Ο Θεός Εργάζεται στη Ζωή σου για να σε Εκπαιδεύσει

Ανακάλυψα ότι ο Κύριος θα σου κάνει ένα τεστ, και αν δεν το περάσεις, θα σε ξαναπεράσει από την ίδια πορεία. Πρέπει να πας πίσω στο ίδιο τεστ. Θα μπορούσες καλύτερα να τα καταφέρεις την πρώτη φορά. Και μετά, μετά από λίγο, μετά από λίγα χρόνια, σου δίνει μια ανανεωτική εκπαίδευση. – Mike Morrow


Σε εκπαιδεύουν στο στρατό μας, τουλάχιστον αυτό έκαναν παλιά. Όταν ένας λοχίας λέει, “Πέσε στο έδαφος,” έπεφτες στο έδαφος. Δεν στεκόσουν εκεί και έλεγες, “Γιατί να θέλω να πέσω στο έδαφος; Υπάρχει λόγος να πέσω στο έδαφος; Φαίνεται πολύ σκληρό έδαφος, η μαμά μου δεν θα με έκανε να πέσω στο έδαφος.” Τίποτα τέτοιο. “Πέσε στο έδαφος,” τακ! πέφτεις κάτω. Και σου σώζει την ζωή.

Ο Θεός αντιμετωπίζει τον κάθε ένα από εμάς με αυτό τον ίδιο τρόπο. Μας εκπαιδεύει. Σας εκπαιδεύει. Περί αυτού πρόκειται η ζωή της πίστης, και έτσι θα περνάτε όλη σας την ζωή. Και μερικές φορές, είσαι σε ένα τρομερό πόλεμο και είναι εκεί που έρχεται η εκπαίδευση σου. Και καταλαβαίνεις, “Εδώ είναι που είμαι, και είναι αυτό που έκανε ο Θεός για μένα, και αυτό είναι που με δίδαξε να κάνω στη μέση αυτής της κατάστασης. Κύριε, βοήθησε με τώρα ω Θεέ.” Κάθε παιδί του Θεού πειθαρχείτε και εκπαιδεύεται.

Θα σας πω εγώ τι ανακάλυψα. Ανακάλυψα ότι ο Κύριος θα σου κάνει ένα τεστ, και αν δεν το περάσεις, θα σε ξαναπεράσει από το ίδιο τεστ. Πρέπει να πας πίσω στο ίδιο τεστ. Θα μπορούσες καλύτερα να τα καταφέρεις την πρώτη φορά. Και μετά, μετά από λίγο, μετά από λίγα χρόνια, σου δίνει μια ανανεωτική εκπαίδευση, ξέρεις. Έτσι, η ενθάρρυνση εδώ είναι να μην πέσεις σε κατάθλιψη, μην απογοητευτείς, μην αποθαρρυνθείς από το βίωμα σου επειδή ο Θεός εργάζεται στη ζωή σου, όχι όταν όλα είναι πεταλούδες και τριαντάφυλλα, μπορεί να είναι μερικές φορές όταν όλα πάνε στραβά και είναι όλα μπερδεμένα.