Isus Hristos este unicul tău răspuns

Categorie: Video
Subiecte: , , ,

Unde vei găsi un alt Mântuitor ca Isus Hristos? Atât de puternic și atât de iubitor. Atât de atotputernic și atât de milos. Și nu pot să înțeleg cum… dacă ai auzit despre El, și dacă El îți dă un imbold chiar acum și îți spune: „Este adevărat ce îți spune tipul ăsta cu accent amuzant.” E adevărat. E adevărat. Ai nevoie de un Mântuitor. Și nu orice Mântuitor, ci acest Mântuitor. Pentru că El este atât de măreț. Atât de măreț. Și fără El, va exista un viitor, dar ești pe cont propriu, fiule. Ești pe cont propriu, fiică. Pe măsură ce iei decizii importante în viața ta cu privire la căsătorie și la ce vei face în viață, cum vei lucra și ce anume va fi distractiv pentru tine… Ești pe cont propriu. Și când te îmbolnăvești și când ești singur, ești pe cont propriu. Și când mori, dacă nu îl primești pe Mântuitorul meu, vei fi doar tu și o eternitate îngrozitoare.

Și acest măreț Mântuitor m-a adus pe mine aici și te-a adus pe tine aici, și vorbim despre El, nu-i așa? Suntem doar oameni obișnuiți. Nu suntem oameni foarte frumoși. Nu suntem foarte deștepți. Nu suntem foarte bogați. Tot ce avem de împărtășit lumii este Domnul Isus Hristos. Și suntem inconsecvenți, ne pare rău că nu suntem atât de răbdători și de iubitori și grijulii cum ar trebui să fim. Ne pare rău pentru asta. Dar noi nu ne predicăm pe noi înșine. Nu suntem noi răspunsul tău. Și toată această adunare pusă laolaltă, cu toate talentele și darurile pe care le au, nu sunt răspunsul tău. Nu acesta este răspunsul tău. EL este răspunsul tău. Acest minunat Mântuitor Isus Hristos.

Așa că noi vrem ca tu să-L cunoști ca Domn și Mântuitor al tău citind Biblia, ascultând predicarea, fiind slujit, citind cărțile și pliantele și celelalte lucruri pe care ți le oferim. Vrem să te gândești la aceste lucruri. Vrem să-L cunoști pentru că vrem ca tu să ai un răspuns inteligent. Ai fost edificat. Ai învățat despre Isus Hristos din ceea ce îți spunem astfel încât să știi cine este El. Isus merită mintea ta, intelectul tău. Adu-ți mintea cu tine în fiecare duminică în care vii aici. Vrem ca tu să-L cunoști. Dar vrem să te și supui Lui. Dacă El va fi Mântuitorul tău, El va fi și Domnul tău. Și nu îi poți despărți pe cei doi.
Știți, oficiez căsătorii, și stau aici în față, ea vine pe culoar, iar el stă acolo strălucind în așteptare. Ea arată atât de minunat. Și apoi îi spun la un moment dat în timpul serviciului: „Îl iei ca să fie soțul tău iubitor? Îl iei acum ca să-ți fie soț?” Și ea trebuie să se gândească… „Ei bine, îi voi lua cardurile de credit. Și îi voi lua mașina, dar nu-i iau spălarea hainelor murdare. Și nu vreau să fiu mama copiilor lui.” Dacă ar spune asta, eu aș spune: „Corect, vă pronunț soț și soție.” Nu pot spune asta, așa-i? Pentru că ea îl va lua ca soț, cei doi vor deveni un singur trup și există o relație specială între cei doi.

Așa că ți-am spus despre acest minunat Mântuitor. Și El este și un Domn minunat. Și dacă vei deveni un urmaș al lui Isus Hristos, El nu-și dă coroana jos înainte să vină în inima și în viața ta. El vine cu coroana Sa și cu drepturile coroanei Sale asupra ta; asupra tuturor deciziilor importante pe care trebuie să le iei. Acest Mântuitor îți va ierta păcatele. Nu este minunat acest lucru? Lanțurile puternice care te leagă de trecutul tău și lucrurile care te fac să roșești și să gemi la ora 2:00 dimineața în timp ce îți amintești oamenii pe care i-ai rănit. El te va ierta. El te va ierta. Da. Dar El vine ca Domn al tău. Și nu poți despărți ceea ce Dumnezeu a unit. Isus Hristos: Domn și Mântuitor.

El este aici și El vine în viața ta ca de acum înainte tu să-L slujești pe El. Și dacă există unele lucruri care sunt extrem de prețioase pentru tine – mintea ta, dragostea ta pentru muzică și sport, prieteniile tale – nu le poți feri de El. Cel mai drag idol al tău trebuie să dispară. Trebuie să-l predai lui Isus Hristos, acest Mântuitor care este de asemenea și Domnul. Trebuie să le înmânezi pe toate Lui. Și apoi El va face ceva minunat. El ți le va da înapoi, dar ele nu vor mai domni asupra ta. Și le poți avea, dar ele vor fi în rolul de servitor.

Deci îți poți păstra interesul pentru aparate foto și pentru fotografie, și interesul pentru muzică și sport, și toate lucrurile care ne interesează – darurile creației lui Dumnezeu. Dar nu le vei sluji. Nu vei trăi pentru acestea. Ci vei trăi pentru El, pentru acest măreț Mântuitor care a venit în viața ta acum ca Domn al tău. Și te închini înaintea Lui. Și Îl primești.

Îl poți primi acum, acolo unde ești, stând doar și ascultându-mă și gândindu-te la tot ce ți-am spus despre mărețul Isus Hristos. Și te poți gândi, da, este timpul să nu mai stau pe gânduri și să nu mai amân până la o altă duminică. Îl vreau pe El. Trebuie să-L am.
Un prieten de-al meu îi vorbea unui fermier scoțian pe nume Douglas. Douglas nu voia să vină la întâlniri evanghelistice. David i-a vorbit mereu și mereu. „Uite”, a spus el, „în această mână am tot ce ai ca fermier și ca luptător din Highland și ca un bun scoțian; sănătatea ta, puterea ta și tot viitorul tău – totul e aici. Iar în această mână Îl am pe Isus Hristos. Pe care o alegi?” Este aceeași decizie cu care ești confruntat tu în această dimineață. Vei alege tot ce are de oferit această lume? Asta e ceea ce vrei cu adevărat? Sau Îl vei alege pe acest Mântuitor măreț, milos, divin, blând și iubitor, Isus Hristos, pentru acum și pentru totdeauna? Pe care dintre ele o alegi? Pe care? Trebuie să alegi. Trebuie să alegi. El spune că este Dumnezeul tău. Este Dumnezeul tău. Este Domnul tău. Ce vei alege?