Πρέπει να παντρευτώ κάποια για την εξωτερική της ομορφιά;

Paul Washer: Η γυναίκα χωρίς διακριτικότητα, ακόμα και η πιο όμορφη γυναίκα χωρίς διακριτικότητα, είναι σαν ένας χρυσός κρίκος στη μύτη ενός γουρουνιού. Νεαροί άνδρες ακούστε με: Εάν οδηγήστε στο γάμο λόγω της αισθησιακότητας του κοριτσιού θα μισήσεις τον εαυτό σου στο τέλος. Θα μισήσεις τον εαυτό σου. Αλλά αν oδηγήσε σε αυτή λόγω της αρετής της, της νοημοσύνης της, της ευσέβειας της, θα βρεις ένα σύντροφο για ολόκληρη την ζωή σου.

Tim Conway: Νεαροί άνδρες, ζούμε σε ένα κόσμο, ακόμα και μέσα σε αυτούς που λένε ότι είναι χριστιανοί, που σου λένε να κυνηγήσεις την ομορφιά. Και η Βίβλος λέει: αντιμετώπισε το σαν ένα κοινό πράγμα, αντιμετώπισε το σαν επουσιώδης, αντιμετώπισε το σαν ένα άδειο πράγμα, επειδή είναι άδειο! Εάν κυνηγήσεις την ομορφιά… Σας λέω ότι πολλοί νεαροί άνδρες έζησαν και μετάνιωσαν τις αποφάσεις που έκαναν. Δεν αντιλαμβάνεστε, εάν δεν είστε παντρεμένοι, δεν αντιλαμβάνεστε το τι είναι να πάρεις μια κακή σύζυγο ή τι είναι να πάρεις μια καλή σύζυγο. Και αν κυνηγήσεις την ομορφιά, και καταλήξεις να πάρεις την ομορφιά, και πάρεις μια άθεη γυναίκα μέσα σε αυτή την ομορφιά. Ακόμα και αν είναι πραγματική χριστιανή, αλλά είναι φιλόνικη, δεν είναι αγιασμένη, είναι περήφανη, είναι ανυπότακτη. Θα ζήσετε και θα το μετανιώσετε. Νεαροί άνδρες, ξέρω ότι μερικοί από εσάς δεν με ακούτε, ξέρω ότι δεν με ακούτε! Επειδή υπάρχει τέτοια φυσική τάση να ελκύεσαι προς εκείνο που είναι όμορφο. Αλλά η Βίβλος λέει: αντιμετώπισε το σαν ένα άδειο πράγμα, αντιμετώπισε το σαν άδειο.

Paul Washer: Εάν οδηγήστε στο γάμο λόγω της αισθησιακότητας του κοριτσιού, θα μισήσεις το εαυτό σου στο τέλος. Θα μισήσεις τον εαυτό σου.