“Сакам Да Бидам Спасен!” Тогаш Дојд&

“Кога Бог го поставува спасението, Тој не вели,” Чекај додека не дојдам и направам нешто ” “Тој вели:” Еве го, тоа е бесплатен дар. ” Дали знаете што треба да слушнете за “бесплатен дар?” Ајде! Ако повлечам мало дете настрана, кое има само три или четири години, едно од најмалите деца во црквата, и му речам: ‘Тоа е бесплатен дар. ” “Тоа мало дете ќе ме погледне и ќе рече, тоа значи дека ако дојдам и го земам мое е! “Вие велите:” Не е можно да биде толку едноставно. “

Браќа. Толку е едноставно, а сепак на мажи и жени кои се апсолутно потпрени на себе за да се спасат себе си, тоа им е невозможно! На мажот или жената кој сака да му понуди нешто на Бога што тие имаат направено. Кога еден човек доаѓа и вели: “Јас нема да бидам спасен така лесно. Ако ми речеше да одам на колена додека ми станеа крвави, би можел да го направам тоа, но тоа е … ” И знаете што, ќе речете: “Тоа е смешно, тоа звучи апсурдно.” Тажниот факт е дека повеќето луѓе, ќе се обидат да го заработат нивното спасение и да одат во пеколот. Луѓето се толку горди и толку склони кон тоа да му понудат на Бога нешто, некои перформанси. Нешто што можат да го направат, повеќето луѓе попрво ќе умрат, отколку едноставно да речат, “Јас немам ништо да му понудам на Бога.” Гледаш, да одиш и да земеш бесплатен дар, значи дека немаш ништо да понудиш. Мора да го имаш бесплатно, или си без надеж.

Тоа се најдобрите вести во светот! За личноста која сфаќа, “Се обидов, и секој обид беше неуспех. Господи, ако Ти не ме спасиш, јас не можам да бидам спасен. ” Личноста која доаѓа до таа точка, и сфаќа, “Морам да го тргнам ова настрана од се што правам јас.” Бог вели: “Еве го, бесплатно. Мојот син, со Неговата послушност ” (Ќе го видеме тоа следната недела “Мојот син, со Неговата послушност ја заработи праведноста што ти ја немаш. Тоа е основата за Мене, за да можам да ти го дадам ова спасение, ќе ја сметам Неговата праведност за тебе. Го пратив Мојот син на крстот за да пострада на твоето место за твоите гревови. Тој направи се што требаше да биде направено за да бидеш прифатен во вечниот рај. Еве го, само дојди и земи го бесплатно. Тоа е бесплатен дар. ” Нека Господ ви даде уши да слушнете, БЕСПЛАТНО Е! Велиш, “Да, но морам да чекам додека Бог …” . Тоа е бесплатен дар, дојди земи го. Тоа е зборот, тоа е зборот во стих 17. Прими! Мораш да го примиш. “Како што Го примија.” Тоа е она што се вели во Јован глава 1, “како што Го примија.” Тој дава целосни почести, да станеш син на Севишниот, “Како што го примија”, тоа е се! Тоа е бесплатен дар.

Велиш, “Дали е така лесно, можам ли да дојдам и да го земам, и да го имам, а да имам се за што ти зборуваше сега? ” Ако сакаш да се спасиш од твоите гревови, апсолутно! Еве го! Можете да го земеш, не во моите раце, во Неговите. Велиш, “Но те гледам тебе но не го гледам Него.” пишано е: “повикај го името Господово.” Нема да бидеш посрамен, Тој не враќа никого, вели, секој што доаѓа кај Мене, Никого не го враќа назад, Не го отфрла. Велиш, “Како можам да дојдам кај Него?” Тој е тука, Тој е во нас. Тој е Семоќниот Бог, Тој не знае за граници. Тој е близу до сите нас. Ако повикаш, Тој те слуша. Можеш да го кажеш во себе. Можеш да плачеш кон Него без да правиш звуци со твојата уста, Тој слуша, ги знае мислите. Мнозина повикале кон Него во себе, Тој ги слушнал и ги спасил веднаш. Повикај кон Него. Толку е бесплатно, и треба да биде примено од тој кој е жеден. Ако сте жедни, одете кај Него и пијте. Нека Господ ни даде на сите уши да слушаме.