Melyik a legnagyobb világjárvány a történelemben?

Kategória: Video

A koronavírus járvány kitörésével szembesülve, tegyük fel a kérdést magunknak: „Melyik a legnagyobb világjárvány a történelemben?” Hogyan terjedt? Megállt a terjedés? Mi volt és mi a jelenlegi gyógyír?

Rengeteg orvos és tudós azon dolgozik, hogyan tudná megállítani a COVID-19, azaz a koronavírus terjedését. Nagyon helyesen véget akarnak vetni a járványnak, és emberéleteket menteni. Ez mindannyiunk életére hatással van. Ismerek valakit, akinek az apja most is lélegeztetőgépen van és akár bele is halhat a vírusba. Képzeld el, hogy egy napon valaki hatékony ellenszert talál a koronavírusra. Ez biztosan be fog kerülni a történelemkönyveinkbe. Az emberek emlékezni fognak a fáradhatatlan munkásokra, akik emberéleteket mentettek. Az emberek nem akarnak meghalni. A legtöbben folyamatos félelemben élnek a haláltól és hogy miként halnak meg.

De mi a világjárvány? Olyan betegség, ami elterjed az egész országban, a földrészen, vagy az egész világon. Egy nagy kiterjedésű járvány.

Hadd kérdezzem meg: Melyik a legnagyobb világjárvány az emberiség történelmében? Hogyan terjedt? Hogyan ért véget? Mi volt a gyógyír? Mivel kezelték? Mi jut eszedbe, mikor felteszem ezeket a kérdéseket? Mennyire veszed komolyan ezeket a kérdéseket? Hadd adjak néhány tippet, mielőtt történelem leckét adnék a mondanivalómból.

Első tipp: Egy házaspár tetteinek köszönhető ez a világjárvány. Könnyen el lehetett volna kerülni.

Második tipp: Ahogy terjedni kezdett semmilyen karantén nem volt elég hatásos, hogy megvédjen

a betegségtől.

A harmadik tipp: Sokan azt szeretnék mondani, hogy a vírus-teszt eredménye negatív, de ez csak azért van mert rossz klinikára mentek, helytelen eljárással teszteltek, és rossz útmutatót használtak. Rossz szabvánnyal rendelkeznek.

Negyedik tipp: A halálozási ráta azok között, akik elkapták egészen a mai napig – 100%-os. És igen, az emberiség 100%-a elkapta ezt a kórt. Mégis a mai napig amikor ezt a videót készítem, átlagosan 150 000 ember hal bele minden egyes nap.

Melyik ez a betegség? Nos ez nem egy fizikai kór. Egy szellemi járványról beszélek. Igen, a bűnről van szó. Minden, amit csak gondolatban követsz el, vagy a szíved hirtelen felindulásából, és minden cselekedet, ami nem üti meg Isten fiának, Jézus Krisztus követésének a tökéletes mércéjét. Miért hasonlítom a bűnt egy járványhoz? Mert a Biblia úgy beszél azokról, akik a bűnnek, vagy saját maguknak élnek, mint azokról a betegekről, akiknek orvosra van szükségük.

Hadd adjak egy rövid történelem leckét úgy 5000 évvel korábbról. A Bibliában a Római levél 5. fejezete írja le a járvány kitörését. Azt írja: „Ahogyan tehát egy ember által jött a bűn a világba, és a bűn által a halál, úgy minden emberre átterjedt a halál azáltal, hogy mindenki vétkezett.” Szóval Ádám és Éva, nem követte Isten parancsát, hogy arról az egy fáról ne egyen. A Sátán félrevezette őket és ettek a gyümölcsből. Bumm! Egy ember cselekedete szabadította a világra a járványt – egy szellemi vírust, ami minden emberre átterjedt a föld felszínén.

Most gondolj a koronavírusra. Néhányan arra következtetnek, hogy egy ember evett a fertőzött denevér húsából, és ezzel a világra szabadította a járványt. Talán valóban így történtek az események, de arra bizonyítékunk van, hogy a bűn egy ember vétke által terjedt el. Ez valóban megtörtént. Csak hogy lásd: a halál nem volt természetes. De az ember a bűnével behozta a világba a halált és mi mind a mai napig ezzel küzdünk. Megbetegszünk, a testünk elgyengül és nem bírja tovább, végül meghalunk. És legtöbben egy olyan napon halunk meg mikor a legkevésbé várnánk. A bűn rombol. Ahogy egy pásztor mondta, „A koronavírus csak az első halált okozhatja, ez a fizikai halál. De a bűn felel a másodikért, ami az örökkévaló halál. Inkább a veszélyesebbtől félj.” A média? nagyon ritkán beszél erről a járványról – a bűn széleskörű terjedéséről, az elveszett emberek szívének gonoszságáról, vagy az örök halálról és pokolról, ahova vezet. Még ennél is kevesebbet beszélnek a gyógymódról. Sőt a legtöbben letagadják, hogy ez rossz! Elég jónak tartják magukat. A Zsoltárok 14:1 azt mondja, „Azt gondolja magában a bolond, ‘hogy nincs Isten.’”

Mi a gyógyír?

És mi van bűnből való gyógyulással? Ahogy egy ember által jött a vírus, a világjárvány, úgy egy Ember készítette el a gyógyírt. Van egy Hatalmas Orvos, akinek az ellenszere minden esetben működik. Jézus Krisztus, Isten fia, megtette, amit Ádám nem tudott. Egy tökéletesen igaz életet élt és soha nem követett el bűnt. Soha nem bukott el szóban, tettben vagy gondolatban, és tökéletesen szerette az emberiséget minden tettével. Aztán szeretetében olyat tett, amire az emberiség nagy része még mindig vak, hogy lássa, vagy megértse. Ezt a cselekedetet értelmetlen őrültségnek látják. Kigúnyolják, amit Jézus tett a kereszten. Hogy lásd, a kereszten, Krisztus magára vette a bűneinket. És mi történik azzal az emberrel, akit elítélnek a bűneidért? El kell szenvednie a büntetést, amit te érdemelsz. Ezt tette Krisztus. A kereszten Isten haragja, vagyis, hogy én az örökkévaló poklot érdemlem, ez a harag Jézusra zúdult. És Isten, az Atya összezúzta az egyetlen fiát helyettem…értem, aki az ellensége voltam. Az ember nem ismer ennél nagyobb szeretetet. Jézus átokká lett, hogy a bűnös emberiség

ne legyen pokolra kárhoztatva az örökkévalóságban.

Sokan bizonyára azt mondják, ez a felvétel történelmileg nem pontos. Nem is létezik ilyen szellemi vírus. Ez a fazon nem tudja miről beszél. Barátom, kérlek hallgass a figyelmeztetésre. A Biblia figyelmeztet, hogy az ember elhallgatja az igazságot. Nem adnak hálát Istennek a Teremtőnek.

Amikor megtalálják a koronavírus ellenszerét, azonnal 100%-ban elérhető lesz az egész világ számára? Nem, nem így lesz. Amikor rátalálnak a megoldásra, biztos, hogy mindenkin segíteni fog?

Nem, nem lesz olyan gyógymód, ami mindenki számára elérhető lesz. Ezzel ellentétben bárki megkaphatja a gyógyírt a bűnre? Igen. Mindenki számára elérhető ebben a pillanatban. Nem számít a bűn betegség melyik törzsét kaptad el, ez a gyógyszer működik, akkor is, ha szélsőségesen és nyíltan gonosz ember, gyilkos, vagy házasságtörő vagy, vagy ha ennek a szöges ellentéte. Akkor is működik, ha önigaz és büszke vallásos ember vagy aki templomba jár, aki a saját cselekedeteiben bízik, vagy a keresztségben, hogy az majd megment. Nem számít melyik vagy a kettő közül, ha egyetértesz Istennel a saját bűnödről és gonoszságodról és hogy nem tudod magadat megmenteni, akkor fordulj a bűnből Krisztus felé és bízz benne, hogy megment a bűneidtől, és nem egyszerűen csak elengedi az adósságodat, a Biblia azt írja, hogy az emberek újjászületnek általa. Új szívet ad nekik és új vágyakat.

Sőt, ezek az emberek érte akarnak élni. Ezután nem lesz teher Krisztusért élni. Sőt ez lesz minden vágyuk. Új teremtés lettek.

Tényleg minden esetben használ ez a gyógyír? Igen, minden esetben. Nem volt még olyan eset, hogy

mikor valaki igazán hitt Jézus Krisztusban ne gyógyult volna meg. Most néhányan azt mondják várj. Állj meg egy percre. Sokan állítják magukról, hogy bevették az ellenszert. De később újra lebetegszenek, visszatérnek korábbi vétkeikhez, és bűnben élnek. A Biblia azt tanítja, hogy ők valójában soha nem gyógyultak meg.

Úgyhogy barátom, a koronavírus járvány elhalványul, ha összevetjük a bűn betegségével. És a világunkban a bűnt gyakran nem nevezik nevén. Mert a világ gyűlöli Isten standardját a szentségről. Jézus azt mondja, hogyha egy nőre kívánsággal tekintesz a szívedben, az házasságtöréssel egyenlő Isten bíróságán. Ahogy látod a bűn nem fizikai betegség. De az ember jobban szereti a bűnt és sötétséget a fénynél.

Ma Jézus Krisztusra emlékezem, aki eljött, hogy meghaljon ellenségeiért, és megmentse őket a legnagyobb vírustól, amit az emberiség valaha látott – a saját bűneiktől. Te is gyógyításra szorulsz. A halálfélelem, amit talán most is érzel a koronavírus járvány miatt – Krisztusra kell, hogy irányítsa a figyelmedet. Amikor ez a járvány véget ér, és minden visszatér a régi kerékvágásba, a bűneid kérdése nem oldódik meg. És akkor is probléma lesz, akármennyire próbálod elnyomni. Sokan mondják, „Én jó ember vagyok.” De a Biblia szerint senki sem jó. Senki. Ha a jó tesztet akarod elvégezni olvasd Isten igéjét és nézd meg mit mond rólad. Isten azt mondja halott vagy a vétkek és bűnök miatt, és csak Krisztus adhat életet. Ne hagyd a vírus jeleit figyelmen kívül. A saját lelkiismereted is vádol a bűneid miatt.

Mégis a János 19:30-ban, Jézus így szól a keresztről, „Elvégeztetett.” Micsoda megkönnyebbülés!

Az ellenszer elkészült! Befejezte helyettünk – kifizette a bűneink adósságát, helyettünk áldozta fel magát. És feltámadt a halálból hatalmas erővel, és most is a Mennyben ül. És mindenkit magához hív,

ha beteg vagy, ha meg vagy terhelve, Azt mondja, hogy meggyógyít. Valóban megteszi. Higgy Jézus Krisztusban és üdvözülsz. Az ApCsel. 4:12 írja „Nincsen üdvösség senki másban, mert nem is adatott az embereknek az ég alatt más név, amely által üdvözülhetnének.” Krisztus – csak nála van ellenszer. Az 1 Timóteus 1:15-ben olvassuk: „Igaz ez a beszéd és teljes elfogadásra méltó, hogy Krisztus Jézus azért jött a világba, hogy a bűnösöket üdvözítse, akik közül az első én vagyok.” Bárcsak a világ is teljesen elfogadná az igazságot, hogy létezik ez a vírus. A bűn valóságos. És Krisztus egy valóságos üdvözítő. Fogadd el ezt a valóságot. Hajts térdet Krisztus előtt, hogy életet kapj és megmentsen a legnagyobb járványtól, amit a világ valaha ismert, és még most, 2020-ban is terjed.