Dragostea Neconditionata a Lui Hristos

Paul Washer citind un fragment din John Flavel „Negociere cu Tatăl .” Cristos se uită la tine. Şi spune: „Tată, iata dragostea mea pentru această persoană şi mila mea pentru ei.” După ce au incalcat fiecare porunca El încă spune „Aceasta este dragostea mea si mila mea pentru ei.” Oamenii mândri spun „Nu vreau mila Ta.” Ai nevoie de mila Lui. Ai nevoie de mila Lui. Suntem jalnici. El spune: „Aşa este dragostea mea şi mila mea pentru ei că, in loc sa-i las sa piara pentru vesnicie Eu voi fi responsabil pentru ei ca si garantorul lor. ” „Arata-mi tot ce-Ti datorează Tie, Tata.” Acum.

Uneori, un tanar se căsătoreste, si după ce s-a căsătorit, de multe ori devine nesigur pe angajamentul făcut si spune „Nu am avut nici o idee că această căsătorie va fi atat de grea.” „Nu ştiu dacă sunt facut pentru asa ceva.” Candva, el se lauda cat de mult o va iubi pe aceasta fata. El nu avea idee ce inseamna de fapt acest angajament. Dar lucrurile nu stau asa in ce-L priveste pe Hristos. EL ii spune la Tatălui „Tată, adu aici tot ceea ce ei iti datorează tie, lasă-mă sa văd.” Imaginaţi-vă acest lucru: El vede tot ceea ce tu datorezi Justiţiei divine. El nu merge la Cruce orbeşte, El nu ajunge pe Cruce şi spune „Nu, Tată, eu nu mai vreau sa fac asta, nu ştiam că ma va costa atât de mult. ” El a ştiut din veşnicie cat de mult il va costa şi totuşi, a făcut-o.

Dar ascultati acest lucru. „Arata-mi Tata tot ceea ce ei trebuie sa-ti plateasca, ca sa stiu cat iti datorează.” Dragi credincioşi, dacă acest lucru nu va face atat de fericiti incat sa plângeţi sau sa strigati de bucurie, inseamna ca nu înţelegeti ce spun. EL spune „arata-mi toate datoriile lor. Adu-le aici si sa incheiem socotelile. Intelegi ce inseamna asta? Arata-mi datoriile fiecaruia dintre ei din momentul în care s-a născut până în momentul în care va muri, tot ceea ce ei iti datorează, Tată, adu totul aici Vreau să le vad pe toate, şi pe acel lemn vreau să le plătesc pe toate, astfel încât să nu mai ai de-a face cu ei din nou cu privire la păcatul lor. Intelegi asta? EL nu trebuie să se confrunte din nou cu tine! S-a terminat. Toate faradelegile tale sunt plătite! Pacatele din trecut, pacatele din prezent si cele pe care o sa le faci în viitor. Toate au fost platite. Iar unii oameni spun „Ei bine, dacă vei spune oamenilor acest lucru ii vei incuraja sa pacatuiasca” Nicidecum. Nu credincioşii adevăraţi. Membri ai bisericii pierduti si lumesti vor auzi acest lucru si vor continua in păcat. Dar credincioşii adevarati vor spune „Daca aceasta este dragostea Lui, daca EL m-a eliberat cu adevarat…sunt al LUI. Nu vreau să mai pacatuiesc.” Nu mai vreau să pacatuiesc” Vedeţi fraţilor, asta e ceea ce duce la sfinţenie, de aceea Evanghelia este numita „taina evlaviei (1 Timotei 3:16)” Intelegi asta? Este lucrul care produce evlavie în credincios. Da, există comenzi, şi există reguli, dar nu asta e ceea ce ne face după voia lui Dumnezeu. Ceea ce ne face evlaviosi este sa intelegem că Isus a murit şi că El a murit pentru mine! Si cand El a murit El a plătit pentru fiecare păcat, trecut, prezent şi viitor. Şi Dumnezeu nu ma va chema niciodată in sala de Lui de judecata sa ma judece. Niciodata! Sunt liber, eu sunt liber, oh, mulţumesc lui Dumnezeu ca sunt liber! Şi tu vei spune „Dar frate Paul, se spune că acolo va fi o judecată pentru cel credincios. „(2 Cor 5:10) E-adevarat, dar asculta acest lucru. În această Hotărâre, atunci când te uiţi în sus în fata Judecatorului … aceasta va fi Tatăl tau. Acesta va fi fratele tau. [Plangand] Cel care te judecă este cel care a murit pentru tine Nu vezi asta? Eşti liber. Eşti liber! Nici o vină! Vino la El intotdeauna! Întotdeauna întoarce-te la El! Alerga la El intotdeauna! Eşti liber! In sfarsit ai intrat printr-o uşă despre care nici unul din lumea asta nu stie nimic, este iubirea necondiţionată. Esti iubit cu adevarat, şi acest lucru nu mai poate fi schimbat acum! Din cauza acelei lucrări perfecte a lui Hristos pe acea cruce, pentru tine.

[O altă scenă] Hristos te-a iubit atat de mult, a iubit atât de mult mireasa Lui. Că El care a fost domn al tuturor lucrurilor, moştenitor al universului; El a devenit un slujitor. Din cauza dragostei Sale pentru mireasa Lui. Din cauza dragostei Lui pentru tine, ca individ