Πως αντιπροσωπεύεις τον Χριστό στο Facebook?

Ο Τιμ κάνει παρατήρηση σε άτομα στην εκκλησία που αντιπροσωπεύουν τον Χριστό στο Facebook με άσχημο τρόπο. Το κύριο θέμα προφανώς δεν είναι ότι κάποιος έχει λογαριασμό στο Facebook, αλλά είναι το πρόσωπο, η καρδιά του και αυτό εκφράζεται με το Facebook του. Παροιμίες 20:11 λέει – Κι αυτό το παιδί γνωρίζεται από τις πράξεις του, αν τα έργα του είναι καθαρά, και αν ευθέα. – Μετά που θα δούμε αυτό το εδάφιο δεν μπορεί κάποιος να πει «Οι πράξεις μου δεν δείχνουν ποιος πραγματικά είμαι.» Το εδάφιο ξεκάθαρα δηλώνει ότι γνωρίζεσαι από τις πράξεις σου.

Με βάση τις ποιμαντορικές μου γνώσεις, που σίγουρα δεν είμαι παντογνώστης, Αλλά απλά βασιζόμενος στις παρατηρήσεις μου σαν πάστορας, Θέλω να κάνω ότι έκανε και ο Παύλος, Θέλω να αναφερθώ στις δέκα αμαρτίες που νομίζω ότι έγιναν μεγάλο πρόβλημα σε αυτές τις τελευταίες μέρες.

Θέλω να σας νουθετήσω σαν αγαπητά παιδιά. Πρώτη. Μπορεί να νομίζετε ότι αυτό είναι ένα μικρό πρόβλημα, αλλά εγώ δεν νομίζω ότι είναι. Facebook. Η Γραφή έχει διάφορα πράγματα να πει σχετικά με την ταυτότητα ενός ατόμου. Σκεφτείτε μαζί μου εδώ. Παροιμίες 20:11 «Κι αυτό το παιδί γνωρίζεται από τις πράξεις του, Αν τα έργα του είναι καθαρά, και αν ευθέα.» Το παιδί γνωρίζεται από τις πράξεις του. Την Τετάρτη, κάποιος επισκέφτηκε την εκκλησία και μου είπε, παραδέχτηκε ότι έκανε αμαρτωλές πράξεις στη ζωή του και μου είπε «Αλλά εγώ δεν είμαι έτσι. » Και εγώ είπα «Αυτό δεν είναι σωστό.» Να, οι αμαρτωλές μου πράξεις, αλλά εγώ δεν είμαι έτσι. Ο Κύριος μας Ιησούς δεν ήξερε τίποτα από αυτό το είδος λογικής. Ο γεωργός μπορεί να σου πει την λογική όταν περπατάς μέσα στο περιβόλι. Το δέντρο έχει μήλα, το δέντρο είναι μια μηλιά. Αυτός είναι ο βασικός τρόπος με τον οποίο η Γραφή το στηρίζει. Είναι με τα λόγια σου που γίνεσαι γνωστός. Ματθαίος 12:37 «Επειδή από τα λόγια σου θα δικαιωθείς, και από τα λόγια σου θα κατακριθείς.» Εάν κοιτάξω με γενικό κανόνα τον τρόπο που μιλάς, μπορώ να πω αν θα πας στον ουρανό ή στη κόλαση. Αυτό ακριβώς είναι που λέει το εδάφιο.

Ακριβώς Μπορείς να γνωρίζεις το άτομο από τα λόγια τους, από τα έργα τους, Και ποιοί είναι οι φίλοι τους. Νομίζετε ότι η Γραφή λέει κάτι γι’ αυτό; Παροιμίες 13:20: «Αυτός που περπατάει με σοφούς, θα είναι σοφός̇ ενώ ο σύντροφος των αφρόνων θα χαθεί.» Μην πλανιέστε. Ο Παύλος λέει στους 1 Κορίνθιους 15:33: Μη πλανιέστε̇ «τα καλά ήθη τα φθείρουν οι κακές συναναστροφές». Κοιτάξτε, υπήρχε καιρός όταν τα λόγια σου τα έργα σου Οι φίλοι σου ήταν γνωστοί μόνο στην οικογένεια σου και στον άμεσο κοινωνικό κύκλο. Πιθανόν σε όποιο θα έγραφες γράμμα. Μετά ήρθε το τηλεγράφημα, μετά ήρθε το τηλέφωνο, και μετά οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και το διαδίκτυο. Και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Και το Facebook. Και όλα τα άλλα κοινωνικά μέσα. Μαντέψετε, Τα λόγια σας, τα έργα σας και οι φίλοι σας τώρα είναι γνωστοί στο κόσμο. Δεν είναι κρυμμένοι σε μια μικρή γωνιά πλέον. Το ποιός είσαι και τι είσαι φαίνονται στο κόσμο στο Facebook. Τα έργα σου, τα λόγια σου και οι φίλοι σου φαίνονται τώρα εκεί. Το ποιος είσαι. Αντιπροσωπεύεις τον Χριστό προσωπικά όπως και στη σελίδα του Facebook σου. Έχει το όνομα σου πάνω. Ταυτίζεται με το ποιός είσαι. Εάν έχεις εικόνες εκεί που είναι κοσμικές, μιλούν για σένα, είναι ο καρπός σου. Οι φίλοι σου εκεί μιλούν για σένα. Είναι οι φίλοι σου. Τους επέτρεψες να είναι φίλοι σου. Τους επέτρεψες να γράφουν στην σελίδα σου. Εάν τα λόγια σου είναι βρωμερά ή αν επιτρέπεις βρωμιά εκεί. Εάν επιτρέπεις εικόνες εκεί που είναι κοσμικές ή πορνογραφικές. Εκείνες σε αντιπροσωπεύουν εσένα.

Και εσύ υποτίθεται αντιπροσωπεύεις τον Χριστό. Ακούστε, εάν ανακαλύψεις ότι κάποιοι μέσα σε αυτή την εκκλησία έχουν λογαριασμούς στο Facebook που δεν αντιπροσωπεύουν πιστά το Χριστό, Πήγαινε σε αυτούς. Εάν δεν ακούσουν, πάρε δύο ή τρείς μαζί σου. Εάν δεν τους ακούσουν αυτούς, θα το φέρουμε μπροστά στην εκκλησία. Θα εξαλείψουμε λογαριασμούς του Facebook που δεν αντιπροσωπεύουν πιστά τον Χριστό. Βγάλε αυτή την βρωμιά και κοίταξε μέσα στην δική σου καρδιά. Το τι επιτρέπεις εκεί λέει τα πάντα για το ποιός είσαι. Κοιτάξτε, το κύριο θέμα δεν είναι ο λογαριασμός στο Facebook. Είσαι εσύ. Είναι η καρδιά σου. Είναι ποιός και τί είσαι που εκφράζονται στο Facebook σου. Λες εσύ, «Δεν μπορώ να κάνω κάτι για το τί βάζουν οι φίλοι μου εκεί.» Τότε μην τους έχεις σαν φίλους.

Κοίταξε! Δεν ταιριάζει. Βρώμικη, ακατάλληλη γλώσσα. «Ούτε και αισχρότητα και μωρολογία ή χυδαιολογία, που είναι απρεπή̇ Αλλά, μάλλον ευχαριστία.» (Εφεσίους 5:4) Δεν ταιριάζει. Μερικοί άνθρωποι βάζουν πράγματα στο Facebook σου ή επιτρέπουν άλλους να βάζουν πράγματα που δεν ταιριάζουν σε Χριστιανούς. Δεν αρμόζει σε έναν άγιο του Θεού. Είναι μια άσχημη αντιπροσώπευση, για κάποιον που λέει, «Κοίτα με, είμαι ακόλουθος του Χριστού.» «Κοίταξε πως Τον αντιπροσωπεύω.» Δεν ταιριάζει.