Ти мора да Победиш

И Преку силата на Твојот Дух можеме да победиме, ајде да победиме, треба да победиме. нема ни еден од нас што е вистински христијанин и што не го осеќа притисокот. светот е против нас. ѓаволот е против нас. понекогаш и нашето сопствено тело се бунтува и се враќа негативно кон нас. Времето за победа е сега моментално. во ова сегашно стање. во оваа сегашна борба. да продоложиш напред и да го запознаеш Господ. да се бутнеш напред, стреми се, СТРЕМИ СЕ за да влезеш низ тесната врата. не е важно што треба да направиш. не е важно што ке кошта. не е важно што треба да напуштам. не е важно што треба да биде запалено во мене. не е важно што треба да биде укорено во мене. Сакам да бидам како Христос. Дојди Господи, направи го во ова мене. донеси ме поблиску. спасија мојта душа, прочисти го мојот живот! направи ме перфектна слика на Твојот Син, и јас ке бидам среќен. ѓаволот е зад тебе, сили и кнежества против кој се борат. спротистави се. не прави го тој грев. не оди по тој пат. единствената вера што е вистинска вера, е верата што победува ке има личности ке има луѓе што ке те обезхрабруваат и ке те осудуваат ке мораш да го надминеш, опростиш и продолжиш напред. Сваќам дека ѓаволот утврден и одлучен да те повлече надоле да те одалечи од Господ. Царството Небесно страда насилство и насилниците го одзимаат насила. “Gird up” Paul said the loins of your mind падни на колена и земи го ова озбилно, повикот е озбилен оваа вечер пријатели. во овој наметнат просечен став, во ова стање на комфорт на обрска меѓу тоталната посветеност и тоталната смрт. на средина. ни жежок ни ладен не предаден целосно на гревот, но исто така не предаден целосно на Бог. ке те соборат од твојта посветеност на Исус Христос. убиство на твојте добри дела. убиство на твојот молитвен живот. извадисе од пријателството со светите и приближи се со грешните и лошите. надвор од твојот молитвен живот и од зборот на Бог. надвор од Духот и биди телесн. надвор од радоста Господова биди во тензија и неволја. далеку од надежта биди од неверието и Очајноста. врати се кај Оној кој е Врховен. врати се кај вистинската причина за се. врати се на твојта радоста врати се на твојто спасение. Бог е за тебе. Се можам преку Христос кој ми дава сила.