Δόξα στο Έργο του Χριστού πάνω στο Σταυρό

Tο τι έκανε ο Ιησούς στο Σταυρό, αυτό είναι που έχει σημασία, και αυτό είναι το μήνυμα που θα συντρίψει τους τοίχους της Κολάσεως. Το ευαγγέλιο είναι το μήνυμα που θα κατεβάσει φαντασιώσεις και θα κατεδαφίσει όλα τα οχυρώματα. Πρέπει να δίνουμε δόξα μόνο στο Έργο του Χριστού στο Σταυρό


Υπάρχει ένα πράγμα που πρέπει να δοξάζεται: Ο Θεός έστειλε έναν Άνθρωπο μέσω μιας παρθένας, που έζησε μιαν απόλυτα τέλεια ζωή στο μάτι του Θεού που ερευνά τα πάντα. Αυτός ο Άνθρωπος στην πραγματικότητα ήταν Θεός, και ο Υιός του Θεού. Έζησε αυτά τα τριάντα τρία και μισό χρόνια – ήταν εντελώς ώριμος – γνωρίζοντας τα πάντα για την ζωή, χωρίς να κάνει ούτε μια παράβαση στους κανόνες. Μιλούμε για κάποιον που κρατούσε όλους τους κανόνες. Ούτε μια φορά δεν παρέβηκε τον νόμο του Θεού. Τουλάχιστο δύο φορές, ο Θεός είπε, “Ο Υιός μου, Τον αγαπώ, ακούτε αυτά που λέει. ”

Και μετά, πήγε στο Σταυρό του Γολγοθά. Και όταν Τον κρέμασαν στο Σταυρό, ο Θεός έχυσε πάνω Του όλη την ενοχή μου. Βλέπετε κάποιον απόψε που δεν είναι ένοχος για τίποτα. Λες εσύ, “Ω αδελφέ Μάικ, ναι, είσαι ένοχος, είναι επειδή ο Θεός λογάριασε την ενοχή σου στον Ιησού.” Λοιπόν, εάν λογάριασε την ενοχή στον Ιησού, νομίζω διάβασα εκεί που λέει ότι λογάριασε την δικαιοσύνη του Ιησού σε εμένα. Δεν το διάβασα αυτό; “Επειδή, εκείνον που δεν γνώρισε αμαρτία, τον έκανε για χάρη μας αμαρτία – Αυτός (ο Χριστός) που δεν γνώρισε αμαρτία για να γίνουμε εμείς δικαιοσύνη του Θεού διαμέσου Αυτού.” Δεν είναι αυτό που λέει η Γραφή; Και αν αυτό είναι αλήθεια, τότε βάσταξε την ενοχή μου και την ντροπή μου. Δίνω δόξα για αυτό. Άργησα να έρθω εδώ για να μπορέσω να κάνω οτιδήποτε για αυτό. Το χειρίστηκε Αυτός πριν να φτάσω εγώ εδώ. Και Τον δοξάζω απόψε για τον Σταυρό, που πήρε την αμαρτία μου πάνω Του και την πήρε μακριά.

Αυτός ήταν το Αρνί που θανατώθηκε, ήταν ο τράγος που πήρε την αμαρτία μου μακριά. Ικανοποίησε τα πάντα που ο Θεός είχε εναντίον μου, ο Χριστός τα ικανοποίησε.

Η Βίβλος λέει, “Και καθώς είναι αποφασισμένο στους ανθρώπους μια φορά να πεθάνουν, ύστερα δε από τούτο είναι κρίση.” Ξέρετε τι πιστεύω ότι θα συμβεί την στιγμή που θα πεθάνω; Λες εσύ, “Αδελφέ Μάικ, θα πας στην κρίση. θα δώσεις αναφορά για τον εαυτό σου μπροστά στον Θεό.” Απολύτως έτσι είναι. Αυτά είναι που λέει η Γραφή. Αυτό θα κάνω, χωρίς αμφιβολία. Όμως πιστεύω ότι το πρώτο πράγμα που θα συμβεί είναι ότι θα συναντήσω τον Σωτήρα μου. Πιστεύω ότι θα με αγκαλιάσει. Και εγώ θα Του πω, “Μα Κύριε, εγώ θα πάω στην κρίση.” Και Αυτός θα πει, “Ναι, αλλά θα πάω και Εγώ μαζί σου. Στην πραγματικότητα, ήδη το φρόντισα. Έχω μεριμνήσει για τις αμαρτίες σου. Η τιμωρία έχει πληρωθεί.”

Πιστεύω σε μια άγια αγκαλιά, και δεν μιλώ για εσάς, μιλώ για Αυτόν. Δεν πιστεύω ότι θα υπάρχει καμιά ανησυχία μπροστά στο Θεό. Νομίζω ότι ο Παράδεισος θα είναι ένα από τους πιο εύθυμους τόπους. Πιστεύω ότι η εμπειρία μας με τον Θεό θα είναι από τις πιο ευτυχισμένες μας στιγμές (Αμήν). Γιατί; Λόγω του Σταυρού. Η αδυναμία του Θεού γίνεται η δύναμη μας.

Το να δώσει απόλυτα – θα σας πω κάτι, εσείς κάνετε να θέλει κάποιος να σας κηρύττει συνεχώς. Ξέρω ότι κουραστήκατε, όμως ακούστε με, ακούστε με : Η μόνη δύναμη του Σατανά είναι ο θάνατος. Αυτή είναι η μόνη του δύναμη, όλα τα άλλα είναι απλά για να ξεγελάσουν. Η μόνη του δύναμη είναι ο θάνατος. Έτσι ο Ιησούς πήγε στο έσχατο σημείο του θανάτου, και σε αυτήν την αδυναμία, την πιο αδύνατη στιγμή, σύντριψε το κεφάλι του Σατανά. Σύντριψε το κεφάλι του Σατανά . Και δεν θα υπάρχει ποτέ, σύμφωνα με τον Παύλο στο κεφάλαιο 8 στην επιστολή Προς Ρωμαίους, οτιδήποτε που θα μπορέσει να με χωρίσει από την αγάπη του Θεού (Αμήν). Ποτέ ποτέ ποτέ.

“Λοιπόν, δεν είσαι χαρούμενος που είσαι τόσο καλός άνθρωπος, αδελφέ Μάικ;” Ω, είμαι σαν ένα χαλασμένο αυγό. Δεν με γνωρίζεται. Όμως ο Σωτήρας μου, ο Σωτήρας μου. Ο Σταυρός, το τι έκανε ο Ιησούς στο Σταυρό, αυτό είναι που έχει σημασία. Και σας λέω, αυτό είναι το μήνυμα που θα συντρίψει τους τοίχους της Κολάσεως. Αυτό είναι το μήνυμα που θα κατεβάσει φαντασιώσεις και θα κατεδαφίσει όλα τα οχυρώματα. Στην πραγματικότητα, το κάνει αυτό τώρα παντού σε όλο τον κόσμο.

Ενθουσιάστηκα προχθές, Διάβαζα κάτι, δεν ξέρω τι ήταν, για την ιεραποστολή, αλλά κατάλαβα ότι Σύριοι μουσουλμάνοι περνούν τα σύνορα μέσα στην Ιορδανία, τρέχοντας, συναντούν ιεραπόστολους που τους λέγουν για τον Ιησού, και σώζονται. Εκατοντάδες σώζονται. Μην μου πείτε ότι το Ευαγγέλιο δεν είναι η δύναμη του Θεού προς σωτηρία. Αυτό είναι που πρέπει να κηρύττουμε, αδέλφια. Και ξέρω ότι το κάνετε.

Τώρα μπορεί να υπάρχει κάποιος εδώ απόψε που ποτέ δεν ένοιωσε πραγματικά την χάρη του Ευαγγελίου. Μπορώ να σας ενθαρρύνω; Λες εσύ, “Αδελφέ Μάικ, δεν νοιώθω τίποτα.” Δεν με νοιάζει εάν νιώθεις τίποτα ή όχι. Θα εκζητούσες τον Θεό; Θα εκζητούσες τον Θεό; Εκζήτησε Τον. Εκζήτησε τον Κύριο μέχρι να Τον βρεις. Εκζήτησε Τον.

Εντάξει, ας κάνουμε μια προσευχή.