Εξουσιοδοτημένοι από το Άγιο Πνεύμα

Πρέπει να είμαστε άνδρες, όχι άνδρες που είναι δυνατοί στη σάρκα και δυνατοί στη προσωπικότητα και δυνατοί στην παρουσία τους και δυνατοί στα λόγια τους, όχι, δυνατοί άνδρες, εξουσιοδοτημένοι από το Άγιο Πνεύμα.

Transcript

Το πως φαίνεσαι δημόσια εξαρτάτε από το πως είσαι όταν είσαι μόνος σου. Μπορείς να σταθείς μπροστά σε οποιοδήποτε άνθρωπο εάν μπορείς να σταθείς μπροστά στο Θεό. Και για να περπατήσεις με την δύναμη του Αγίου Πνεύματος, όχι σαν αυτούς τους μικρούς ανόητους ευαγγελιστές που έρχονται και μιλούν για θεραπείες και άνθρωποι πέφτουν κάτω στο πάτωμα και όλα τα άλλα που συμβαίνουν σαν ένα τσίρκο και βλασφημία, μιλώ πραγματικά για την δύναμη του Αγίου Πνεύματος, όχι σαν κάποια επίδειξη σε τσίρκο για λεφτά.

Όπως έχω πει, τόσοι πολλοί άνθρωποι λένε ότι το Άγιο Πνεύμα είναι εδώ. Όχι δεν είναι, γιατί αν ήταν θα ήσασταν νεκροί.

Πρέπει να είμαστε άνδρες γεμάτοι από το Άγιο Πνεύμα.

Πρέπει να είμαστε άνδρες που επιζητούν τον Θεό.

Και να σας πω κάτι. Υπάρχει μεγάλη διαφορά - και θέλω να σας το επισημάνω και πιθανόν να με βάλει σε φασαρίες εάν αυτό αναρτιστεί στο You Tube - αλλά είναι αυτό: Υπάρχει μια έννοια όταν κοιτάξουμε στους Εφεσίους 5, όταν κοιτάξουμε στους Κολοσσαείς 3:16-17 καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει μια άμεση σχέση μεταξύ του Λόγου του Θεού να κατοικεί μέσα στην καρδιά μας και το πλήρωμα του Αγίου Πνεύματος να εργάζεται δια μέσου μας. Αλλά υπάρχει μια άλλη έννοια που αν είσαι ένας απλός άνθρωπος που απλά κάθεται εκεί μελετώντας τις Γραφές και νομίζοντας ότι επειδή το κάνεις αυτό θα γεμίσεις με Άγιο Πνεύμα και να έχεις οτιδήποτε χρειάζεσαι για την υπηρεσία σου, είσαι λανθασμένος.

Πρέπει να πας στον Θεό και να ζητήσεις για μεγαλύτερες και μεγαλύτερες φανερώσεις της δύναμης Του στη ζωή σου για να εκτελέσεις το έργο που σου έδωσε. Πρέπει να το έχεις αυτό. Πρέπει να πας σε Αυτόν. Είναι να συναντηθείς με τον Θεό. Ναι, βασισμένο στο Λόγο Του. Ναι, όλα όσα κάνει ο Θεός σε σένα στη προσευχή πρέπει να συμμορφώνονται με τον Λόγο Του. Το να εκζητάς τον Θεό είναι περισσότερο από απλά να κάνεις μια καλή Βιβλική μελέτη. Είναι να φωνάζεις για να συναντήσεις τον ζωντανό Θεό. Είναι να περιμένεις στο κατώφλι Του και όταν σηκωθείς όχι απλά να πιστεύεις ότι έκανε κάτι σε σένα.

Είναι να σηκωθείς και να γνωρίζεις ότι έκανε κάτι σε σένα. Πρέπει να είμαστε άνδρες, αλλά όχι άνδρες όπως τον John Wayne ή τον Jean-Claude Van Damme, όχι άνδρες που είναι δυνατοί στη σάρκα και δυνατοί στη προσωπικότητα και δυνατοί στην παρουσία τους και δυνατοί στα λόγια τους, όχι, δυνατοί άνδρες, ενδυναμομένοι από το Άγιο Πνεύμα.

Η μάχη είναι φοβερή. Για να σκεφτείς ότι θα εναντιωθείς σε ηγεμονίες και δυνάμεις και σε κραταιότητες και κυριαρχίες, θα εναντιωθείς στον αρχαίο όφι. Θα κατέβεις κάτω στο πηγάδι και να πολεμήσεις την ίδια την κόλαση. Δεν θα το κάνεις αυτό με την σωματική σου δύναμη. Θα το κάνεις αυτό με την δύναμη του Αγίου Πνεύματος. Και ξέρετε τι είναι τόσο λυπηρό σήμερα; Τι είναι τόσο λυπηρό; Είναι ότι είναι τόσο δύσκολο να μιλάς για αυτά τα πράγματα. Και ξέρετε γιατί; Λόγω όλης της διαφθοράς και την γελοία δραστηριότητα πολλών, πολλών ομάδων που θεωρούν τον εαυτό τους γεμάτο από το Πνεύμα ενώ δεν είναι καθόλου γεμάτοι από το Πνεύμα. Μπορεί να είναι γεμάτοι από κάποιο πνεύμα, αλλά δεν είναι το Άγιο Πνεύμα Επειδή με ότι και να είναι γεμάτοι τους κάνει να κάνουν πράγματα που διαψεύδουν όλα όσα ξέρουμε για την Γραφή και τον καρπό του Πνεύματος.

Μιλώ για δύναμη, όχι να πέφτεις στο πάτωμα και να τινάζεσαι σαν ένα σκουλήκι, όχι δύναμη για να απαιτάς ένα Mercedes Benz, όχι την δύναμη για να πεις ότι θεράπευσες κάποιον όταν, στην πραγματικότητα δεν θεραπεύτηκε. Μιλώ για την δύναμη να ζήσεις την Χριστιανική ζωή, την δύναμη να περπατάς με αγάπη που θυσιάζεται, την δύναμη να προσεύχεσαι για να πέσουν κάτω οχυρά, την δύναμη να κηρύττεις το ευαγγέλιο. Είναι γι' αυτά που μιλώ. Αυτό είναι που χρειαζόμαστε. Μπορούμε να γίνουμε άνδρες και γυναίκες που μετασχηματιστήκαμε, που μετασχηματιστήκαμε.