Acesta Este Un Război

Mai întâi de toate, sa avem o dragoste mare si sa-L iubim pe Domnul Dumnezeul nostru, cu toată inima, sufletul, mintea şi tăria iar aceasta ar trebui să fie ceva care sa se intample in fiecare zi. După cum vom vedea în capitolul 6 din cartea Deuteronom, aceasta este ceva care ar trebui să fie scris pe tocul usii de la intrare ca, atunci când plecam sau atunci când venim sa ne reamineasca in mod constant ca cel mai mare lucru este să-L iubeşti pe Domnul, Dumnezeul nostru. Totul se reduce la: să iubesc pe Domnul, Dumnezeul meu. Iar aceasta este ceea ce trebuie sa-mi reamintesc tot timpul. Ceea ce trebuie sa am este o dragoste mare si o pasiune mare.

Cand citim Matei 6:33, regasim aceste doua lucruri „caută mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui, si toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra. Cât de diferit ar fi totul dacă numai aceste două versete ar fi luate in serios ! Daca doar aceste două versete ar fi aduse în faţa ochilor noştri de două sau trei ori pe zi şi cum am spus în această dimineaţă: nu este oare adevărat că trec săptămâni fără a ne aduce aminte de cele mai importante lucruri din viaţa creştină?

Lucrurile pe care Dumnezeu Însuşi le cere de la noi sunt uitate, pierdute in viata noastra de zi cu zi. Iar tot ceea ce facem, trebuie să facem, pentru că este voia lui Dumnezeu şi pentru că aduce slava lui Dumnezeu. Chiar si cele mai banale lucruri. De multe ori mă întreb: când a fost ultima dată când ai băut un pahar de apă spre slava lui Dumnezeu? Cand ai savurat un pahar de apă spre slava lui Dumnezeu? Când l-ai băut ştiind că este un dar de la Dumnezeu? Ca vine de la El şi trebuie sa se întoarca la El, spre slava Lui? Altfel spus, trebuie să ne amintim de El, de fiecare dată când ne gândim, de fiecare dată când ne uităm în jos, la picioarele şi mâinile noastre, de fiecare dată cand încercam sa facem ceva, trebuie sa facem pentru slava lui Dumnezeu. Nu a existat niciodată un moment în viaţa mea cand L-am iubit pe Dumnezeu asa cum ar trebui EL să fie iubit şi nu a existat niciodata un moment în viaţa mea in care l-am glorificat pe Dumnezeu asa cum ar trebui EL să fie glorificat. Nu este vorba doar de un sistem legalistic unde trebuie sa faceti anumite lucruri in urma carora sa puteti spune, „Sunt un om neprihănit.” Cand vorbim despre Sfinţenie vorbim de fapt, despre separarea fata de lucrurile care il supara pe Dumnezeu, pentru a fi total dedicati lui Dumnezeu si sa-L pretuim pe Dumnezeu mai presus de toate lucrurile, infinit mai presus de toate, şi să trăim în conformitate cu aceasta. Scopul nostru, ca si oameni, este de a învăţa, de a creste în acest adevăr astfel incat tot ceea ce facem, să facem pentru slava lui Dumnezeu.

Am intalnit oameni din lume care nu erau doar dedicati unor anumite lucruri, ci erau controlati de acestea. Oameni, dedicati unui singur lucru. Cel mai elocvent exemplu aici sunt participantii la Jocurile Olimpice Acum stiu ca as putea pune acest lucru într-o lumină negativă, dar vreau să il folosesc ca un exemplu pozitiv. Există oameni care, incepand de la varsta de sase ani, nu au făcut nimic altceva decat sa alerge 100 metri pe o pista. In fiecare zi din viaţa lor, de la varsta de şase ani, au trait fără somn, fără hobby-uri, fără viata personala, fara a se indragosti, fără absolut nimic altceva în viata lor, si asta doar pentru a-si indeplini obiectivul de a alerga intr-o cursa de 100 de metri şi a obţine o medalie. Nu este adevărat acest lucru? Uită-te la gimnasti, la conditia lor fizica, este absolut incredibil. Mulţi dintre ei, incepand de la varsta de trei sau patru ani, nu au facut nimic altceva decat sa traiasca pentru această pasiune… Iar in comparatie cu ei…suntem noi, crestinii. In cazul nostru, nu e vorba de o medalie de aur pe care sa o punem în jurul gâtului sau o coroana care va fi pusa pe capul nostru, care va dura doar o zi.

Tu si eu suntem chemaţi să fim controlati de o singura pasiune si anume, a face voia lui Dumnezeu pentru o coroana care nu piere. Trebuie să ne străduim să cautam voia lui Dumnezeu.

Un alt lucru pe care El ni l-a dat, nu doar o mare iubire, nu doar o mare pasiune, dar El ne-a dat de asemenea si o mare insarcinare. Oameni buni, noi nu am fost creati ca sa traim la fel ca majoritatea oamenilor, ci noi am fost făcuti pentru a lupta din rasputeri am fost făcuti pentru a lucra, am fost făcut pentru a cuceri, am fost facuti pentru a ne dedica pentru ceva care este etern. Care a fost porunca data lui Adam? Sa stapaneasca pamantul si sa aduca toata creatia în armonie cu voia lui Dumnezeu. Sa faca toate lucrurile în contextul voii lui Dumnezeu.

Acum trăim într-o lume decăzuta care trăieşte în întuneric şi moarte. Împărăţia celui rău s-a răspândit pe intregul pamant. Tu şi eu nu am fost chemaţi să jucam jocuri video, nu am fost chemati să stam în fata televizorului, nu am fost chemaţi să ne pierdem timpul cu fleacuri, ci am fost chemati pentru a largi o imparatie, a trăi cu o singura pasiune, si anume să luptam pentru El şi doar din cand in cand sa lasam sabia jos şi sa privim în sus pentru un zâmbet. Vreau să lupt, nu vreau confort, nu vreau viata usoara în Sion, deoarece Împărăţia lui Dumnezeu este construita nu de către cei care se odihnesc cu uşurinţă în Sion, ci de către cei care ies în stradă şi lupta iar armele luptei noastre nu sunt arme obisnuite. Ele sunt foarte puternice. Rugăciunea de mijlocire, vestirea Evangheliei şi dragostea care se sacrifica. Oameni ai lui Dumnezeu, treziti-va si faceti ceea ce ati fost chemati sa faceti ! Fii viteaz şi puternic! Si fii convins că asta o sa te coste. Alatura-te lui Isus Hristos si cauzei Sale şi o să vezi ca diavolul o să vină după tine lovindu-te din exterior si din interior, dar asta e de asteptat intr-un război EL ne-a dat o mare insarcinare si asta ar trebui sa ne faca sa ne gandim in fiecare noapte, ca exista un loc unde EL nu este adorat, un loc în care EL nu este adorat. Există un loc unde El nu este adorat. Eu nu pot dormi pentru ca acolo este un loc unde El nu este adorat. Exista un loc unde steagul Sionului nu flutură. Acesta e scopul pentru care am fost facuti: sa punem deoparte lucrurile noastre trecatoare şi să ne dedicam cu totul in această bătălie mare.

Dar dacă definim aceste principii de bază, lucruri dificile de altfel, în scopul de a sari acolo şi a face ceva public, şi ceva mare, nu dovedim nimc altceva decat ca suntem niste ipocriţi. Care este cel mai important lucru pentru un om? Un super talent? Absolut nu. Unii dintre cei mai talentaţi oameni din lume se autodistrug şi distrug si pe ceilalti. Care sunt nevoile sotiei tale? Ce nevoi au copiii tai? Ce nevoi are lumea de la tine? Asemănarea cu Hristos. Aceasta este lucrul pentru care ar trebui sa ne lupam din rasputeri şi mi se rupe inima. Uneori, ştiti ca nu-mi place să merg la conferinte, nu-mi place sa predic acolo dar uneori în mijlocul tuturor lucrurile spuse acolo tot timpul, vreau doar să ma ridic şi să spun: DESTUL! Cunosc deja mai mult adevăr decat ştiu cum să-l aplic. Nu vreau doar să ştiu. Vreau să ma schimb dar nu vreau să ma schimb in aşa-numitul „nivel spiritual”. Poate ca „nivel public” este un cuvânt mai bun. Vreau să ma schimb în camerele interioare ale inimii mele, astfel incat, chiar gândurile, care exprima tot ceea ce sunt, să fie în conformitate cu voia lui Dumnezeu cel atotputernic.

Cel mai liber om de pe faţa pământului este cel care se face pe el însuşi robul unui stapan perfect. A greşit Dumnezeu vreodata? Te-a nedreptăţit EL vreodata? A existat vreodata un moment cand tu L-ai ascultat, când I te-ai supus, când ai căutat saf aci voia Lui si EL te-a indus în vreun fel în eroare? Niciodată! Dar, ti s-a intamplat sa mergi pe propriile tale cai şi sa fii indus în eroare? întotdeauna ! De ce nu? Este extrem, este deliberat. , „Fereste-te de basmele lumesti si babesti.” iar pe de altă parte, „Cauta sa fii evlavios.”

Aici apare o întrebare extrem de importantă . Când mă uit la un atlet olimpic, este evident ceea ce el mănâncă, ceea ce bea, el se trezeşte dis-de-dimineaţă, se antreneaza, merge la şcoală, se întoarce, se antreneaza din nou, mănâncă sanatos, merge la culcare, se trezeste, citeşte reviste din domeniul lui, lucreaza în mod constant pentru a fi tot mai bun iar noi ii admiram pentru asta, dar uite ce ni se spune aici: disciplineaza-te, cauta sa fii evlavios şi din nou, as vrea sa spun acest lucru in asa fel incat sa fie inteles cat mai bine. Ar putea oare, acei oameni care observa cel mai mult viaţa, sa vada o creastere în evlavie? Nu pot să vă spun cati oameni am intalnit care mi-ar spune despre părinţii lor lucruri de genul, „tatăl meu a avut mulţime de lucruri bune, dar lucrul care a avut cel mai mare impact asupra mea a fost ca în fiecare dimineaţă, înainte ca tatăl meu sa puna mana pe plug sau sa faca orice alt lucru, il vedeam acolo, in fata cuvântului lui Dumnezeu, studiindu-l si rugandu-se.

Am auzit atât de multe mărturii, cand oamenii se uitau inapoi la tatăl lor şi, în ciuda tuturor eşecurilor şi greşelilor au ştiut ca acest tata a fost serios in ce priveste disciplinarea in scopul cresterii in evlavie. Bărbaţi, trebuie să credem acest lucru, ca si cum viaţa noastră ar depindea de el, deoarece, pot să vă asigur că asa si este şi nu numai că viaţa noastră depinde de el, ci într-o mare masura, si viaţa familiei noastre depinde de aceasta, de studiul cuvântului.

Ascultă-mă te rog, cât de des vii inaintea lui Dumnezeu si te rogi pentru o manifestare mai mare a puterii Duhului Sfant în viaţa ta? Vreau sa spun două lucruri despre Duhul Sfânt: trebuie sa cerem o mai mare manifestare a puterii Sale în viaţa noastră şi trebuie să fim foarte atenţi. Umbla ca pe coji de ouă, ca nu cumva sa întristezi Duhul Sfant. Ce o comoară preţioasă, sa avem grija sa nu Îl întristăm. Ei bine, acestea sunt doar câteva principii care cred că v-ar putea ajuta, deoarece ambele m-au rănit şi m-au ajutat pe mine, deci haideţi să ne rugăm.