Hristos este Proprietarul Absolut a toate

Hristos este Proprietarul Absolut al tuturor lucrurilor. Du-te la mașina ta în această după-amiază și oprește-te și uită-te la ea și recunoaște că este a Lui. Uită-te la tine însuți în oglindă, acei ochi pe care îi ai în orbite sunt ai Lui. Mâna ta, este a Lui. El poate să ți-o ia înapoi.


Hristos este Proprietarul Absolut. Du-te la mașina ta în această după-amiază și oprește-te și uită-te la ea și recunoaște că este a Lui. Uită-te la tine însuți în oglindă, acei ochi pe care îi ai în orbite sunt ai Lui. Mâna ta, este a Lui. El poate să ți-o ia înapoi.

Mulți dintre voi cunoașteți citatul lui Abraham Kuyper: „Nu există nici un centimetru pătrat în toată sfera existenței noastre umane asupra căruia Hristos, care este suveran peste toate, să nu strige: ‘Al Meu!'” Da, este al Lui.

V-ați gândit vreodată… Știți, vine omul acela posedat de Legiune. Demonii spun „Doamne, dă-ne voie”, Îl roagă stăruitor, „Dă-ne voie să intrăm în acei porci.” „Bine, intrați.” Ei au intrat în porci, porcii au înnebunit și s-au aruncat de pe râpă și au murit toți. Ați spune, „Uau! A fost acesta un lucru binevoitor din partea Domnului față de acei porcari? Le-a distrus producția.” Dar vedeți, nu era a lor. Acei porci sunt ai Lui. Sunt ai Lui să facă ce dorește cu ei. Iar acei demoni, sunt ai Lui. Și El poate face cu ei ce dorește. El este Proprietarul Absolut al tuturor lucrurilor.

Te poți uita la acele poze venite din Orientul Mijlociu, te uiți la acele imagini cu o moschee și toți musulmanii sunt aplecați până la pământ închinându-se lui Allah. Când vezi astfel de poze, îți aduci aminte: ei sunt ai lui Hristos. El este Proprietar Suveran Absolut.

Acei sălbatici, John Dees vorbea cu mine recent despre acea insulă, Insula North Sentinel de pe coasta Indiei, este unul dintre cele mai întunecate locuri, sălbatici, unul dintre cele mai neatinse locuri de pe fața pământului. Probabil locul în care s-a ajuns cel mai puțin. Isus spune: „Al Meu. Ei sunt ai Mei.” El deține totul.

În această pildă, totul e al Lui. Toți sunt slujitorii LUI. Observați cursul acestui pasaj? Matei 25. În versetul 14, „Robii SĂI.” Din nou, în versetul 14, „Avuția SA.” Acesta este izul pe care îl găsim aici. În versetul 27, „Banii MEI”. El spune, „Trebuia să fi luat înapoi cu dobândă ce este AL MEU.” Totul este al Lui. Toți trebuie să îi dea Lui socoteală.

Vedeți fraților, noi ne trăim viața creștină și uneori ne încurajăm unul pe celălalt: „Pune totul pe altar.” Ne gândim la: „Oricine dintre voi care nu renunţă la tot ce are, nu poate fi ucenicul Meu.” Înțelegeți ce spune Isus? Dacă nu recunoști realitatea a cine deține totul, nu poți fi ucenicul Meu. Aceasta spune El acolo, la finalul capitolului 11 din Luca. Aceasta este realitatea.

Acesta este primul lucru, primul punct: Hristos este Proprietarul Absolut. (Fragment din predica: Bucuria Domnului)