Χάσε την ζωή σου για τον Χριστό

Βλέπετε, ο Ιησούς είπε, “Όποιος ζητήσει να σώσει τη ζωή του, θα τη χάσει, και όποιος τη χάσει, θα τη διαφυλάξει.” (Λουκά 17:33). Εάν γυρέψεις να στηριχτείς στον εαυτό σου και την τιμή του εαυτού σου, θα χάσεις την ζωή σου οπωσδήποτε.

Transcript

Βλέπετε, ο Ιησούς είπε, "Όποιος ζητήσει να σώσει τη ζωή του, θα τη χάσει, και όποιος τη χάσει, θα τη διαφυλάξει." (Λουκά 17:33) Εάν γυρέψεις να στηριχτείς στον εαυτό σου και την τιμή του εαυτού σου, θα χάσεις την ζωή σου οπωσδήποτε.

Η Χριστιανοσύνη είναι να διατηρείς καθαρή συνείδηση και να μην επιτρέπεις καθόλου το σκοτάδι μέσα στη καρδιά σου.

Εάν παρουσιάζεις τον εαυτό σου σαν είδωλο, θέλοντας τους ανθρώπους να σε θαυμάζουν, πάντα να ανησυχείς τι σκέφτονται οι άλλοι για σένα παρά το τι σκέφτεται ο Χριστός για σένα, τότε αυτό θα σε εξαντλήσει.

Ο Θεός μπορεί να πάρει έναν εξαντλημένο άνθρωπο σε μια νύχτα, και να αλλάξει την ζωή του συναντώντας τον.

Όταν υπομείνεις στις πιο δύσκολες στιγμές που περνάς, ποτέ, ποτέ, ποτέ, ποτέ, ΠΟΤΕ μην τα παρατάς. Αλλά συνέχιζε.

Και να τους κηρύττεις, και τότε αυτοί οι άνθρωποι που ήταν σκλάβοι της αμαρτίας τώρα βρίσκονται στην κατάσταση όπου είναι υπάκουοι με την καρδιά τους σε αυτόν τον Λόγο. Και μπορούμε να το προσφέρουμε αυτό, και είναι για την δόξα του ονόματος Του ανάμεσα σε όλα τα έθνη. Αδέλφια, αυτό είναι που πρέπει να σκεφτόμαστε. Και το ενδιαφέρον είναι ότι ο Παύλος ήταν ενθουσιασμένος.

Είναι ένας πραγματικός Θεός, είναι ένας ζωντανός Θεός. Δεν είναι απλά να ασχολείσαι με κάτι κάπου εκεί έξω και να προσπαθείς να πιστέψεις σε Αυτόν. Μιλούμε για ένα Θεό που ενεργεί. Μάτι δεν είδε και αυτί δεν άκουσε, και σε καρδιά ανθρώπου δεν ανέβηκαν, ένας Θεός σαν Εσένα που ενεργεί εκ μέρους αυτού που Τον εμπιστεύεται. Η μέρα μας είναι τώρα, και η μέρα μας είναι σύντομη. Δεν θα είμαστε εδώ για πολύ.

Δεν υπάρχουν μικρά σημεία επανάστασης. Ούτε ένα. Είμαι ελεύθερος ω Θεέ μπροστά σου. Ότι με θέλεις να κάνω, θα το κάνω.

Αυτή είναι η μέρα μας. Αδέλφια, δεν μπορούμε να ζούμε στο παρελθόν. Εκείνες οι βιογραφίες εκεί έξω στο τραπέζι, είναι ένδοξες. Όμως δεν μπορούμε να ζούμε με αυτά.

Θα αγιάσει κάθε δοκιμασία. Θα αγιάσει κάθε τεστ. Θα ευλογήσει κάθε αδύνατη προσπάθεια. Θα χρησιμοποιήσει κάθε κήρυγμα. Θα σε ενδυναμώσει για το έργο όταν εσύ είσαι πολύ κουρασμένος. Θα έρθει σε σένα όταν Τον χρειάζεσαι περισσότερο. Και θα σου πει, "Μην φοβάσαι, είμαι μαζί σου. Θα τα καταφέρεις."

Λέει, "έχουμε κοινωνία ο ένας με τον άλλον," στο 1 Ιωάννην 1:7. Βλέπετε; Έχουμε κοινωνία ο ένας με τον άλλον. Να μας εδώ. Να μας εδώ. Πόσοι από εμάς, εμείς που γνωρίζουμε τον Κύριο, μπορούμε να πούμε ότι δεν είχαμε καθόλου φίλους. Απλά με βοηθούσαν να επιταχύνω τον πορεία μου προς την κόλαση. Και τώρα οι φίλοι που έχω, είναι άγιοι, άγιοι φίλοι. Και τι κοινωνία έχουμε. Εννοώ, συχνά μαζευόμαστε μαζί, και είναι ο παράδεισος στη γη.