Conștientizează tragedia omului

Fără o înțelegere corectă asupra naturii și păcătoșeniei omului, este imposibil să înțelegem Evanghelia lui Isus Hristos sau să apreciem pe deplin harul pe care Dumnezeu ni l-a arătat prin această lucrare măreață. Din acest motiv, manualul de față își propune să aducă înaintea cititorului realitatea decăderii spirituale a omului și consecințele îngrozitoare ale păcatului lui. Scopul nu este acela de a alunga nădejdea din inima cititorului, ci să îl îndrepte către singura speranță adevărată a omului – Evanghelia lui Isus Hristos.

Conștientizează Tragedia Omului îl trece pe cititor prin tunelul întunecat al păcatului omului, așa încât să poată vedea lumina harului lui Dumnezeu cu o mai mare claritate. Dorința autorului este aceea de a oferi o lucrare care să îi arate cititorului calea către Scriptură și să permită Cuvântului lui Dumnezeu să vorbească de la sine. De aceea, țelul este ca participantul la studiu să se întâlnească cu Dumnezeu prin Cuvântul Lui. Acest manual a fost realizat astfel încât cititorului să îi fie literalmente imposibil să îl parcurgă fără a avea o Biblie deschisă înaintea lui.

Lucrarea anterioară pe aceeași temă scrisă de Paul Washer, Adevărul despre Om, a fost aici extinsă, revizuită și modificată – prin peste 100 de noi notițe de studiu, numeroase adăugiri și modificări, ca și prin a îmbunătăți fluiditatea și ușurința lecturii, devenind al treilea manual din seria Fundamente Biblice ale Credinței Creștine.


Carte tradusă și oferită gratuit în format electronic de Asociația Magna Gratia

of HeartCry Missionary
Paul David Washer este fondator/director și coordonator cu misiunea al Societății Misionare HeartCry care susține lucrarea misionară indigenă.