Убавината на Исус Христос

“Мојте очи се секогаш во тебе Господе “, и во Псалмс 119:18, и ако 25: 15, не го правам многу добро. Псалм 119 : 18 Отвори ги моите очи, за да ги гледам убавините на Твојот Закон! “Отвори ми ги очите, Господе!” ” Отвори ми ги заслепените очи .” ” Отвори ги овие очи, за да не талкаат повеќе, и сврти ги накај твојата Убавина.” Дозволете ми да ви доловам разликата помеѓу Вистинското Христијанство и ропоството. ова е ропоството: ели, ” Види, Треба да го поправиш работите со Бог, треба да бидеш Свет, треба да престанеш да го правиш ова, треба да го правиш ова и ако не го направиш ке одиш во пеколот.” тоа е ропството. Вистинското Христијанство е ова. Ако можеш да видиш на кратко колку Убав Он , нема да имаш проблем со ниедно од останатите. Барај го Неговото лице. Бараја неговата Убавина. Тоа е се. Не си луд за твојата жена пред да ја запознаеш. ако си, голема можност дека треба да одиш да ја советуваш не збори ништо за да ти бидеш луд. но не ја познаваш. не го познаваш нејзиното лице, не знаеш како се облекува, не знаеш ништо околу неа. Човече, но кога ја виде, и осети како да те удри еден тон тули, како да си бил прегазен од воз мислам на, во една секунда, се …. знаеш? седнат си таму и човече .. заедно со мојте пријатели. ” ке одам да ловам, ке одам по риби, денес ке биде супер ден.” и од еднаш, одиш во Wal-Mart да ја купиш таа нова кука што ти е потребна. и ” Bam! ” таму е. Човече ке заборавиш се околу потребните работи на животот, како да ловиш, и се останото. пржен си. Ако твојте пријатели навистина те сакаат, треба да те повлечат од таму надвор, од тој дел, назад во нивниот Ford. големината е што ја виде неа во еден инстант за да се заврши се во твојот живот се промени. работите што те интересирале, веќе не те интересираат работите што ни во сон не постоеа, сега постојат. што го предизвикува тоа? му даде еден Поглед. и после, чекајќи да биде така, додека повеќе ја запознваш таа личност се повеќе се задлабочува твојата љубов. сега, зборувам околу кревката релација околу двајца луѓе каде што имаат големи грешки. both of which have great flaws.

така да замисли ова. знаеш што е спасение? Еден ден чекориш сам, тотално слеп за Славата на Бог и Бог ги повлекува завесите. и твојта реакција е “Bam!” што е ова? ” Бисер со голема цена ” ” За која вреди да оставам се назад ” ова е неверојатно. зошто никој не ми кажал?” не гледаме кога некој се буди од кревет на сабајче и вели ” О, ме боли глава, дај ми кафе. ” ” Каде одиш Joe? ” “О, треба да одам до едно место, има една…” ( метеж ) ” Има еден бисер со голема цена треба да го изберам ” Joe не го прави тоа, зошто? зошто заробен од Славата, суштината на оваа работа. Он не ни му вели на својот пријател, него станува во 3:00 чекори на прсти надвор од домот и изгледа како бандит. што го мотивира? Убавината на таа работа.60 на истиот начинy. Цркво,ти го гледаш на еден инстант Исус Христос and every greater glimpse will lead you to greater levels, повисоки оценки, на посветеност и свестост. Барај го неговото лице. Барај го неговото Лице! ке завршам со ова, многу е, многу е важно прашањето со најмногу фрекфенции што ми го поставуваат луѓето што копнеат да растат во Господ е ова: ” Знам дека треба да го правам, но немам мотивација да го направам.” ‘Немам срце” што може да го поправи тоа? само размисли околу ова една минута. што може да го поправи ова? нема програм на 10 чекори. што може да го поправи? Само една работа. Дади еден поглед по интезивен кон Убавината на Исус Христос.