Ambiția vieții tale

Categorie: Video
Subiecte: ,

Îți trăiești viața în mod înțelept? Ești pe drumul cel bun? Care este ambiția vieții tale? Care este scopul real al vieții?


Viața e scurtă. Moise a spus că viața este ca somnul unei nopți. David a spus că viața este ca o umbră care trece. Iacov a spus că viața e ca un abur care piere. Iar Petru a spus că viața e ca iarba care se usucă.

Ești în viteză pe un drum cu sens unic, pe care nu vei mai trece niciodată. În mai puțin de 100 de ani, totul va fi sfârșit. Cel mai probabil, vei fi plecat de mult din această lume și cu greu își va mai aminti cineva de tine. Casa funerară și mormântul te așteaptă la finalul drumului. Îți petreci călătoria într-un mod înțelept? Ești tu pe drumul cel bun? Care este ambiția vieții tale? Care este scopul real al vieții?

Tu spui că scopul tău în viață sunt plăcerile, un timp plăcut, cât mai mult entuziasm, cât mai multă mâncare și băutură, cât mai multe droguri, cât mai mult sex și cât mai multă distracție. Dar privește pe drum înainte. Va susține ambiția vieții tale scaunul cu rotile? Nu. Epuizarea e sigură. Ți-ai consumat tinerețea și energia. Degetele ți s-au chircit, dinții ți s-au cariat, pielea ți s-a zbârcit, iar poftele tale s-au ofilit la fel ca trupul tău. Ce a mai rămas? Doar câteva amintiri care pălesc șoptind: La ce a folosit? La ce a folosit? La ce a folosit? Piatra funerară va fi semnul de oprire, iar judecata lui Dumnezeu va arăta tot ce ai făcut cât ai fost în trup, ca ușa deschisă a unui dulap. Dumnezeu spune că El a rânduit oamenilor să moară, iar după aceea vine judecata.

Tu spui că scopul tău în viață este să ai cât mai multe posesiuni, să acumulezi tot ce poți. Dar te invit să îmi arăți casa care nu s-a descompus, mașina care nu a ruginit, hainele care nu s-au uzat sau care nu au fost mâncate de molii. Sunt mulți vârstnici ale căror bunuri s-au redus la câteva articole de mobilier într-un azil. Howard Hughes a fost unul dintre cei mai bogați oameni și a ajuns la sfârșitul carierei sale ascuns într-o cameră de hotel colectându-și urina, mâncând doar înghețată, având unghii ca ghiarele unei păsări. Ce pot face lucrurile pentru tine când îți tragi ultima suflare? Mormântul va smulge de lângă tine chiar și pe soția și pe copiii tăi.

Este scopul tău popularitatea? Faima? Reputația și evidențierea personală? Acest spectacol urât și lăudăros al vieții sinelui va vedea și el lăsarea cortinei. Fă o plimbare prin cimitir. Fiecare oraș are unul sau două cimitire. Unde sunt oamenii de succes? Și ei sunt acolo. Într-adevăr, cum spunea cineva: „Moartea va fi întotdeauna semnalul de avarie al omului.” Și, mai mult, peste două sau trei generații, numele tău va fi pierdut pentru totdeauna în mulțimile uitate, fără față, care s-au dus deja. Și pe lângă asta, care este în cele din urmă scopul presupusei tale „influențe” în bine asupra umanității, când umanitatea însăși va înceta curând să mai existe? Dumnezeu va închide cartea istoriei lumii și va arde biografiile oamenilor de renume la întoarcerea Domnului Isus Hristos, căruia îi aparține gloria.

Ascultă, există un singur scop întemeiat în viață: să trăiești pentru Dumnezeu și să Îl iubești în mod suprem. Nu este El vrednic de glorie? Dumnezeu ne-a creat pentru Sine și pentru a ne trăi viața pentru El. Și în El se găsește împlinirea la cel mai înalt nivel, care produce dreptate, pace și bucurie negrăită. Planurile, ambițiile și dorințele tale sunt doar niște idoli goi. Aruncă-i la coșul de gunoi. Ia-ți păcatele tale splendide și aruncă-le prin credință asupra Mărețului Mântuitor crezând că El a murit pentru a plăti datoria păcatului tău. Fă rost de o Biblie. Umple-ți mintea cu ea și găsește în ea proclamația gândului lui Dumnezeu, manualul de operare pentru sufletul tău, planul pentru construirea caracterului, o carte de norme pentru cursa vieții, o hartă către cer. Investește totul în Dumnezeu Însuși. El este singurul care are viața veșnică.

Iar cei care sunt uniți cu El prin Isus vor învia în ziua cea din urmă, într-un trup nou, și vor trăi pentru totdeauna. Te vei pocăi tu și vei crede? Sau vei continua așa și vei pieri? Ce spune Dumnezeu? Tot ce este în lume, pofta firii, pofta ochilor – adică posesiunile tale – lăudăroșia vieții – adică dorința ta de popularitate – nu este de la Tatăl, ci din lume. Și lumea și pofta ei trec, dar cine face voia lui Dumnezeu rămâne în veac.

Fă din voia lui Dumnezeu ambiția vieții tale. Cine sunt cei care intră în final în cer? Aceia care fac voia lui Dumnezeu.

Isus a spus: „Nu oricine-Mi zice: ‘Doamne , Doamne!’ va intra în Împărăția cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu, care este în ceruri.” (Matei 7:21) ILLBEHONEST.COM/ROMANA