Некој е Роден како Хомосексуалец

Слика од Давид 3 години назад со неговата братучетка, пред Господ да го спаси. Многу луѓе велат дека они биле направени така, што се родиле на овој начин, дека се родиле хомосексуалци. Јас навистина верував во тоа . Кога навистина почнав да сваќам како дојдов до ова, искрено не знам како дојдов до ова. Но знам дека е спротивно од она што Зборот на Бог го вели.Зборот на Бог е многу јасен. луѓето се обидуваат да ја потиснат вистината, да ја сменат за да си ги оправдаат својте потреби. Но не е тоа што Зборот на Бог вели.Зборот на Бог е многу јасен дека тоа е погрешно. тогаш, за оние што велат дека тоа е природно, дека е нормално, е истото што го осетив на почетокот, отпосле сватив што сум направил. Јас уживав во сексуалноста на тоа, уживав во грешната природа на тоа. гревот е задоволство некој период, но тој период завршува и сме без надеж, ќе сме во пеколот, ке платиме за тој грев. Или не знаете ли дека неправедниците нема да го наследат Божјото Царство? Не измамувајте се! Ни блудниците, ни идолопоклониците, ни прељубниците, ни мекушците, ни изопачените мажи (содомци), ) така што, јас би рекол секој што мисли дека е нормално, нека се испита самиот себеси за да се осигура дали ти тоа што го осеќаш е нормално, не биди во реалноста на грешното задоволтво што го уживаш зошто е нормално, е природно е природно за еден паднат човек да ужива во својот грев и да најде задоволство во него. знаев дека е во мојот живот, јас уживав во мојот грев. Очигледно е дека оти јас не сакав да се откажам од тоа, не сакав да го напуштам тој грев. но тогаш, кога се прибилиж до Бог, ми ја покажа реалноста, дека никогаш немаше да бидам опростен Јас никогаш не би бил во можност да паднам на Крстот додека не се откажам од тој грев. од тој грев што јас го сакав, тој грев што се обидував да го задржам. така да го направив тоа, го напуштив гревот на Крстот и дадов повраток во верата кон Христос, и Он ме спаси од тоа, ме откупи од тоа. Он ме направи една реална личност, така е како што ти велам, вистина е, зошто Он ме промени. Он ме направи една нова личност со нови желби, Он ги зема тие желби грешни и ме направи една нова креатура. и Он може да го направи истото за тебе, Он ме спаси од силата на гревот и може да те спаси и тебе исто така. се молам за да можеш да викаш кон Него, да можеш да бидеш една нова креатура и да бидеш ослободен од твојот грешен стил на живот, од гревот што те има во заробеништво. и покрај тоа што си затвореник на гревот сега. Someday, you’re going to be a captive of hell; paying the justice that’s due, paying the ransom that’s due еден ден, ке бидеш затвореник на пеколот, плаќајќи ја правдата што ја должиш, плаќајќи ја сметката што ја должиш зошто ке дадеш сметка на тој ден на Христос што не плати за тебе на Крстот Кликни овде да го слушнеш цело Сведоштво.