Πως πρέπει να στολίζεται μια Χριστιανή Γυναίκα

Εάν η ενδυμασία σου είναι ένα πλαίσιο για το πρόσωπο σου, από το οποίο η δόξα του Θεού θα λάμπει, τότε είναι κατάλληλη. Εάν η ενδυμασία σου τραβά την προσοχή στο σώμα σου, για να το κάνει να σε προσέξουν, τότε είναι αισθησιακή.


Παρομοίως θέλω τις γυναίκες να στολίζουν τον εαυτό τους. Τώρα, θέλει τις γυναίκες να στολίζουν τον εαυτό τους. Εντάξει; Ώστε το στόλισμα δεν είναι κακό. Αλλά αυτό το στόλισμα, που θα δούμε στο εδάφιο 10, 1 Τιμόθεον είναι έργα αγαθά, θεοσέβεια, ένα ήσυχο και υποταγμένο πνεύμα. Τώρα… Ας προχωρήσουμε. Αυτός λέει, “θέλω τις γυναίκες να στολίζουν τον εαυτό τους με ενδυμασία σεμνή.” Αυτό μου λέει ότι υπάρχουν ενδυμασίες που είναι ακατάλληλες για μια Χριστιανή γυναίκα. Εντάξει; Εννοώ, αυτή είναι απλή λογική. Υπάρχει ενδυμασία που είναι ακατάλληλη για μια Χριστιανή γυναίκα. Τώρα λέει ότι η ενδυμασία πρέπει να είναι “σεμνή”. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, είναι στη κυριολεξία “κατάλληλα ρούχα που είναι σεμνά” όπως το λέει στο αρχικό κείμενο. Έτσι, με σεμνότητα. Η γυναίκα μου λέει κάτι που πραγματικά είναι πολύ καλό. Λέει, “Εάν η ενδυμασία σου είναι ένα πλαίσιο για το πρόσωπο σου, από το οποίο η δόξα του Θεού θα λάμπει, τότε είναι κατάλληλη.” Εάν τραβά την προσοχή στο πρόσωπο σου εάν η ενδυμασία σου τραβά την προσοχή στο σώμα σου, για να το κάνει να σε προσέξουν, τότε είναι αισθησιακή – είναι αισθησιακή. Αυτό που κάνεις είναι λάθος. Τώρα, θέλω να παραμερίσω για λίγο.

Γυναίκες, πρέπει να καταλάβετε κάτι. Οι άνδρες δεν είναι τόσο κουτοί όσο εσείς νομίζετε. Η γυναίκα μου και εγώ έχουμε μια φίλη στο Ιλινόις και είναι μια πολύ όμορφη γυναίκα, πολύ όμορφη. Εάν έμπαινε από αυτή την πόρτα τώρα, ο κάθε άνδρας σε αυτό το δωμάτιο που θα γύριζε και την κοίταζε αυτό θα έλεγαν: “Λοιπόν αυτή είναι μια πολύ όμορφη κυρία.” “Αυτή είναι μια πολύ κομψή κυρία.” “Αυτή είναι μια ωραία κυρία.” Και αυτό είναι που θα σκεφτόταν. Αλλά κυρίες, υπάρχουν επίσης και γυναίκες που δεν είναι ούτε κατά το ήμισυ όσο ελκυστικές όπως την κύρια που σας περίγραψα. Ούτε στο πρόσωπο τους ή στο κορμί τους. Και αυτές θα μπορούσαν να έμπαιναν από αυτή την πόρτα. Και την στιγμή που κάθε άνδρας άκουγε να ανοίγει η πόρτα και κοιτούσε προς τα εκεί, εάν ήταν ένας ευσεβής άνδρας, θα έπρεπε να γυρίσει το κεφάλι του από την άλλη. Επειδή αυτό δεν είναι ομορφιά. Είναι αισθησιασμός. Αν και δεν μπορείς ακριβώς να γράψεις κάτω τους κανόνες και να τα βάλεις όλα πάνω στο χαρτί. Όταν το δεις, το ξέρεις. Υπάρχει διαφορά μεταξύ ομορφιάς και αισθησιασμού. Και ο Θεός δεν είναι εναντίον της ομορφιάς. Είναι εναντίον του αισθησιασμού.

Στους Φιλιππισσίους μας λέει να συλλογιζόμαστε πράγματα που είναι έξοχα, που είναι σεμνά που είναι δίκαια που είναι καθαρά που είναι αληθινά. Ο τρόπος με τον οποίο μια γυναίκα αντιπροσωπεύεται και ο τρόπος που ντύνεται πρέπει να προωθεί τις ακόλουθες λέξεις. Σεμνότητα. Διακριτικότης. Σοφία. Ομορφιά. Κομψότητα. Ευγένεια. Αλλά όχι: Αισθησιασμό. Χλιδή. Σπατάλη. Ξέρετε γυναίκες, σπατάλη είναι όταν ο σύζυγος σου θέλει να σου βγάλει τα σκουλαρίκια για να τα κάνει δόλωμα για να ψαρέψει ψάρια.

Τώρα κυρίες, έδωσα στους συζύγους σας πολλά καθήκοντα. Να σας δώσω και εσάς ένα. Γυρέψετε να βρείτε τι σημαίνει αυτό και πηγαίνετε όπου σας δείξει ο Κύριος. Δεν υπάρχει κάτι πιο ελκυστικό από μια γυναίκα που έχει αυτή την όψη της σοφίας και της διακριτικότητας και της ευγένειας και της απλότητας. Απλότητα. Έχει απλά μια αγνή ομορφιά.


Paul Washer | http://heartcrymissionary.com