Te Va Costa Totul

Trebuie sa cantaresti foarte bine tot ceea ce te va costa pentru a putea fi ucenic al lui Isus Hristos. Te va costa popularitate, te va costa uneori cariera, te va costa o viaţă uşoară va trebui să te disciplinezi, va trebui sa-ti tii sub control propriul corp, va trebui să spui „NU” ispitei, va trebui să spui „NU” acestei lumi, va trebui să te separi de mulţime, va trebui să fii dispus să stai singur pentru Hristos, va trebui să fii dispus să-ti schimbi stilul de viata şi să iesi din multime si chiar dacă nimeni nu ar veni după Isus Hristos, sa fi dispus sa stai langa EL, chiar dacă ai fi singura persoana din lume care-L urmeaza pe Isus Hristos.

Acesta se numeste factorul COST. Va trebui sa suferi persecutie pentru Cristos si, dati-mi voie sa va spun, persecutia va veni Ar putea sa te coste chiar si viata. EL nu vine pentru amuzament. El nu vine ca să fie prietenos. El vine să domine. El vine sa macelareasca. El este Regele regilor şi Domnul domnilor iar la sfârşitul acestui veac, El va cobori din cer calare pe un cal alb şi hainele Lui sunt stropite cu sânge. Cu sângele duşmanilor Săi, şi EL vine înapoi ca sa cucereasca si sa condamne.

Ai mare nevoie sa inchei pace cu acest Rege care vine sau vei fi supus unei condamnari vesnice. iar Isus Hristos este cel care a stabilit termenii armistitiului. Ai nevoie sa ajungi la o intelegere cu EL in afara curtii de judecata. Nu ti-ai dori sa mergi in acea ultima zi aflandu-te in conflict cu Cristos Pentru că El va fi nemilos în executarea Justiţiei Lui, dar EL vă oferă milă, astăzi. El va fi de acord cu termenii de capitulare. El va fi de acord cu termenii de pace, dar acestia sunt termeni Lui de pace, nu ai nostri, iar termenii Lui de pace sunt urmatorii: „Daca vine cineva la Mine, si nu uraste pe tatal sau, pe mama sa, pe nevasta sa, pe copiii sai, pe fratii sai, pe surorile sale, ba chiar insasi viata sa, nu poate fi ucenicul Meu.” „Si oricine nu-si poarta crucea si nu vine dupa Mine, nu poate fi ucenicul Meu.” Şi dacă nu accepti asta, Mă vei întâlni la Judecata Finala iar Dumnezeu va fi proslavit prin distrugerea ta.

EL te preseaza sa iei o decizie. EL nu poate fi ignorat. Nu mai poti pretinde ca n-ai auzit Trebuie sa-I dai un raspuns. Versetul 33, „Astfel,” – in concluzie, „Nici unul dintre voi nu poate fi ucenicul Meu” El ne spune nici unul dintre voi nu poate fi un adevărat creştin, nici unul dintre voi poate fi în Împărăţia Mea, Nici unul dintre voi nu poate fi în relaţie corectă cu mine sau Tatăl Meu, nici unul dintre voi nu poate fi ucenicul Meu „daca nu se leapada de TOT ce are.”

Ce spune Domnul nostru? EL nu da deloc inapoi. EL ridica standardul acestui angajament cu fiecare afirmatie pe care o face in pasajul de mai sus. Ei bine, El nu spune că va trebui să-ti cumperi locul în Împărăţia Cerurilor pentru ca nici unul dintre noi nu are destul aur sau argint pentru a elimina vreodată pata de păcat ce a spurcat sufletul nostru interior. Ce spune EL de fapt? „Cine nu se leapada de TOT ce are.”

Ei bine, acest lucru trebuie luat în context cu alte texte din Scriptură şi va rog sa-mi dati voie sa trec direct la concluzie: Trebuie să schimbi dreptul de proprietate a tot ceea ce esti şi a tot ceea ce ai cu TOT ceea ce EL este. Asta e ceea ce spune EL. Viata ta nu mai este viaţa ta, este viaţa Lui acum. Timpul tau nu mai este timpul tau, este timpul Lui acum. Posesiunile tale nu mai sunt posesiunile tale, ele sunt acum posesiunile Lui. Viitorul tau nu mai este viitorul tău, este viitorul Său acum. Comoara ta nu mai este comoara ta, este comoara Lui acum. Şi ai transferat in acest fel tot ceea ce esti şi tot ceea ce ai pentru tot ceea ce EL este. Asta inseamna a satisface termenii lui de pace. Cu toate acestea, pacea nu este cumparata cu bani ci este cumparata prin cedarea vietii tale lui Cristos.

Aceasta este ceea ce se numeste credinţă mântuitoare. Si vine in momentul in care ai incetat sa mai crezi ca te poti mantui prin eforturi proprii si iti pui deplin increderea nu in ceea ce faci sau in ceea ce esti ci in ceea ce EL este Aceasta este sufletul tău veşnic. Aceasta este singura viata pe care o vei trăi vreodată. Are de-a face cu singura eternitate pe care o vei avea vreodată. Şi astfel El spune, „Sarea este bună, dar dacă a devenit fără gust, ceea ce dă dovada că nu a fost sare adevarata niciodată, in ce fel si-ar putea oare recapata gustul Iar raspunsul este: „In nici un fel”.

Versetul 35 spune ca nu este folositoare nici pentru pamant nici pentru gunoi Nu este folositoare nimanui, nici lui Dumnezeu, nici lui Hristos, nici Imparatiei. Esti in plus si tii locul altuia ocupat. Au fost si alte persoane care au incercat se inroleze. Esti inutil chiar si pentru pamant. Nu meriti nici macar sa fii aruncat in toaletă, spiritual vorbind. Pentru că nu ai ajuns la locul de renunţare totală a vieţii tale pentru a declara loialitate totala lui Hristos. Nu ai intrat încă sub domnia lui Hristos şi nu ti-ai luat crucea ca sa-L urmezi pe EL. Şi apoi El spune, „cine are urechi de auzit, să audă. ”

Ai nevoie sa dai cea mai mare atenţie la ceea ce Dumnezeu a spus prin Fiul Său. Căci Dumnezeu ne-a vorbit prin Fiul Său la această conferinţă şi Dumnezeu ne-a adus pe fiecare dintre noi in acest loc. Nici unul dintre noi este aici din intamplare ci este bunătatea şi mila lui Dumnezeu care te-a adus în acest loc unde ai auzit de Isaia 53.

Ai auzit, probabil, de suferinţa Mântuitorului, Domnul Iisus Hristos, care pe cruce a devenit păcat pentru noi. La cruce, El a murit fata de sine ca să trăiască pentru noi şi ca sa poata purta păcatele şi fărădelegile noastre, cumpărand astfel mântuirea noastră. Şi nu există mântuire în nici un alt nume, pentru că nu există alt nume sub cer dat oamenilor, în care trebuie să fim mântuiţi. Isus a spus, „Eu sunt calea, adevărul şi viaţa; nimeni nu vine la Tatăl, decat prin Mine. ” Si EL te cheama astazi zicand: „Veniţi la Mine, voi toţi cei trudiţi şi împovăraţi şi Eu vă voi primi. Luaţi jugul Meu asupra voastră. Şi învăţaţi de la Mine căci Eu sunt blând şi smerit cu inima şi veţi găsi odihnă pentru sufletele voastre. Caci jugul Meu este bun, si sarcina Mea este usoara. ” –

Aşa este! Vei avea greutatea păcatului ridicata de pe tine si vei avea acum jugul lui Hristos peste tine şi EL trage impreuna cu tine, dar va fi nevoie sa-I predai Lui intreaga ta viata. Trebuie sa ne cercetam inimile astazi. Am ajuns la acest loc de angajament total în viaţa mea? Mi-am dat oare viaţa in stăpânirea Celui ce a murit pe cruce pentru mine.

Vreau să ştii că porţile paradisului au fost larg deschise pentru tine. Poarta cea strâmtă este deschisă şi dacă vei face un pas cu credinţă şi intri prin aceasta poarta îngustă, şi iti dedici viata Lui, in ciuda cuvintelor Sale extrem de dure EL spune de asemenea: „Cel ce vine la Mine cu niciun chip nu-l voi izgoni afară.” El te cheamă astăzi, să vii la El, sa pasesti prin credinţă şi să vii la El Iar dacă vii la El, Nu te juca. Trebuie să te predai lui Hristos in intregime.