Cumparat cu sangele scump al lui Hristos

Categorie: Fragmente din Predici, Video
Subiecte:

Ia viaţa mea, corpul meu, mainile mele, picioarele mele, buzele mele, tot ce am, ca o jertfă vie pentru Tine. Vom fi judecaţi pentru lucrurile pe care le-am făcut în corpul nostru, fiecare gând care l-am avut fiecare cuvant pe care l-am rostit, fiecare pas pe care l-am facut, fiecare bănuţ pe care l-am cheltuit, fiecare dumicat pe care l-am luat. Corpul este specificat aici. Deci, indemnul pentru noi este: sa glorificam pe Dumnezeu în noi, chiar si în corpurile noastre.

Acum a treia şi prima frază. „Căci aţi fost cumpăraţi cu un preţ: ..” Aici avem o motivaţia extrem de puternica. „Ati fost cumpăraţi cu un preţ, Proslăviţi dar pe Dumnezeu în trupurile voastre”. „Aţi fost cumpăraţi cu un preţ”. Observaţi aceasta, Pavel pune această motivaţie în faţa noastră. Nu e lege, e iubire. Aţi fost cumpăraţi cu un preţ si, având în vedere ceea ce Domnul a făcut pentru voi, proslăviţi dar pe Dumnezeu în trupurile voastre. Aceasta dragoste atat de minunata, divina im cere sa-i dau viata mea, sufletul meu, tot ce am. El spune „un pret”, aţi fost cumpăraţi cu un preţ. Ce este acest preţ? Petru il defineste in felul urmator. El spune: „aţi fost răscumpăraţi nu cu lucruri pieritoare, cu argint şi aur.” Ele par atât de valoroase, par atât de preţioase, par atât de nepieritoare. Dar totusi, spune el, „nu cu lucruri pieritoare ca argintul şi aurul”, în cele din urmă, ele sunt trecatoare. În cele din urmă, acestea sunt nimic în comparaţie cu ceea ce el menţionează în fraza următoare. El spune, „ci cu sângele scump al lui Hristos.” Sângele scump al lui Hristos.

În august, l-am trimis Zachary, cel de-al doilea fiu al nostru, la colegiu, aproximativ două ore distanţă de casa pentru a deveni un inginer mecanic. Zach a fost cu noi timp de douăzeci de ani, în casa noastra el a fost cu noi timp de douăzeci de ani, l-am trimis la scoala, şi am ştiut ceea ce voi simti. M-am întors în cameră, toata mobila lui a luat-o cu el, iar camera lui a ramas goala. Singurul lucru care a rămas a fost o oglinda pe perete cu cu un verset din Scriptura pe care Zach l-a scris pe acea oglinda. Şi am inceput sa plang. Daca aceasta este ceea ce un tata simte pe pamant, ce a fost oare ce a simtit Tatăl Ceresc cand L-a trimis pe Fiul Său? Zach a fost cu mine timp de douăzeci de ani, dar Fiul lui Dumnezeu a fost cu Tatăl pentru eternitate. Şi, din fericire, intre mine si Zach nu au existat aproape nici un fel de probleme. Am avut o relatie deosebita de prietenie cu fiul meu drag, dar asta e nimic în comparaţie cu relatia dintre Tatăl Ceresc şi Fiul Său. Intre Ei exista o comuniune perfecta, o dragoste perfecta.. Isus spune: „fiindca Tu M-ai iubit inainte de intemeierea lumii.” L-am trimis pe fiul meu pentru a obţine o diplomă în inginerie mecanică.

Atunci când Tatăl din ceruri L-a trimis pe Fiul Său, L-a trimis să fie făcut păcat. A fost foarte real. Foarte real. Aceasta nu a fost nici o piesă de teatru. A fost foarte real ceea ce s-a întâmplat. Vorbim despre preţ si despre ceea ce Domnul Isus a facut dar cu greu ne putem imagina ceea ce a insemnat pentru EL: Cel nemuritor sa moara, cel infinit sa devina finit. El,care susţine toate lucrurile prin Cuvântul puterii Lui, iar acum este tinut in bratele mamei Sale? El a fost atât de mare incat cerurile nu puteau sa-L cuprindă şi acum, sta inghesuit in pantecele mamei sale? Dumnezeul luminii, în întuneric, în pântecele mamei !? Cel care a construit cerurile, munceste acum in atelierul unui tâmplar?!

Răbdarea pe care Domnul a exercitat-o timp de treizeci de ani, Ştiind ca El este Mântuitorul lumii Si cu toate acestea, nu spune aproape nimic timp de treizeci de ani. Asteptand, asteptand si iar asteptand până la momentul stabilit de Tatăl pentru a-Si deschide gura sa spuna: „Pocăiţi-vă căci Împărăţia cerurilor este aproape.” Şi apoi au început: suferinţele, ruşinea, respingerea, neglijarea şi apoi batjocură, scuipatul, pălmuirea, cuiele, suliţa, spinii, murind ca un aparent eşec, părăsit de Tatăl Ceresc, fiind făcut păcat, pentru noi.

Nu avem nici o idee prin ce a trecut Domnul nostru. Preţul care a fost plătit. Aţi fost cumpăraţi cu un preţ. Uitati-va la acest cuvint acum, „ai fost cumpărat”. Uneori Scriptura il descrie în termeni de justificare, pentru ca, in trecut, am fost condamnat, dar acum sunt impacat cu Dumnezeu. Uneori se vorbeşte în termeni de iertare, pentru ca o dată am fost în datorii, dar acum, datoria este anulata. Uneori se vorbeşte în termeni de adoptare, pentru ca o dată am fost straini, dar acum suntem fii ai lui Dumnezeu. Uneori, în termeni de reconciliere, pentru ca o dată am fost duşmani, dar acum suntem prieteni. Uneori, în termeni de răscumpărare, pentru ca o dată am fost sclavi dar acum suntem liberi. Dar aici termenul este „cumparat”. Da, atât de simplu nu-i asa? Toată lumea ştie ce înseamnă cuvântul „cumparat” . Isus a plătit totul. El a plătit datoria pentru păcatul nostru Îmi place acest termen simplu, „aţi fost cumpăraţi cu un preţ.” Faptele Apostolilor capitolul 20 spune: „pastoriti Biserica Domnului, pe care a cumparat-o cu insusi sangele Sau” Ati fost răscumpăraţi, nu cu lucruri pieritoare, ci cu sângele scump al lui Hristos. Vrednic esti Tu sa iei cartea si sa-i rupi pecetile; caci ai fost junghiat si ai rascumparat pentru Dumnezeu, cu sangele Tau, oameni din orice semintie, de orice limba, din orice norod si de orice neam.

Ai fost cumparat. A fost si corpul tau cumpărat? Cu siguranţă. Romani capitolul opt spune: „suspinam in noi si asteptam infierea, adica rascumpararea trupului nostru.” Domnul a cumparat sufletele noastre, El a cumpărat trupurile noastre, EL a cumparat TOT. Isus a plătit TOTUL. Berbecul că a fost pus în locul lui Isaac. Mielul de Paste a fost ucis pentru Israel, nu pentru Egipt. Eu vă spun, dacă nu ajungi să vezi că Domnul Isus a murit pentru tine, in mod special, nu vei putea găsi confortul si siguranta pe care le-ai putea avea. Aţi fost cumpăraţi cu un preţ. El ne-a iubit. El S-a dat pe Sine insusi pentru noi, ca sa ne rascumpere din orice faradelege, si sa-Si curete un norod care sa fie al Lui