Исус Умре за Мене

До Црвките во Галатија – Благодат и мир нека има меѓу Вас во Името на Бог Таткото и Нашиот Господ Исус Христос кој се даде самиот себе… за нашите гревови за да не ослободи .. од ова сегашно зло .. според волјата на нашиот Бог и Татко Кој е Славен во вечни Векови, Амин . Браќа , Кога оваа љубов ке те достигне кога ке сватиш… дека за мене , Он го Направи ова за мене! Кога оваа Вистина ке те Исполни … Он ме Возљуби. Он се даде самиот себе за Мене. Кога Пееш ” О , Таа љубов толку Длабока ” Тоа не е нешто двосмислено , тоа Доаѓа кај Тебе и го Слушаш Гласот на Бог ” Го Направив за Тебе ” Браќа , Павле знаеше дека е радикално за еден маж или жена да се предадеш целосно на Христос тоа е Радикално , тоа е Моќно. ова не е нешто незначително кога го пееш или слушаш, ова е вистина што доаѓа во твојот живот! токму овде ,овде браќа Мојот грев , не само дел од мојот грев , не го сиот Прикован на Крстот и веќе не е над мене Кога една личност се соединува во Христос Веднаш Христос влегува со потик и те исполнува Изобилно со Реалностите на Неговата Љубов, не стануваш и одиш и прељубојствуваш со жената на твојот комшија. Браќа , Ова е каде што живееме Ти викаш ” Добро , ова е многу Екстремно ” Браќа , ова е Реалност, Реалност е and Paul knows it. И Павле знаел , не би рекол на ефесјаните слушнете ме ” Паѓам на мојте Колена овде , на ова Место ” Молејќи го Бог да ја прелее Неговата Сила Од неговата великодушност преку Неговиот Дух и Неговата огромна Љубов за Нас ” не си таму , да го нажалуваш Светиот Дух додека сум јас овде молејќи се за вас зошто е Праведно да истиот Дух Според Кој и Преку Кој да ја Манифестира Моќно во Нас Љубовта на Исус Христос, Браќа , ова е многу повеќе од едно едноставно предавање ” Христос ме Возљуби ” – Браќа, Браќа кога оваа Љубов ке те Достигне , кога ке сватиш, Он за мене. Он го Направи за Мене. Everything Hea€™s done everything, everything is ready. Вратата на Решението е Отворена, Твојот нај голем проблем и справувајќу се со твојот грев и да отидеш на едно место наречено Небо, и да ти даде Живот Вечен токму тука и сега Ти ке кажеш “НЕ!” ? Ке речеш ” Добро сум ” доволно добар и комфортен да останам каде што сум ????. нека не биде така , ајде. Покајсе , и остави го твојот грев назад, сиот грев , сиот грев оставиго Назад остави ги назад твојте желби и се Што имаш во овој живот минлив. и верувај во Господ Исус Христос. Господи, јас го верувам тоа, јас бев грешник и заслужував пекол. јас немав причина за да одам во Рајот take me to heaven, но јас верувам дека Ти Умре за грешниците како мене. јас верувам ти умре да го платиш долгот. и ке верувам . Ке верувам дека Исус Умре и ништо Повеќе тоа беше грешка на галатите ” исус повеќе ” Но Евангелието е : Само Исус.