресторант, во сите Кина, и во сите Ноќни Клубови. Насекаде ја бараше и на секое место што отиде остави по една слика со нејзиниот Лик. На крајот остана без пари и се врати дома. една ноќ нејзината ќерка се симињаше по скали од еден хотел и беше со едно Момче. И се станала проститутка, и изгледаше како да има 15 год. и симиќајќи се по скалите. Осетила како дека ке умре но погледнала на подот и виде на колку години личи, и тогаш нешто и падна во очи. виде слика од нејзината мајка, ја земала сликата и неможела да поверува се вратила малку назад и назад од сликата го пишувало ова: не ме интересира во што си се конвертирала не ме интересира што си направи те молам дојди си дома. Јас знам се околу суверенитетот на Бог, околу прекрасните исповедања и ги прегрнувам сите знам се околу селекцијата,предопределинието и сите тие работи Но во исто време кога го гледам Новиот Завет Тоа е тоа што го слушам Бог велејќи ми: Не ме интересира во што се конвертираше и што имаш направено Мојот Син ја плати цела цена на Крстот, сега Врати се Дома. Јас знам дека некој од вас овде што сте млади, ке си го уништувате животот. Некој од вас, по возрасните сте натоварени и никогаш нема да бидете олеснати поради гревот во вашиот живот некој од вас единствената работа што ја гледаат во Христијанството е мртва религија Но јас му служам на еден Жив Бог, што ни испрати Жив Спасител и Он ги повикува сите луѓе да се одвратат од нивните гревови и да се вратат кај Него и оние што ке се вратат, Он нема да ги одврати. Оние што веруваат во Христос. Он е Спасителот Он е моќен за да Спаси Не дозволувај да нешто не застане на твојот пат, и врати се кај Него да го запознаеш. Една од најтажните работи што секогаш морам да ја правам е да проповедам, да проповедам околу Љубовта на Бог Толку е тажно што колку и да тешко проповедаш Ти неможеш да ја опишеш Љубовта на Бог кон грешниот човек. Бог е Љубов и Он ни Предвиди Спасител И Ако не се вратиш кај Него, вината е твоја. Откровение 22:17 Духот и невестата велат: „Дојди!” И кој слуша нека рече: „Дојди!” И кој е жеден, нека дојде, и кој сака, нека земе дарум од водата на животот!