Unngå Seksuelle Fristelser og Synd

Category: Utdrag (E), Video

Den troende bør være veldig nøye med å unngå seksuell synd, og å unngå situasjoner som kan gi inntrykk av ondskap. I dette klippet snakker Tim om Josef og kona til Potifar i Første Mosebok 39.

———–

Tenk med meg nå. Hadde Josef nok autoritet i det huset til å kunne unngå å være med henne (kona til Potifar) alene? Vet du hva? Jeg får følelsen av at han stod over alle de andre slavene. Og viss det var en plikt i det huset som en annen slave kunne gjort… Men selv om han ikke ville sette en annen av slavene i den situasjonen, så hadde han utvilsomt muligheten til å få en av de andre slavene til å i det minste bli der i huset sammen med han. Fordi han var ikke uvitende. Dette skjedde ikke bare en dag. Hun var over han dag etter dag. Man skulle ha trodd… og jeg ville trodd at om du hadde en slik autoritet som han hadde… han hadde muligheten til å ikke være i huset, eller han hadde muligheten til å få noen av de andre slavene til å aldri la ham være alene med henne. Jeg tror han hadde mer enn nok makt til å kunne unngå den situasjonen.

Vel, kanskje i uvitenhet. Men, se, hvor uvitende kan du være når en kvinne sier “Ligg med meg”? Det er ikke en gang diskré. Det er å legge alle kortene på bordet. Du er ikke uvitende om hva intensjonene hennes er. Og viss du er redd for å synde på den måten mot Gud… se, i det Nye Testamentet…: “Flykt fra hor!” (1. Kor 6,18) Og om vi er ærlige, flyktet ikke han hor i den grad han burde ha gjort. Jeg vet at når hun til slutt tok tak i han, flyktet han og lå ikke med henne, men faktum er, at han utvilsomt gav grunn til anklager mot ham.

Jeg sier deg, som en pastor, og også som en kristen mann, ikke bare en pastor, vi må være veldig forsiktige, fordi jeg sier deg, det finnes en djevel som er ute etter å anklage deg. Og selv om du kommer i en situasjon der du flykter og unngår selve synden, viss en ond kvinne bestemmer seg, unge mann, for å anklage deg, selv om det ikke er sant, så kan det feste seg nok til å ødelegge ditt omdømme slik at du må ta konsekvensene av det akkurat som han gjorde. Du må være veldig forsiktig. Vi må være veldig, veldig forsiktige.

Altså, å la deg selv være alene…og det sier jeg deg: Når vi arrangerer “Grace House” for kvinner, og kvinner som kommer inn her fra gatene engasjerer seg i aktivitetene til denne kirken, bør dere menn være forsiktige. For kvinner som kommer fra gata… Altså, ikke alle, men mange av de, er prostituerte, de er kroniske løgnere, de er narkomane. Og jeg sier det bare som det er. Dette vet dere. Du vil ikke komme i en situasjon der en av disse kan anklage deg (for hor) fordi de trengte skyss en plass og du gav dem det, uten noen andre der. Ikke gjør den samme feilen som Josef gjorde. Du lager vanskeligheter for deg selv. Og selv om du er snarrådig nok… men jeg sier deg, det finnes sanne kristne som ikke har den samme besluttsomheten som Josef hadde. Og om du visste hvor vakker Potifars kone sannsynligvis var, ville du visst at det var mer fristelse med i bildet enn det kan se ut som.

Og om du tror at du har den integriteten og den snarrådigheten til å motstå på samme måte som Josef gjorde… viss du tror det, og overmodig setter deg selv i en slik situasjon, må du være veldig forsiktig. Du finner gjerne fort ut at du ikke har den styrken som du tror du har, og viss du antar at Herren vil hjelpe så oppdager du kanskje at Han lar deg falle hodestups. Det er ikke uten grunn at vi skal flykte fra hor (1. Kor 6:18) Du bør kjenne igjen (slike situasjoner). Vi må tenke over hvilke sammenhenger vi ikke vil være i. Du vet, noen ganger kan vi føle at “viss vi gjør noe veldig drastisk, vil vi bli sett på som loviske”. Det er helt på trynet! Flykt fra hor! Hvorfor? Fordi det er noe du bør holde deg borte fra. Og du bør være klar over omdømmet ditt. Å ha et omdømme som en kristen mann eller en kristen kvinne er viktig. Du kan ødelegge navnet ditt bare ved en beskyldning. Selv om det ikke er grunn for anklagen. Viss du lar deg selv komme i en situasjon der du kan bli anklaget, der det er ditt ord mot hennes… og du sier, “Hvorfor skulle en kvinne gjøre det?” For den samme grunnen som Potifars kone gjorde det. Og når man har en djevel streifende omkring, som leter etter folk å fortære…

Og kan jeg fortelle dere noe? Menn, dere faller i synd, og dere tenker kanskje “Vel, Gud kan tilgi det.” Og det kan Han utvilsomt. Men det sier jeg dere, viss dere tror at dere kan leke med synd uten å måtte ta følgene av det resten av livet deres, er dere gått fra vettet. Du kan falle i synd som vil holde deg borte fra enkelte tjenester i kirken resten av livet ditt. Du kan falle i slik synd, at selv om Gud vil tilgi deg, og menigheten vil tilgi deg, er det en plage for deg resten av livet. Du kan falle i synd og fremdeles bli brukt av Gud, som David ble. Men David tok følgene av hans seksuelle synd helt til han døde. Det kostet ham barna hans. Det kostet ham dyrt. Ikke tro at du kan leke med denne ilden uten å bli brent. Den vil brenne deg og etterlate arr for resten av livet ditt. Og tro meg, Gud har en haug med måter å brenne deg på viss du velger å tro, selv som en kristen, at du kan leke med det.

Du må være på vakt. Det finnes ingen erstatter for renhet. Ikke svert omdømmet ditt. Som en pastor kan jeg si deg at det finnes visse menn i menigheten som, viss ikke Gud gjør noe veldig overnaturlig, jeg aldri ville tillate å undervise, tale, eller tjene på noen som helst måte, simpelthen fordi de slurver med seksuell synd i livet sitt. Jeg vil ikke gjøre det. Du sier, “Aldri?”… sannsynligvis aldri. Hvorfor? Fordi det finnes normer. Hør, du kan falle i synd og fortsatt være en kristen. Viss du faller for masse; “De som lever i hor og de som bryter ekteskapet skal ikke arve Guds Rike.” (1. Kor 6:9) Du bør passe på. Det finnes grader av synd du kan falle i, og fortsatt bli tilgitt. Men det ødelegger vitnesbyrdet ditt. Og det trenger bare være en gang. Vær varsom. Jeg advarer dere. Vær på vakt.