Ο Ιησούς Χριστός ο Μεγάλος Μας Αρχιερέας

Στην Επιστολή προς Εβραίους κεφ.1, Αυτός ΕΚΑΝΕ – “αφού διαμέσου του εαυτού του έκανε καθαρισμό των αμαρτιών μας, ΚΑΘΙΣΕ.” Οι ιερείς στην Παλαιά Διαθήκη ποτέ δεν επιτρεπόταν να καθίσουν ενώ ήταν στην εργασία τους. Δεν είχαν καρέκλες μέσα στο Ναό. Δεν είχαν καρέκλες μέσα στη Σκηνή. Δεν είχαν καρέκλες μέσα στη Σκηνή. Γιατί; Επειδή η εργασία τους ποτέ δεν τελείωνε. Αλλά το τι λέει ο συγγραφέας της επιστολής προς Εβραίους είναι: Ο Χριστός πρόσφερε τον εαυτό Του και κάθισε. Έγινε! Τελείωσε! Το έργο έχει τελειώσει. Και δεν αλλάζει. Είναι για πάντα ο ίδιος. Ο νικηφόρος Ιερέας Βασιλιάς. Το έργο Του τελείωσε.

Μια αμαρτία, και ο Αδάμ και η Εύα έπεσαν. Μια αμαρτία κατάστρεψε την ανθρωπότητα. Μια αμαρτία θα σε βάλει στη κόλαση. Μια ασυγχώρητη αμαρτία. Ο Ιησούς Χριστός ήρθε με μια ανώτερη διαθήκη που είναι εγγυημένη με το αίμα Του. Και βλέπετε, είναι μια υπόσχεση που δεν έγινε μεταξύ εμάς και του Θεού. Είναι μια υπόσχεση μεταξύ του Πατέρα και του Υιού. Όπου ο Υιός λέει, “Θα πεθάνω για αυτούς. Θα χύσω τον αίμα Μου για να εξαπολύσω την δύναμη του Πνεύματος του Θεού μέσα στη ζωή τους, και να τους επιτραπεί να συγχωρεθούν οι αμαρτίες που έπραξαν ενάντια στο Θεό.” Και ο Χριστός λέει, “Θα έρθω, Θα είμαι αυτός που φέρει τις αμαρτίες τους, θα είμαι ο Ιερέας τους, Θα είμαι η θυσία τους. Θα τους αγοράσω απολύτρωση. Θα αγοράσω αιώνια ζωή. Θα συντριφτώ κάτω από την οργή του Θεού. Θα πιώ το ποτήρι της τιμωρίας που αξίζει αυτοί να το πιούν. Θα το αναλάβω εγώ, και θα υποταχτώ στον Νόμο, και θα τηρήσω αυτόν τον Νόμο στη θέση τους, ώστε αυτοί να γίνουν άμεμπτοι όταν η αμαρτία τους καταλογιστεί σε Εμένα, και να υποφέρω κάτω από αυτήν, και η δίκαια υπακοή μου στον νόμο να απονεμηθεί σε αυτούς, ώστε να θεωρηθούν δίκαιοι στο δικαστήριο του Θεού.”

Αυτό έγινε. Και ο Ιησούς είπε: “Θα δώσω τον Εαυτό μου. Μου ετοίμασες ένα σώμα. Και χρειάζεται να γίνω άνθρωπος. Αν και είμαι ίσος με τον Θεό, δεν το νομίζω καθόλου αρπαγή το να είμαι ίσος με τον Θεό.” Αλλά παραμέρισε την δόξα Του, και κατέβηκε. Και κατέβηκε σαν δούλος, και κατέβηκε σαν άνθρωπος. Και ξέχυσε την ζωή Του και πήρε αυτή την υπακοή στο σταυρό. Και ο Θεός Τον κατασύντριψε εκεί.

Και ως εκ τούτου, Αυτός είναι ένας Αρχιερέας τώρα που έκανε ένα έργο. Και εμείς αναπαυόμαστε. Και μπορούμε να αναπαυθούμε. Επειδή αυτή η διαθήκη λέει ότι διαμέσου της πίστης σε Αυτόν… Απλά, “Κύριε, πιστεύω ότι Εσύ, Εσύ τήρησες τον Νόμο για μένα. Και πλήρωσες τι άξιζαν οι αμαρτίες μου. Και εμπιστεύομαι ότι θα μου δώσεις τον Πνεύμα Σου. Θα με αλλάξεις, θα μου δώσεις μια καινούργια καρδιά.” Όλη μου η εμπιστοσύνη είναι σε Αυτόν και στο τι έκανε το αίμα Του.

Είναι η βοήθεια σε αυτούς που πειράζονται, και είναι νικηφόρος, Μπορεί να βοηθήσει, έβαλε κάτω την ζωή του. Μπορεί να βοηθήσει τον αμαρτωλό. Μπορεί να είσαι τόσο αισχρός, τόσο βρομερός, να διέπραξες τόσο σοβαρές αμαρτίες, τόσες πολλές που να μην μπορείς να τις μετρήσεις, και είναι φορτωμένες πάνω στους ώμους σου, και θα σε ρίξουν στα πιο χαμηλά σημεία της κόλασης, αλλά αυτό το έργο που έκανε αυτός ο Αρχιερέας έκανε εξιλέωση, που σημαίνει ολική αφαίρεση της οργής. Εξαλείφθηκε. Περί αυτού είναι η συγχώρεση. Όλες. Όλες οι αμαρτίες σου – του παρελθόντος, του παρόντος, και του μέλλοντος – είναι συγχωρημένες στην ολότητα τους.

Έγινε εξιλέωση. Αλλά έπρεπε Αυτός να γίνει άνθρωπος. Αλλά επειδή έγινε άνθρωπος, αυτό το ιερατείο δεν θα αλλάξει ποτέ. Σκεφτείτε το αυτό: Θα φοράει την ανθρώπινη του φύση ΑΙΩΝΙΑ. Σώζει εκείνους που έρχονται στον Θεό διαμέσου Του στο έπακρο επειδή Αυτός σαν άνθρωπος, και σαν νικηφόρος Αρχιερέας, αφού έγινε σαν εμάς από κάθε άποψη, Θα είναι έτσι για πάντα. Πήρε την φύση της ανθρωπότητας πάνω Του ΑΙΩΝΙΑ. για να είναι Αρχιερέας ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ. Για να μεσιτεύει για μας ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.