Cei Mai Multi Merg In Iad

Categorie: Extrase din Predici, Video
Subiecte:

Daca “putini sunt cei ce o afla”, si multi care cred ca vor merge acolo si incearca sa mearga intr-acolo, in final nu vor intra, si doar putini o gasesc, si calea e grea atunci nu e posibil ca.. Uitati, in mod implicit, daca “putini sunt cei ce o afla”, atunci ce? Care e opusul? Multi n-o afla. Si daca nu afli viata, atunci ce afli? Moartea. Spune, “pierzare”.

Deci daca multi afla pierzarea, si putini afla viata, nu e posibil ca in acest grup caruia ii vorbesc acum, nu e o mare posibilitate ca multi dintre voi vor afla pierzarea? Si doar putini din voi vor afla viata? Nu este aceasta potrivit cu ceea ce invata Isus acolo? Nu este ingrijorator? Oare cuvantul ‘pierzare’ doar trece peste voi si prin urechile voastre si apoi se duce ca, o problema neinsemnata?

Dati-mi voie sa va descriu pierzarea. Stiti, Isus ne-a dat cele mai vii descrieri: a numit-o intunericul de afara, un loc de chin, un loc al plansului si scrasnirii dintilor, un cuptor aprins, un loc in care fumul chinului celor de acolo se ridica in vecii vecilor; vorbeste despre furia si mania Dumnezeului cel Atotputernic. Stiti de ce este plans acolo? Stiti de ce unii din voi vor plange acolo? Unii din voi care ma asculta, n-am nici o indoiala, vor plange in acel loc. Din mai multe motive. Dar unul din ele este acesta: Ascultati! Stiti ca diavolul a cazut. Diavolul era un inger. Diavolul si o treime din ingerii din cer au cazut in pacat si va dati seama, cand ei au cazut, aceea a fost! Judecata lor a fost finala! Va dati seama? Tu si cu mine n-am fost primii care am pacatuit. Diavolii, demonii, ei au pacatuit prima data. Si Dumnezeu nu le-a trimis niciodata un Mantuitor. Dumnezeu nu le-a trimis niciodata o cale de scapare. Dumnezeu nu le-a trimis niciodata un remediu pentru pacatul lor. Dumnezeu nu le-a dat nicio speranta, nu le-a dat niciodata cer, bine, har, mila, ei au fost osanditi. Si de fapt ni se spune ca iazul de foc a fost creat tocmai pentru ei.

Stiti unul din motivele pentru care unii din voi veti plange in pierzare asa cum veti plange? Puteti sa va imaginati daca, demon fiind, te gasesti in iazul de foc, in cuptorul aprins, unde este foc si pucioasa si chin pentru pacatul tau, puteti sa va imaginati daca voi ati fi ei si v-ati gasi acolo.. Va fi durere de partea lor. Va fi chin, va fi durere, va fi agonie si suspine si gemete si bocete, dar poti sa iti imaginezi ca tu sa te gasesti acolo? Dupa ce Dumnezeu Si-a trimis Fiul in aceasta lume ca sa salveze pacatosii.. Poti sa iti imaginezi, sa te gasesti in iazul de foc cand a existat o cale de iesire oferita tie? Cand un Mantuitor a venit in lume anume ca sa caute si sa mantuiasca pacatosii, cand omenirii i s-a dat un remediu pentru pacatul ei, si nu numai atat! Dar tu iti amintesti acea data, din iunie 2010 cand oameni din acea biserica din Estul lui San Antonio au venit si ti-au spus despre Hristos si ti-au aratat calea de iesire. Si ei ti-au spus Evanghelia si au spus ca daca vei alerga la Hristos, vei putea gasi mantuire de pacatul tau. Poti sa iti imaginezi ce plans… spune “plansul si scrasnirea dintilor”. Sti ce inseamna scrasnirea dintilor? Poti sa iti imaginezi.. “Am avut-o! Am avut-o. A fost pusa chiar acolo in fata mea. Si am spus, Nu! Vreau pacatul meu. Nu-L vreau pe Hristos. Vreau pacatul meu. Sunt inca tanar. Vreau sex, vreau distractia, vreau petrecerea. Vreau ce are sa ofere lumea asta. Si nu-L vreau pe Hristos. Vreau sa gust din plin aceasta lume si poate altadata o sa am eu grija de aceea.” Si tot timpul Dumnezeu spunea “Aceea a fost ziua salvarii.” “Astazi este ziua mantuirii.” Si tu ai trecut mai departe. Si acum esti osandit. Si esti in acel iaz de foc, si ai avut-o, a fost chiar acolo..

E cum a spus Hristos, El iti ofera: bea. Si spune, “Daca vrei, vino si bea Apa Vietii. Bea fara plata. Vino si ia-o. Oricine inseteaza sa vina si sa bea.” Si tu vei scrasni din dinti la gandul, “Ce nebun am fost!” Si vei plange nu numai pentru ca ai fost un nebun. Vei plange pentru ca vesnicia va avea scris peste tot: ‘Chinul tau nu e doar pentru un moment.’

Stiti cum e cand ne imbolnavim? Stiti cum e cand ne accidentam? Totdeauna este aceasta speranta, Dumnezeu a creat trupurile noastre sa se vindece. “O, n-o sa fiu bolnav mult timp. N-o sa trebuiasca sa sufar mult. Chiar daca am aceasta durere, durerea trece.” Ai o taietura, o ruptura, o zgarietura, te accidentezi, o entorsa; ea se vindeca. Dar in iad nu exista vindecare. Este pentru totdeauna si pentru totdeauna si pentru totdeauna…

“Putini sunt cei ce o afla.”