Meditarea la Scriptură

cugetă asupra ei (a Bibliei) zi şi noapte” (Iosua 1:8)

Moise era mort. Iosua primise însărcinarea de a conduce acea congregație numeroasă din pustie, care era probabil de câteva milioane. Nu a contat faptul că Iosua văzuse gloria lui Dumnezeu pe Muntele Sinai, nu a contat că văzuse Iordanul despărțit în două, nu a contat că la cuvântul lui soarele a stat în loc, nu a contat că Dumnezeu îi spusese că nimeni nu va putea sta împotriva lui, Iosua a trebuit să își țină nasul în acea carte pentru a prospera în chemarea lui. Și același lucru este valabil și pentru creștin. Este o marcă distinctivă a creștinului adevărat (Psalmul 1).

Meditarea nu înseamnă neapărat citirea Bibliei, nu înseamnă neapărat memorarea Scripturii, sau citirea unor cărți sau comentarii bune, sau ascultarea unor predici bune, sau rugăciune sau cântat, ci mai degrabă contemplarea pe îndelete, în liniște asupra Bibliei. Este o rumegare spirituală. Înseamnă a căuta un mesaj proaspăt din Carte, care va pătrunde adânc în urechile noastre (Luca 9:44) și care ne va schimba gândirea, ne va hrăni sufletul, ne va antrena conștiința și ne va stimula ascultarea.

Dar va trebui să sacrificăm timp, somn și, poate chiar ca Marta, slujirea creștină pentru a alege partea mai bună (Luca 10:38-42). Desigur, va trebui să sacrifici ocupațiile tale nefolositoare. Diavolul ar prefera să îți dai cu ceară mașina de tuns iarba, dacă nu ești atent. Dușmanul este abil în a ne distrage subtil cu orice care să ne țină de la a ne încărca bateriile și, astfel, făcându-ne complet inutili.

Îl iubești pe Domnul? Atunci de ce nu te cufunzi zilnic în scrisoarea Lui de dragoste? Care este scuza ta? Cu siguranță că nu ești mai ocupat decât Iosua. Ceea ce îți lipsește nu este timpul, ci inima.

(1949 - 2012)
Bob Jennings și-a început lucrarea pastorală în Kirksville, Missouri, în 1978 în biserica ce se întâlnește acum la Lake Road Chapel. În 1983 s-a mutat în Sedalia, Missouri, pentru a păstori o turmă mică pe care Dumnezeu o ridicase în acel oraș (și care acum se întâlnește la biserica Highway M Chapel). Bob a vorbit la multe conferințe atât în Statele Unite cât și în Europa de Est. El a fost implicat, de asemenea, în diverse evanghelizări în campusuri universitare de-a lungul anilor. Domnul l-a binecuvântat pe el și pe soția lui, Terri, cu cinci copii. Bob este respectat ca un om evlavios de către toți cei care l-au cunoscut și, probabil cel mai mult, de către familia lui. El a adormit în Domnul în noiembrie 2012.