Problema este că tu nu vrei să te pocăiești, nu că nu te poți pocăi

Raspunsuri Biblice la intrebari frecvente

Daca cunosti pe cineva care tot zice ceva ca: „Ma simt mort…. nu pot sa ma pocaiesc…. incerc sa ma pocaiesc” Stii despre ce vorbesc? Ceea ce se intampla de multe ori. Este bine sa le zici… Nu stiu daca o zic la o persoana care… este creata pentru o inima regenerata. Eu le zic ceva ca: „Daca te simti mort mergi la Datatorul de Viata, care inviaza mortii.” Este acelasi lucru cu a zice: „Du-te si roaga-te lui Dumnezeu pentru ca sa fi viu…?”

Stii, problema cu persoanele care nu se pot pocai, adevarata problema este ca nu vor sa se pocaiasca. De fapt, stii ce? Nici macar sa nu satisfaci sau sa rasfateti persoanele care zic „Nu ma pot pocai.” Pentru ca… stii ce au facut? Au schimbat vinovatul. Stii ce zic in realitate? „Eu vreau sa ma pocaiesc… daca as putea. Am vointa de a ma pocai. Am dorinta de a ma pocai. Si m-as pocai daca Dumnezeu m-ar lasa! El este problema! El nu ma lasa sa ma pocaiesc! Eu as face-o, intentia mea este buna! Dumnezeu este rau!” Nu o vor zice in felul acesta, dar aceasta vor sa zica. Aceasta este ceea ce zic.

Biblia spune sa ne pocaim. Nu vor sa vina la lumina… Asta este! Cu siguranta. Ceea ce zic este: „Dumnezeu nu ma vrea cu conditiile MELE” Zic: „Vreau ca EU sa imi fac pocainta cu mainile mele… Nu vreau sa ma pocaiesc de toate lucrurile…”

De fapt, de multe ori este doar auto-suficienta omului… incearca sa isi prelucreze pocainta, sa Il faca pe Dumnezeu sa-i salveze. In loc sa fie ca Petru, atunci cand se cufunda: „Doamne, ajuta-Ma!” In loc sa vina fara nici un ajutor, strigand la Isus. Ei nu se simt fara nici un ajutor. Ei zic: „Bine, eu o sa imi curat viata… uite Dumnezeu, uite ce am facut! Am incercat sa ma fac frumos! Si El nu ma mantuieste! Ia aminte la lucrurile la care am renuntat!” Cateodata la ceea ce nu renunta este la auto-suficienta lor. Vor sa il manevreze pe Dumnezeu. Vor sa Il faca pe Dumnezeu datornic lor. Vor sa Il puna pe Dumnezeu intr-un loc unde El TREBUIE sa ii mantuiasca. In loc sa vina ca neputinciosi… fara nici o speranta… strigand dupa ajutor, aruncandu-se incapabili in bratele Lui.

Omul este hotarat in a oferi ceva. Nu crezi asa ceva? Stiu ca este greu, este greu fiind pastor! Si lumea vine la tine… Doar eu sunt ca si ei! Lume care vine la tine cu tot stresul, cu lacrimi, frustrati… „Am incercat sa ma pocaiesc dar nu pot!” Si pot face ca lucratorul care ii asculta sa se simta frustrat cu Dumnezeu. „Doamne, ei vor, si Tu nu Ii ajuti!” Si vezi, nu lasi ca pacatosul sa se intoarca.

Si va zic, ascultati, aceasta nu este deloc in conflict cu Suveranitatea lui Dumnezeu. Este dorinta lui Dumnezeu ca omul sa se pocaiasca. Da! Cum stiu? Pentru ca a poruncit tutoror oamenilor sa se pocaiasca! Daca a poruncit tuturora sa se pocaiasca, atunci e dorinta Lui sa se pocaiasca. Si treaba este… vreau sa zic… ce pot sa-i spun la pacatos? „Eu m-am pocait! Asa ca este posibil! Vreau ca si tu sa te pocaiesti. Dumnezeu iti porunceste sa te pocaiesti. Vrea sa te pocaiesti. Isus Hristos predica ”Pocaiti-va!” Vrea sa te pocaiesti. Duhul lui Dumnezeu a insuflat Cuvantul. Si o data si inca o data zice sa ne pocaim. Vrea sa te pocaiesti. Adevarul este ca Trinitatea cheama pe om la pocainta. Eu te chem pe tine la pocainta. Multe persoane de aici s-au pocait. Si tu vi si imi zici ca nu poti. Si eu iti zic ca nu vrei. Problema este ca pacatosul nu vrea. Si va garantez ca de fiecare data radacina este auto-suficienta omului. Intotdeauna, intotdeauna.