Veszítsd el az életed Krisztusért

Jézus mondta: „Aki meg akarja tartani az életét, elveszti azt, de aki elveszti az életét Énértem, megtalálja azt.” (Lukács 17:33) Ha saját magadhoz ragaszkodsz, és megpróbálod önmagad tiszteletét megtartani, azt az életet mindenképp elveszíted.

Kevin Williams, Bob Jennings, Mack Tomlinson, Tim Conway


Jézus mondta: „Aki meg akarja tartani az életét, elveszti azt, de aki elveszti az életét Énértem, megtartja azt.” (Lukács 17:33) Ha megpróbálsz saját magadhoz és az önbecsülésedhez ragaszkodni, azt az életet mindenképp elveszted.

A tiszta kereszténység a jó lelkiismeret megtartása, ne engedj meg semmi sötétséget a szívedben!

Ha példaként állítod be magad, hogy mások csodáljanak téged, és azon aggódsz, hogy mit gondolnak rólad az emberek, ahelyett, hogy Krisztus mit gondol rólad, az ki fog fárasztani.

Az Isten képes egy kimerült embert egyetlen éjszaka alatt megajándékozni egy életet megváltoztató találkozással Ővele.

Kitartani a legnehezebb dolgokban, amiken átmész, soha, soha, soha ne add fel! Tarts ki!

Hirdesd nekik! És majd azok, akik azelőtt a bűn rabszolgái voltak, most majd a szívükből fognak engedelmeskedni ennek az Igének. Ezt felajánlásként hozzuk, és az Ő dicsőségére lesz minden nép között. Testvérek, ezen kell gondolkoznunk. Pál is emiatt vált izgatottá.

Ő egy valódi Isten, egy élő Isten. Nem csak arról van szó, hogy megpróbálunk valakiben hinni, aki rajtunk kívül áll. Ő egy olyan Isten, aki cselekszik. Amit szem nem látott, fül nem hallott, és ember szíve meg sem sejtett, Isten cselekszik azokért, akik Őrá várnak.

Ma van a napunk és rövid a napunk. Nem leszünk itt sokáig.

Semmi apró lázadás ne legyen egyáltalán. Szabad vagyok Előtted, ó Isten. Bármi, amit kívánsz tőlem, megteszem.

Ez a mi napunk. Testvérek, nem élhetünk a múltban. Az életrajzok ott az asztalon, dicsőségesek. De nem élhetünk azokban.

Ő megszentel minden próbát. Megszentel minden próbatételt. Ő megáld minden apró fáradozást. Felhasznál minden prédikációt. Megerősít benneteket a feladatra, mikor túlságosan kimerült vagy. Akkor jön el hozzád, mikor a legnagyobb szükséged van rá. És azt mondja majd: „Ne félj, mert én veled vagyok. Sikerülni fog.”

„Közösségünk van egymással” – 1 János 1:7 Értitek? Közösségünk van egymással. Itt vagyunk. Itt vagyunk. Mindannyian, akik ismerjük az Urat, elmondhatjuk, hogy akikkel régen barátkoztunk, már nem a barátaink. Hisz ők csak a pokol felé sodortak engem. A mostani barátaim pedig szentek, szent barátok. Micsoda közösségünk van! És mikor találkozunk, sokszor olyan az, mintha már itt lenne a mennyek országa.