Ο Ιησούς Χριστός είναι η μόνη σου ελπίδα

Σε αυτό το βίντεο κύρηγμα ο Jam Bob Jennings κυρήττει για την μόνη ελπίδα της ανθρωπότητας. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος προος τον ουρανό παρά μόνο διαμέσον του Χριστού. (Ιωάννη 14:6)


Μου αρέσει ένας Σωτήρας, που πραγματικά εκπληρώσε το έργο. Και διευτέτησε τις αμαρτίες μου. Εάν οποιοσδήποτε άνθρωπος αμαρτήσει, πρέπει να θυμούμαστε, έχομε συνήγορο, μην ανυσηχείς για το τί έχεις κάνει ή δεν έχεις κάνει. Πρέπει να κοιτάξεις προς τον Σωτήρα. Έχεις συνήγορο. Χωρίς Αυτόν είμαστε μπλεγμένοι σε πολλές φασαρίες με τον ζωντανό Θεό. Έχουμε τον καλύτερο δικηγόρο. Ποτέ δεν έχασε ούτε μια υπόθεση. Ποτέ δεν απότυχε. Ο Ιησούς Χριστός, ο δίκαιος.

Όχι δεν έχει σημασία το τί έχουμε κάνει, δεν θα μπορούσες να πας εκεί και να ενωθείς με αυτούς στις ζούγκλες της Αφρικής και να προσφέρεις γουρούνια και κότες για τις αμαρτίες σου. αυτό δεν θα σε ωφελέσει καθόλου. Θα μπορούσες να πάς στα βουνά Άντες και να προσφέρεις νεαρές παρθένες για τις αμαρτίες σου, ούτε αυτό θα σε ωφελούσε. Θα μπορούσες να προσφέρεις ποτάμια από λάδι και χιλιάδες ζώα, ούτε και αυτό θα σου έκανε καλό λέει ο Μιχαίας. Θα μπορούσες να πας και να κερδίσεις χίλιες ψυχές για τον Χριστό αλλά ούτε και αυτό θα σε ωφελούσε, να βρεις χάρη με τον Θεό, να βρεις μια αναβολή από τον Θεό. Δεν υπάρχει τίποτα, τίποτα!
Και έτσι πρέπει να έρθουμε στον Χριστό, Δεν φέρνω τίποτε στο χέρι μου, τίποτε Κύριε! Δεν υπάρχει ελπίδα ποτέ να σταθώ εγώ μπροστά στον ζωντανό Θεό, εκείνη την μεγάλη μέρα, ξεχωριστά από το τί είσαι και τί έχεις κάνει. Ο Χριστός και Αυτός σταυρωμένος. αυτό είναι το ένδοξο ευαγγέλιο. Δεν έιναι θέμα ποιός έκανε τί, είναι θέμα το πρόσωπο, και έτσι βάζουμε την εμπιστοσύνη μας στον Ιησού Χριστό. Εκείνο το πρόσωπο και τί έκανε πάνω στο σταυρό, ο Ιησούς Χριστός ο δίκαιος. Αυτή είναι η πεποίθηση μας. Ναι, έχουμε ένα πολύ καλό δικηγόρο, έχουμε τον Ιησού Χριστό τον δίκαιο.

Που δεν ήξερε αμαρτία, δεν έκανε αμαρτία, δεν είχε αμαρτία, μέσα σε Αυτόν δεν υπήρχε αμαρτία! Έζησε μια τέλεια ζωή, πέθανε ένα τέλειο θάνατο, αναστήθηκε με πανίσχυρη δύναμη. Ο Ιησούς είπε “Τετέλεσται.” (Ιωάννη 19:30) και ο Θεός λέει, ” έγιναν όλα πολύ καλά,” και Τον ανέστησε από τον τάφο. Τον κάθησε στα δεξιά Του, με όλη την εξουσία και έβαλε τα πάντα στο χέρι Του. Είναι ο άνθρωπος, ο Ιησούς από την Ναζαρέτ, του έχει δωθεί η εξουσία πάνω σε όλη την σάρκα να δώσει αιώνια ζωή σε όλους όσους ο Πατέρας του έχει δώσει. Και λέω “Κύριε Ιησού, εμπιστεύουμε, πιστέυω, πιστεύω ότι πέθανες για μένα.” “Πραγματικά εξευμένισες και αφαίρεσες τον θυμό του Θεού!” “Και θα σταθώ τολμηρός εκέινη την μεγάλη μέρα, λόγω αυτού που έκανε ο Ιησούς.” Μεγαλύτερη από τούτη την αγάπη δεν έχει κανένας, το να βάλει κάποιος την ψυχή του για χάρη των φίλων του. Αυτή είναι η μεγαλύτερη εκδήλωση της αγάπης του Θεού προς εσένα σαν πιστό. “Αγάπη τόσο καταπληκτική, τόσο θεία, απαιτεί την ζωή μου, την ψυχή μου, όλο το είναι μου!” Ξέρεις, ότι ο Ιησούς προσωπικά θα πέθενε για μένα, προσωπικά.” Ο C.T. Studd είπε “Εάν ο Χριστός που είναι Θεός πέθανε για μένα, δεν υπάρχει καμοιά θυσία αρκετά μεγάλη για να κάνω εγώ για Αυτόν.”

Πρέπει να τρέξεις από τον θυμό που πρόκειτε να έρθει! Και να πεις “Κύριε Ιησού πιστεύω, πιστεύω ότι πέθανες για αμαρτωλούς, πιστεύω ότι πέθανες για αμαρτωλούς σαν εμένα, Κατευθύνομαι προς την κόλαση, χωρίς να έχεις λόγο να με πάρεις στον ουρανό, αλλά εγώ εμπιστεύουμε ότι πέθανες και πραγματικά πλήρωσες το χρέος της αμαρτίας.” Αυτό είναι το ευαγγέλιο. Τα καλά νέα… είναι ότι αν και είμαι ένας αμαρτωλός που αξίζει την κόλαση, Μπορώ τώρα να σταθώ τέλοιος και να έχω χάρη μπροστά στον Θεό! Αυτά είναι τα καλά νέα. Λογω του τί έκανε ο Ιησούς. Δόξα στον Θεό! και Δόξα στο Αρνί για πάντα! Σε Αυτόν ας είναι η δόξα, η δύναμη, η τιμή, και η κυριαρχία στους αιώνες των αιώνων, λόγω του τί έχει κάνει.