Ο Χριστός Θα Είναι Πάντα Εκεί Για Μένα

Ο Ιησούς Χριστός πέθανε μια φορά για όλους και τώρα ζει αιώνια σαν τον έσχατο Αρχιερέα των πιστών που είναι εκεί πάντα και είναι ικανός να σώσει τέλεια. Έχει μια άφθαρτη ζωή, θα είναι εκεί για εμάς πάντοτε, ακόμα και την πιο άσχημη μας μέρα δεν θα λιποτακτήσει από εμάς αλλά θα σταθεί για εμάς.


Αλλά αυτός ο συγγραφέας σε θέλει να δεις: Ω, να ένας ιερέας σύμφωνα με την τάξη Μελχισεδέκ. Άφθαρτη ζωή. Δεν πεθαίνει ποτέ. Ζει αιώνια. Ω, και κοίταξε Τον στην απόλυτη αγνότητα. Πέθανε μια φορά για όλους. Τώρα ζει αιώνια – Άφθαρτη ζωή. Είναι άγιος, αγνός, χωρίς κηλίδα, ξεχωρισμένος από αμαρτωλούς. Είναι ο έσχατος Αρχιερέας. Μας θέλει να το δούμε αυτό. Μας θέλει να δούμε έναν Αρχιερέα που είναι πάντα εκεί, ικανό να μας σώσει εντελώς, όλους εκείνους που έρχονται στον Πατέρα διαμέσου Αυτού. Και να, είναι εκεί – Άφθαρτη ζωή. Δεν θα πάει ποτέ πουθενά. Θα είναι πάντα εκεί για μένα. Στη χειρότερη μου μέρα, δεν θα λιποτακτήσει. Δεν θα φύγει από εδώ. Δεν θα φύγει. Αν μη τι άλλο, Αυτός θα σταθεί. Και το να είναι όρθιος είναι μια στάση του σώματος όπου είναι έτοιμος να πολεμήσει, Είναι έτοιμος να έρθει για να βοηθήσει, Είναι έτοιμος να απλώσει το χέρι και να προσφέρει βοήθεια.

Ο συγγραφέας γράφει για να δεις, έχεις ένα συμπονετικό Αρχιερέα που έγινε σαν εμάς από κάθε άποψη. Πρόσφερε την ζωή, και η θυσία Του τελειοποιεί όλους εκείνους που Τον εμπιστεύονται. Έχυσε το αίμα Του, πρόσφερε το σώμα Του, Ήξερε ότι ο Πατέρας Του δεν ευαριστιόταν με ολοκαυτώματα και προσφορές και με το αίμα των ταύρων και των τράγων. Και έτσι είπε, “μου ετοίμασες ένα σώμα.” (Εβραίους 10:5). Αυτό είναι που θέλει να μας δείξει ο συγγραφέας. Ήρθε σε αυτόν τον κόσμο σε αυτό το σώμα, και το πρόσφερε στον θάνατο. Το αίμα σημαίνει θάνατο. Και χωρίς να χυθεί αίμα, δεν υπάρχει συγχώρεση, δεν υπάρχει άφεση αμαρτιών. Όμως έχυσε το άιμα Του στην τέλεια θυσία. Και εκείνοι που Τον εμπιστεύονται τώρα. Τέλειοι! Εντελώς δικαιομένοι! Απολύτως.

Αδέλφια, αυτό δεν σας προκαλεί αυτοπεποίθηση; Δεν σε κάνει να θέλεις να πηδάς πάνω και κάτω πάνω στον πάγο; Όλες οι αμαρτίες μου. Μπορώ να έρθω με θάρρος. Στην χειρότερη μου μέρα, μπορώ να έρθω με θάρρος. Δεν θα με διώξει. Επειδή δεν βασίζεται πάνω στις δικές μου αξίες, στη ζωή μου, στη καλοσύνη μου, στα καλά μου έργα, Επειδή βασίζεται μόνο σε Αυτόν και μόνο Αυτόν. Αυτό είναι που μας θέλει να δούμε. Ειναι σε αυτό που μας θέλει να γλεντίσουμε.

Μερικές φορές πρέπει να καθήσουμε και να σκεφτούμε τι σημαίνουν όλα αυτά. Απλά να καθήσεις και να διαλογιστείς. Σε όλη μου την κακία, εννοώ, είμαστε εκεί με τον Ντιέγκο. Προσπαθούσαμε να δώσουμε αξία στα καλά μας έργα, ζώντας κακές ζωές και πραγματικά να νομίζουμε ότι είμαστε καλοί. Πρέπει να το καταλάβουμε αυτό.

Η αμαρτία μας δεν είναι τόσο μεγάλη. Μία αμαρτία, και η δόξα του Θεού την οποία εγώ ποδοπάτησα, τσαλαπάτησα, είναι τόσο μεγάλη. Το να μην φτάσεις την δόξα του Θεού είναι ένα τόσο μεγάλο έγκλημα ώστε να πρέπει να πάω στην κόλαση αιώνια, να υποφέρω αιώνια βασανιστήρια και θλίψεις και δυστυχία, και ο καπνός του βασανισμού μου θα ανεβαίνει σε αιώνες αιώνων, ακόμα και αν ήταν μόνο μια αμαρτία. Γιατί; Επειδή ο Θεός είναι τόσο σπουδαίος. Είναι τόσο όμορφος. Εϊναι τόσο πολύτιμος. Και η αμαρτία μου εναντίον Του είναι ένα έγκλημα ανεκτίμητητς αξίας. Και όταν ξαφνικά δεις το δεύτερο Πρόσωπο της Τριάδας – τον Λόγο του Θεού, την αιώνια απόλαυση του Πατέρα όπου η αξία είναι χωρίς όρια – για Αυτόν να ταπεινώσει τον εαυτό Του και να πάρει ανθρώπινη σάρκα και αίμα, για τον Πατέρα να τον θυσιάσει, όχι για ένα φίλο, για έναν επαναστάτη. Για Αυτόν να κοιτάξει το αντικείμενο της αιώνιας του αγάπης και να Τον ΣΥΝΘΛΙΨΕΙ, λόγω του ότι έκανες εσύ, και τι άξιζε το έγκλημα σου. Και να κοιτάξεις αυτό το αίμα να κυλά, και αυτό το σώμα να κρέμεται όταν ο Θεός χτύπησε τον Υιό Του.

Έγινε εξιλέωση. Ο Θεός έφερε την οργή Του που άξιζε σε κάθε έναν από τον λαό Του. Τέτοια άπειρη συναλλαγή συνέβηκε. Ο ίδιος ο Χριστός υποχώρησε. Πρέπει απλά να σταματήσουμε μερικές φορές και να σκεφτούμε. Να το καταλάβουμε και να αντιληφθούμε. Όχι μόνο αυτό, αλλά μετά ο Χριστός πηγαίνει πάνω στον ουρανό, δεν είναι σαν να, “Λοιπόν, τελείωσα με αυτούς,” “Πλήρωσα για αυτούς.” Θα συνεχίσει, αιώνια, να βαστάζει την ανθρωπότητα μας. Μπορείτε να φανταστείτε να το κάνει αυτό ο Θεός; Να ντυθεί με την ανθρωπότητα ,όχι μόνο για 33 χρόνια, αλλά αιώνια. Αιώνια συνταυτίζεται μαζί μας. Ένας συμπονετικός Αρχιερέας που ζει αιώνια.

Απλά χρειάζεται να κάτσουμε πίσω και να αντιληφθούμε. Και λόγω αυτού του αίματος και λόγω αυτού του σώματος, μας καλεί στην παρουσία Του: Ελάτε.