Acasă cu Domnul

La conferinţa de anul trecut Tim le-a spus fraţilor că unii dintre ei nu vor fi acolo şi anul viitor. În anul care a urmat Bob Jennings la 63 de ani, şi Ayla Petteruti la 23 de ani, au plecat acasă la Domnul. — Şi ne place mult mai mult să părăsim trupul acesta, ca să fim acasă la Domnul. – 2 Corinteni 5:8b.

Tim Conway
S-ar putea să fii în floarea vârstei. Însă trupul tău aparţine acestui pămînt, este întinat şi nu te poate urma. Este făcut din elemente care pur şi simplu nu pot merge acolo unde tu vei merge; trebuie sa îl laşi în urmă şi să te îmbraci cu nemurirea.

Bob Jennings
Fraţilor,aş vrea să vă gândiţi. Treaba este că: înainte de a ne întâlni iar, dacă vom avea această conferinţă şi la anul, unii dintre voi vor pleca. Sunt anumite lucruri care vorbesc despre viitorul nostru din ceruri. Dumnezeu îl numeste somn, şi aceasta a fost o mare mângâiere pentru mine. Am mers să mă culc de multe ori. Somnul îmi este cunoscut. E bine să dormi. Aşa că este ca şi cum Dumnezeu ar vrea să îţi spună: „Este în regulă!” Ştii, să dormi în Domnul. Adormit în Isus. Este numită casă, acasă cu Hristos. Unde veşnicia începe.

Ayla Petteruti    
Mă încred în El la fiecare pas de pe cale, chiar dacă acum încă mă lupt cu cancerul, şi trebuie să spun că în ciuda faptului că am mers la tot soiul de oameni care vindecă prin credinţă nu am fost vindecată, şi sunt aşa de mulţumitoare că Dumnezeu nu m-a vindecat de cancer. Sunt aşa de bucuroasă pentru că altfel aş fi fost lipsită de multe momente glorioase pe care le-am avut cu Domnul.

Tim Conway
Poate unii dintre voi aţi avut parte de astfel de momente care acum au trecut. Dar te gândeşti la acel moment, şi poate să fie aproape! Aţi auzit despre acel pastor şi despre soţia sa din Austin. Ei doar se îndreptau către casă. Pe drum au fost loviţi şi acum sunt în glorie. Se poate întămpla atât de repede. Este doar un văl subţire între tine şi moarte. Moartea este atât de aproape. Suntem vase de lut! Suntem fragili! Nu durează mult ca viaţa noastră să se termine din punct de vedere fizic, ca duhul să se separe de trup.

Ayla Petteruti  
Timpul este scurt şi nu ştii niciodată când vei pleca. Nu vei şti niciodată când ziua morţii tale va veni. Poate că mâine, poate că în aceste momente. Aşa că, te rog, asigură-te că eşti împăcat cu Dumnezeu. Asigură-te că Îl cunoşti pe Hristos. Deoarece viaţa nu are niciun sens fără El.

Bob Jennings
Păcatul nu merită. Nu voi mai păcătui. Nu voi merge în direcţia aceea. Nu voi renunţa la El, nu îl voi invidia pe păcătos. Voi continua cu Hristos. Voi sta departe de păcat. Are să îmi fie scârbă de lume. Cetăţenia mea este în ceruri. Nu voi avea o minte lumească. Eu voi trăi pentru Hristos, voi trăi pentru eternitate. Casa mea nu este aici, este acolo.

Tim Conway
Puteţi toţi să spuneţi cu mine: Suntem fericiţi să îl lăsăm pe Pavel să vorbească pentru noi când a spus că ne dorim sa părăsim trupul acesta şi să fim împreună cu Hristos. Nu vă doriţi aceasta? Să scăpaţi de acest trup pământesc? Să fiţi liberi? Aceasta este speranţa noastră, să nu mai avem un trup muritor! Fără întinare, doar puritate şi aceasta pentru totdeauna! Fraţilor, păcatele noastre sunt blestemate. Sentinţa morţii stă asupra lor. S-ar putea să lupţi cu păcatele tale astăzi, dar luptă cu speranţă frate şi fii curajos. Ziua aceea va veni, acel moment va veni. Să ai curaj! Acele păcate sub care gemi, împotriva cărora porţi război acum, cu care te lupţi şi pentru care plângi acum, sunt temporare.

Bob Jennings
Hristos, Hristos. Totul este pentru El! Totul pentru EL! El merită totul. El primeşte totul. Vreau să fac totul pentru EL. Vreau să fiu cu totul pentru El. Vreau să sfârşesc cu bine. Vreau să fiu la finalul cursei cu Dumnezeu pe măsură ce mă apropii de sfârşit. Vă spun fraţilor, un lucru pe care nu vrei să îl ai pe lângă casa ta, un lucru pe care nu vrei să îl ai pe lângă inima ta Este păcatul. Este contrabandă. Ai ajuns la sfârşit şi vrei o inimă curată. Doreşti o conştiinţă pură. Nu vrei ca păcatul să atârne de capul tău. Nu vrei să te încurci cu el. Nu vrei să te lupţi cu păcatul. Vrei să ajungi la sfarşit, victorios asupra păcatului! Să stăpâneşti asupra păcatului. Să ai parte de victorie.

Tim Conway
Noi nu doar că lăsăm trupurile acestea şi am terminat-o cu păcatul. Este scris că vom fi ca şi El!

Bob Jennings
Noi am gustat din puterile veacului viitor. Cuvântul ‘a gusta’ apare în capitolul 6 din Evrei. Ar fi bine să îl crezi, doar am gustat! Şi dacă doar am gustat, cât de multe mai sunt! „Din izvoarele pământeşti am gustat, dar de mai mult, de mult mai mult voi avea parte în ceruri” Ferice de morţii care mor în Domnul! (Apocalipsa 14:13) Acela va fi sfârşitul, cu excepţia cazului în care Domnul vine primul şi ajungem în veşnicie fără a muri.