Πλημμύρισε το Μυαλό Σου με Σκέψεις για τον Χριστό

Αδέλφια, η μάχη είναι μέσα στο νου, οι σκέψεις μας πρέπει να είναι υποταγμένες στον Χριστό. Ο Λόγος του Θεού πρέπει να διεισδύει τις σκέψεις μας.

Αδέλφια, ξέρετε τι έκανε ο Παύλος; Σκεφτείτε μαζί μου! Μας παρουσιάζει τον Εθνικόν! Για να σκεφτείτε, για να το αναλύσετε, το βάζει μπροστά στις σκέψεις σας για να το αναλύσετε αυτό και μπορείτε να το κοιτάξετε και να πείτε, “Εντάξει, ναι, ο Εθνικός είναι ανωφελής.” Και μετά ακούς ένα μήνυμα όπως αυτό που κηρύχθηκε πριν μερικές εβδομάδες με θέμα την ματαιότητα του νου, και αρχίζεις να παρατηρείς, “Ουάου,είμαστε και εμείς έτσι! Είμαστε ανώφελοι. Όλα στα οποία δώσαμε την ζωή μας, ήταν απόλυτη ματαιότητα!” Και έτσι αρχίζουμε να σκεφτόμαστε με αυτό τον τρόπο. Οποτεδήποτε υπάρχει αυτός ο πειρασμός για να επιστρέψουμε στον κόσμο, να επιστρέψουμε στους πειρασμούς από όλα αυτά τα πράγματα που μας δελεάζουν, μπορούμε να σκεφτούμε, μπορούμε να σκεφτούμε λογικά. Μπορούμε να ξυπνήσουμε το πρωί και να σκεφτούμε, “Δεν θέλω να σπαταλήσω την ζωή μου. Χρειάζεται να φορέσω τον καινούργιο άνθρωπο.” Βλέπετε αδέλφια, αρχίζουμε να σκεφτόμαστε. Εδώ είναι που κερδίζουμε την μάχη.

Μπορώ να σας εγγυηθώ ότι εάν υπάρχουν κάποιοι από εσάς που ισχυρίζονται ότι είναι Χριστιανοί, και αγωνίζεστε ανεπιτυχώς στη ζωή, δεν σκέφτεστε σωστά. Δεν μάθατε τον Χριστό με τον σωστό τρόπο, δεν σκεφτήκατε τον Χριστό σωστά, δεν τον μάθατε σωστά. Κάτι είναι ελαττωματικό.

Αδέλφια, όταν γεμίζετε το μυαλό σας με τον Λόγο του Θεού όλη την ώρα, ο Λόγος Σου είναι αλήθεια, αδέλφια, μας αγιάζει αυτή η αλήθεια. Επειδή αυτή η αλήθεια διεισδύει το νου, επηρεάζει τον τρόπο που σκεφτόμαστε. Κοιτάξτε, αυτή η αλήθεια έρχεται, και μας ελευθερώνει επειδή αρχίζει να μας πιάνει. Και μας αναγκάζει, και μας οδηγεί σε κατευθύνσεις που είναι σωστές, και τις οποίες ο Θεός εγκρίνει. Αδέλφια, αυτό είναι. Αυτός είναι ο τρόπος να βγάλεις τον παλιό σου εαυτό, σταματάς να σκέφτεσαι όπως σκεφτόσουν.

Πραγματικά, από τι οδηγείται ο παλιός άνθρωπος; Από διεφθαρμένες επιθυμίες, και παρά να οδηγείσαι από διεφθαρμένες επιθυμίες, αρχίζεις να οδηγείσαι από την αλήθεια. Με ένα νου που πραγματικά σκέφτεται. Με ένα νου που βλέπει τα πράγματα σωστά.

Αδέρφια, όταν αρχίζεις να αντιμετωπίζεις τα γεγονότα, μιλήσαμε για αυτό προηγουμένως. Αδέλφια, υπάρχει ένας τρόπος που ζουν οι άνθρωποι όταν αρχίζουν να αντιλαμβάνονται, “Ουάου, η ζωή μου είναι σύντομη. Μόνο μια ευκαιρία έχω και ότι κάνω εδώ έχει σημασία. Και θα σταθώ μπροστά στο Χριστό μια μέρα και θα κριθώ για αυτά.” Αφήνεις αυτή την αλήθεια να σε ελέγχει κάθε μέρα που περνά. Ένα από το πράγματα αδέλφια, όταν ήμασταν χαμένοι, ήταν ότι προσπαθούσαμε να μην σκεφτόμαστε για αυτό. Προσπαθούσαμε να μην σκεφτόμαστε για τον θάνατο! Προσπαθούσαμε να μην σκεφτόμαστε για την κρίση! Προσπαθούσαμε να μην σκεφτόμαστε για τα αποτελέσματα της αμαρτίας. Προσπαθούσαμε να μην σκεφτόμαστε για την κόλαση. Δεν θέλαμε να σκεφτόμαστε για αυτά. Αδέλφια, ο νους μας φωτίστηκε τώρα. Μπορούμε να πάρουμε την αλήθεια και μπορούμε να σκεφτούμε, “Ουάου, ξέρετε κάτι, δεν βρήκα ποτέ ότι η αμαρτία ήταν τελικά ευχάριστη όταν ήμουν χαμένος. Ποτέ δεν βρήκα ότι τελικά εκπλήρωνε και μου έδινε εκείνο που υποσχόταν ότι θα μου δώσει. Ποτέ δεν βρήκα ότι πραγματικά μου προξενούσε ευτυχία στη ζωή μου.” Τι θα κάνεις τώρα; Θα σταματήσεις να το σκέφτεσαι αυτό; Θα σταματήσεις να σκέφτεσαι για την ματαιότητα; Βλέπεις ο Παύλος σου το παρουσιάζει ώστε εσύ να το εξετάσεις, και εσύ μπορείς να πεις, “Ναι, έτσι ακριβώς ήταν η ζωή μου! Ήταν λαιμαργία με φιληδονία, και ήμουν σκληρός και ήμουν αναίσθητος, και ήμουν αποξενωμένος από την ζωή του Θεού, και ναι, βλέπω ότι είναι όλα αληθινά!” Και τώρα αρχίζεις να σκέφτεσαι, “Λοιπόν, περίμενε ένα λεπτό. Ο Ιησούς ήρθε σε αυτόν τον κόσμο, και τον ονόμασαν Ιησού επειδή θα με έσωζε από τις αμαρτίες μου.” Και αρχίζεις να σκέφτεσαι, ήρθε σε αυτόν τον κόσμο για να με ελευθερώσει από την παρούσα κακή εποχή. Και αρχίζεις να σκέφτεσαι, υπάρχει μια αμέτρητα μεγάλη δύναμη μέσα μου! Και αρχίζεις να σκέφτεσαι, και ξέρετε κάτι, εάν δεν έχω αγιότητα στη ζωή μου, διάβασα κάπου στη 2 Τιμόθεου, ότι δεν είμαι ένα κατάλληλο σκεύος για την χρήση του Κυρίου. Και έτσι αν πραγματικά θέλω η ζωή μου να είναι επωφελής, πρέπει να υπάρχει αγιότητα εδώ. Πρέπει να αγωνίζομαι. Αρχίζεις να σκέφτεσαι.

Ξέρετε, ο Απόστολος Ιωάννης το θέτει μα αυτόν τον τρόπο: Κι ακόμα δεν φανερώθηκε τι πρόκειται να είμαστε, γνωρίζουμε, όμως ότι, όταν φανερωθεί, θα είμαστε όμοιοι μ’ αυτόν. Και λέει ότι καθένας που έχει αυτή την ελπίδα επάνω σ’ αυτόν, αγνίζει τον εαυτό του. Λοιπόν τώρα, ποια είναι η λογική σε αυτό; Λοιπόν, η λογική είναι αυτή. Κοιτάξτε, εάν πιστέψω ότι με έσωσε για να με παρουσιάσει άγιο και χωρίς ψεγάδι μπροστά Του, εάν πιστέψω ότι ήρθε σε αυτόν τον κόσμο για να σπάσει την δύναμη της αμαρτίας στη ζωή μου, και για να με ελευθερώσει για να γίνω ζηλωτής καλών έργων, εάν πιστέψω ότι υπάρχει μια μέρα όπου θα πρέπει να σταθώ μπροστά Του και να δώσω λογαριασμό, εάν πιστέψω ότι Αυτός είναι η εικόνα της ομορφιάς, εάν πιστέψω ότι ο δρόμος για να είμαι χρήσιμος σε αυτήν τη ζωή στηρίζεται πάνω σε αυτό, και το σκέφτομαι αυτό συνέχεια. Σκέφτομαι! Σκέφτομαι! Πρέπει να σκεφτούμε, να σκεφτούμε.

Αδέλφια, σκεφτείτε τι συμβαίνει στο νου κάποιου που μαθαίνει τον Χριστό, που ακούει τον Χριστό, που διδάσκεται για τον Χριστό, τι συμβαίνει; Λοιπόν, κοιτάζει, σκέφτεται. Σκέφτεται, σκέφτεται για εκείνα που έμαθε και λέει, “Αυτό είναι πραγματικά σημαντικό. Αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα που άκουσα ποτέ, αυτό είναι τα πάντα! Αυτή είναι αλήθεια.” Όχι μόνο, ναι, υπάρχουν άλλα πράγματα σε αυτόν τον κόσμο που είναι αληθινά, αλλά αυτή είναι Η ΑΛΗΘΕΙΑ. Βρήκα κάτι που είναι η αλήθεια. Βρήκα κάτι που ξεπερνά κάθε άλλο πράγμα που μπορεί να βρεθεί. Θα αφήσω όλα τα άλλα παρά να το αφήσω αυτό. Θα τα θυσιάσω όλα αρκεί να έχω αυτό για το οποίο έχω μάθει. Το μήνυμα του Χριστού, αρχίζει να τον πιάνει, να τον κρατά, να τον κυριεύει. Διεισδύει στις σκέψεις του.

Αδέλφια, όταν ξυπνάς το πρωί και σκέφτεσαι το πόσο πολύτιμος είναι ο Χριστός, όταν σκεφτείς το πόσο όμορφος είναι, όταν σκεφτείς, “θέλω να έρθω πιο κοντά Του. Θέλω να μου μιλήσει σήμερα. Θέλω να γνωρίσω την παρουσία Του να φανερώνεται στη ζωή μου, θέλω να Τον νιώσω, θέλω να ξέρω την χαρά του. Θέλω να γνωρίσω την φωτιά του.” Αλλά αντιλαμβάνομαι αυτό, υπάρχουν πράγματα που μπορώ να κάνω στη ζωή μου που μπορούν να το εμποδίσουν αυτό, που μπορούν να λυπήσουν το Πνεύμα. Βλέπεις, τώρα σκέφτεσαι, “Δεν θέλω αυτό να συμβεί. Θα προσπαθήσω να ζω αγνά.” Και συνέχεια οδηγούμαστε από μέσα. Οδηγούμαστε από την αλήθεια που είναι μέσα μας. Οδηγούμαστε από τον τρόπο που σκεφτόμαστε. Αδέλφια, αυτή είναι η καρδιά της ουσίας. Αυτό είναι. Γι’ αυτό η Γραφή κρίνει τόσο απόλυτα την ζωή σου. Αδέλφια, θα σας πω και αυτό επίσης. Εάν δημιουργηθήκαμε κατ’ εικόνα Θεού, εάν αυτό είναι αλήθεια, ξυπνάς και αντιλαμβάνεσαι, ο Θεός με έσωσε, είμαι ένα παιδί του Θεού. Με γέννησε και έβαλε την εικόνα Του μέσα μου. Μπορείς να φανταστείς τι είπε ο Πέτρος; Είμαστε κάτοχοι της θείας φύσης. Αυτό είναι ένα από τα πιο εκπληκτικά, αυτό είναι εκπληκτικό! Είμαστε κάτοχοι της θείας φύσης;!

Αδέλφια, ένα από τα πράγματα που χρειάζεται να διεισδύσουμε στη σκέψη μας, εάν πραγματικά ο Θεός ο ίδιος, εάν η εικόνα του Θεού είναι τυπωμένη πάνω μου, και ρέει σε αγιοσύνη και δικαιοσύνη, εάν περί τούτου είναι ο καινούργιος άνθρωπος, τότε αδέλφια, χρειάζεται να ελέγχομαι από αυτήν την αλήθεια. Χρειάζεται να έρθω στο Λόγο του Θεού και χρειάζεται να δω τον Θεό σε όλη του την δικαιοσύνη, και χρειάζεται να δω τον Θεό σε όλη του την αγιότητα. Χρειάζεται να το δω. Ο Θεός είναι άγιος, άγιος, άγιος, ολόκληρη η γη είναι γεμάτη από την δόξα Του.

Αδέλφια, αυτό δεν μπορεί να κυριεύσει την ψυχή σας εάν δεν διαβάζετε αυτό το Βιβλίο. Και εννοώ με προσευχή, και αυτό κάνει την διαφορά. Είσαι μέσα στον Λόγο, και προσεύχεσαι. Θεέ, δείξε μου, Θεέ δείξε μου, φανέρωσε μου τον Εαυτό Σου. Άφησε αυτόν τον φόβο του Θεού να σε αρπάξει, και το Θεό σε όλη του την δόξα, και θα δεις την αγιότητα Του.

Αδέλφια, αγιότητα, θα σας πώ αυτό. Οι θεολόγοι, προσπαθούν να το εξηγήσουν, ο Θεός να είναι άγιος, χωρίς αμφιβολία περιέχει μια πραγματικότητα αγιότητας, του να είσαι ξεχωριστός, αλλά ξέρετε, όλοι αγωνίζονται με αυτό. Και νομίζω ότι ο πιο κοντινός τρόπος για να κατανοήσεις τι σημαίνει αγιότητα, είναι απλά να κοιτάξεις τον Θεό. Είναι να πάρεις τον αποκαλυμμένο Του Λόγο και είναι να ανακαλύψεις, και θα σας πω ότι η αγιότητα του Θεού πιθανόν λάμπει πιο λαμπρά από οπουδήποτε, εκεί πάνω στον Σταυρό. Εννοώ τι συμβαίνει εδώ; Χρειάστηκε ο Θεός ο ίδιος να υποφέρει κάτω από την αγανάκτηση του ίδιου του Θεού. Ο Θεός να υποφέρει κάτω από τον Θεό. Η αγιότητα του Θεού σε απόλυτο μίσος. Αυτός έχει αγνά μάτια, από του να βλέπει αμαρτία, και δεν μπορεί να την βλέπει, και πρέπει να την τιμωρήσει, και θα συντρίψει με την καταδικαστική Του δύναμη εκεί όπου υπάρχει! Και ο Χριστός γίνεται αμαρτία.

Θα σας πω πρώτα από όλα ο Σταυρός δεν είναι για εμάς. Είναι για το άγιο όνομα του Θεού. Είναι για το ότι ο Θεός δικαιώνει τον Εαυτό Του! Αδέλφια, αρχίζουμε να το βλέπουμε αυτό, και μας φανερώνεται, και βλέπουμε. Και πόσο δίκαιος είναι, πόσο απόλυτα τέλειος, πόσο σωστά είναι όλα σχετικά με τον Θεό, πέρα ως πέρα. Όλα όσα κάνει είναι πρωτόγονη τελειότητα της δικαιοσύνης.

Και αδέλφια, Μακάρι να μπορούσα να σας τα δείξω όλα εδώ τώρα, αλλά δεν είναι αυτός ο τρόπος που γίνεται. Έρχεται με το να είσαι μέσα στον Λόγο μια ζωή συνεχώς, και να μελετάς, και να διαλογίζεσαι, και όταν σηκωθείς, όταν αδελφέ σηκωθείς από αυτό το Βιβλίο, και δεν είσαι κάπως τρανταγμένος, ταρακουνημένος, επηρεασμένος, ή συγκινημένος από την αλήθεια του, σημαίνει ότι δεν το διαβάζεις σωστά.

Αδέλφια, εάν παραμελείς αυτό το Βιβλίο, δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία. και εννοώ, προσευχηθείτε αδέλφια. Κάνει μεγάλη διαφορά όταν προσευχηθείς, όταν επιζητήσεις τον Θεό. Πολλές φορές δεν έχουμε επειδή δεν ζητούμε. Ένα από τα πράγματα, έλα σε αυτό το Βιβλίο και απλά παρακάλα. Να θυμάστε, να θυμάστε αδέλφια, να θυμάστε! Σε εκείνο που σας έκανα έμφαση στην προσευχή του Παύλου, εκεί στο κεφάλαιο 1, να προσεύχεστε για να έχουμε αποκάλυψη από Αυτόν, χρειαζόμαστε αποκάλυψη από τον Θεό, χρειαζόμαστε αποκάλυψη της αλήθειας Του για την ψυχή μας.