Πώς να ξεφύγετε από την οργή του Θεού

Ο Γουίλλιαμ Νίκολς είχε πει… Η κόλαση είναι ένα καμίνι άσβεστης φωτιάς. Ένας τόπος αιώνιας τιμωρίας, όπου τα θύματά της βασανίζονται τόσο στο σώμα όσο και στο μυαλό. Σύμφωνα με την αμαρτωλή τους φύση, τις αμαρτίες που έχουν διαπράξει, και την ποσότητα του φωτός που απορρίπτουν.

Η κόλαση είναι ένας τόπος από τον οποίο φανερώνεται η οργή του Θεού σαν μια τρομερή φωτιά που κατακαίει τα πάντα. Και οι άνθρωποι ζουν με ανεκπλήρωτους πόθους και επιθυμίες και βασανίζονται για πάντα και παντοτινά.

Πιθανόν να βρίσκεσαι υπό τη φιλεύσπλαχνη επιρροή του Θεού, Ο Θεός σε ελέγχει και βάζει την κρίση Του στην καρδιά σου. Αυτή είναι η καλοσύνη του Θεού που επιδιώκει να σε οδηγήσει στη μετάνοια κι όσον αφορά το τι πρέπει να πράξεις προκειμένου να ξεφύγεις από την οργή που επέρχεται, ο Θεός λέει το εξής.

Πρώτον: Να φοβάσαι, πρώτα απ’ όλα, επειδή η οργή του Θεού μένει πάνω σου. Άκουσε τι λέει ο Λόγος του Θεού, στο κατά Ιωάννη κεφ. 3 και εδάφιο 36: Εκείνος που πιστεύει στον Υιό έχει αιώνια ζωή, εκείνος που αρνείται να πιστέψει στον Υιό δεν θα δει τη ζωή, αλλά η οργή, η λέξη που χρησιμοποιείται εκεί σημαίνει, η σφοδρή οργή του Θεού, μένει πάνω του. Να ξέρεις ότι σε κάθε χαμένο αμαρτωλό που ζει σήμερα εκτός της Θείας προστασίας, η οποία παρέχεται μόνο διά μέσου του Χριστού, η οργή του Θεού παραμένει, κατοικεί πάνω του. Όμως αυτό είναι μόνο ένα μικρό κομμάτι ένα μικρό μέτρο της οργής σε σχέση με το τι πρόκειται ν’ αποκορυφωθεί όταν θα σταθούν ενώπιον του Θεού και θα ριχθούν στην αιώνια φωτιά.

Αιώνια φωτιά. Αυτήν ακριβώς τη στιγμή σ’ αυτό ακριβώς το μέρος κάποιοι βρίσκονται στο κατώφλι της αιωνιότητας. “Πώς το γνωρίζεις αυτό, αδελφέ Κάρριν;” Επειδή έχετε απέναντι σας κάποιον ο οποίος, επίσημα, ήταν ένας Βαπτιστής ποιμένας. Αυτό όμως δεν είχε καμία αλήθεια στη ζωή μου. Κι ο Θεός μου έδειξε την ευσπλαχνία Του και με έσωσε. Κήρυττα τη Βίβλο, κι όμως ήμουνα χαμένος. Δεν υπήρχε καμία αλήθεια. Προσπαθείς να κάνεις τα πράγματα να λειτουργούν σωστά. Προσπαθείς να λατρεύσεις το Θεό. Προσπαθείς να βιώσεις την παρουσία του ζωντανού Θεού. Προσπαθείς να νιώσεις το Θεό όταν προσεύχεσαι μυστικά, ακολουθείς με πειθαρχία όλες εκείνες τις διαδικασίες… Κι εντούτοις δεν υπάρχει τίποτα το αληθινό μέσα σε όλα αυτά. Κι εντούτοις δεν υπάρχει τίποτα το αληθινό. Κι εδώ έγκειται ενδεχομένως η μεγαλύτερη απόδειξη του ότι ο Χριστός δεν είναι μέρος της ζωής σου. Στο γεγονός ότι δεν έχεις καμία δύναμη για να υπερνικήσεις την αμαρτία. Μπορείς να υπερνικήσεις την αμαρτία; Ή ζεις ακόμη μέσα στη βρωμιά, μέσα στη βορβορώδη λάσπη της διαδικτυακής πορνογραφίας; [Εάν βρίσκεσαι εκεί, τότε φύγε αμέσως και τρέξε στο Χριστό τώρα!] [Μη σκληρύνεις την καρδιά σου.]

Δεύτερον: Θα σε ενθάρρυνα να αναζητήσεις τον Κύριο τώρα που μπορεί να βρεθεί, τώρα που βρίσκεσαι κοντά, φώναξέ Τον να σε βοηθήσει. Ισαΐας κεφάλαιο 55. Άκουσε φίλε… Εκείνη η επίπληξη προϋποθέτει ότι μπορεί να έρθει κάποια στιγμή που θα αναζητήσεις τον Κύριο αλλά Εκείνος δεν θα μπορεί να βρεθεί. Εάν ο Θεός σε ελέγχει, εάν νιώθεις την κρίση του Θεού, Εάν υπάρχει συντριμμένο πνεύμα, εάν κατανοείς ότι έχεις αμαρτήσει, τρέξε στο Χριστό. Στρέψε το βλέμμα σου στο Χριστό.

Ο Έρικ Αλεξάντερ είπε, “Η πραγματική φρίκη τού να βρίσκεται κανείς μακριά από το Χριστό είναι το ότι δεν υπάρχει καταφύγιο από την οργή του Θεού.” Δεν υπάρχει κανένα καταφύγιο.
Τρίτον: Εγκατέλειψε κάθε ελπίδα του να σώσεις ο ίδιος τον εαυτό σου. Εγκατέλειψε κάθε ελπίδα … του να σώσεις ο ίδιος τον εαυτό σου. Το να επιχειρήσεις να είσαι ηθικός και να ζεις σύμφωνα με τα πρότυπα για τα οποία άκουσες αυτές τις μέρες χωρίς τη δύναμη της χάρης να παραμένει στην καρδιά σου απλά θα επιδεινώσει την αμαρτία και θ’ αυξήσει την αποστασία σου.

Τα άτομα που αγωνίζονται για τα δικαιώματα των ζώων ανησύχησαν πραγματικά όταν τόσο πολλά από τα πουλιά της χώρας μας βρέθηκαν νεκρά στις όχθες των μεγάλων λιμνών της χώρας μας (Η.Π.Α.) Ο λεγόμενος Φαλακρός Αετός. Επομένως, άρχισαν να διερευνούν προσεκτικά το λόγο που τα συγκεκριμένα πουλιά πέθαιναν με εκείνον τον τρόπο. Βλέπετε, εξαιτίας της τεράστιας μόλυνσης του περιβάλλοντος, τα πουλιά δεν μπορούσαν να βρουν επαρκείς ποσότητες τροφής, για να αυτοσυντηρηθούν. Επομένως αυτά τα πουλιά πετούσαν πάνω απ’ αυτές τις λίμνες… αυτοί οι μονάρχες του ουρανού, άνοιγαν τα φτερά τους και καθώς πετούσαν ακριβώς πάνω από την επιφάνεια της λίμνης, μπορούσαν να διακρίνουν κάποιο λούτσο (είδος ψαριού) και ξαφνικά μάζευαν εκείνες τις τεράστιες φτερούγες τους καθώς πετούσαν προς τα πάνω τις μάζευαν στο πλαϊνό μέρος του σώματός τους και μετά έκαναν βουτιά μέσα στο νερό, εισχωρούσαν κάτω από την επιφάνεια του νερού σαν σφαίρα και μετά άπλωναν τα μεγάλα τους νύχια και άρπαζαν εκείνο το μεγάλο ψάρι και παλεύοντας έφταναν για άλλη μια φορά στην επιφάνεια του νερού και μετά άνοιγαν τις φτερούγες τους, και τρέπονταν σε φυγή κρατώντας το ψάρι με τα νύχια τους. Το μόνο πρόβλημα ήταν ότι, πολλές φορές το ψάρι ήταν τόσο μεγάλο και ο αετός βρισκόταν τόσο μακριά από την όχθη της λίμνης που δεν άφηνε το ψάρι από τα νύχια του μέχρι που τελικά το ψάρι τραβούσε τον αετό προς τα κάτω, προς το θάνατό του, προκαλώντας του πνιγμό. Ο αετός δεν είχε αρκετή δύναμη για να επιστρέψει στην όχθη της λίμνης. Αγαπητέ φίλε, αυτή είναι η εικόνα τόσων πολλών ανθρώπων στις εκκλησίες μας σήμερα. Αγκαλιάζουν τα δικά τους έργα, και αυτά είναι είδωλα! Και προτού απελευθερωθούν από όλα εκείνα τα πράγματα και προτού εγκαταλείψουν κάθε ελπίδα του να σώσουν οι ίδιοι τους εαυτούς τους εκείνο ακριβώς το είδωλο τους παρασέρνει βίαια στην αιώνιά τους καταδίκη.

Πίστεψε αμέσως στο Χριστό. Πίστεψε στο Χριστό … λες πως αυτό είναι πολύ απλό. Θες να ξέρεις γιατί είναι τόσο απλό; Ο Σπέρτζιον είπε, “Ο λόγος που ο Θεός το έχει κάνει τόσο απλό.” Ελάτε σ’ εμένα όλοι όσοι κοπιάζετε κι είστε φορτωμένοι, κι εγώ θα σας ξεκουράσω. (Ματθαίον 11:28) Και όλους όσους θάρθουν σ’ εμένα, εγώ δεν θα τους αποδιώξω. (Ιωάννη 6:37) Γιατί το έχει κάνει τόσο απλό ο Θεός; Για να εκμηδενίσει την περηφάνεια του ανθρώπου. Επειδή ο άνθρωπος πάντα θέλει να παίρνει λίγο από τον έπαινο, λίγη από τη δόξα, γι’ αυτό που έχει κάνει. “Είπα την κατάλληλη προσευχή.” “Βάδισα προς τον άμβωνα.” “Πήρα την απόφαση.” Όχι φίλε μου, είναι όλα με τη χάρη, είναι όλα με τη χάρη του Θεού, πιστέψετε στο Χριστό αμέσως, αδέλφια. Άκουσε τα λόγια του Σκωτσέζου ποιμένα Ρόμπερτ Μάρρεϋ Μακτσέϊν. Είπε, “Το παρόν είναι ο μόνος χρόνος που έχεις για να σωθείς.” “Δεν θα υπάρχει περιθώριο για να πιστέψεις, ούτε να μετανοήσεις, ούτε να αναγεννηθείς όταν θα είσαι μέσα στον τάφο, κανένας ποιμένας δεν θα σου μιλήσει εκεί πέρα. Αυτή είναι η ώρα για να αναγεννηθείς.” Αυτή είναι η ώρα για να αναγεννηθείς.

Επομένως, και πάλι, ίσως τα λόγια του Λέοναρντ Ρέιβενχιλλ να είναι κατάλληλα. Είπε, “Εάν στον ουρανό ψάλλουν ‘άξιος είναι ο Αμνός’, στην κόλαση θα ψάλλουν, ‘Η περίοδος του θερισμού έχει παρέλθει, το καλοκαίρι έχει τελειώσει κι εμείς δεν έχουμε σωθεί.'” Δεν είναι καλό το ότι, μέσα στην οργή Του, ο Θεός θυμάται το έλεός Του; Δεν είναι καλά νέα το γεγονός ότι, παρ’ όλη αυτή την έκθεση της οργής και της κρίσης, ο Θεός θυμάται το έλεός Του. Και λες, “Ε λοιπόν, απλά δεν το νιώθω αυτή τη στιγμή, δεν νιώθω πολύ συντετριμμένος και μετανοιωμένος για την αμαρτία μου.” Άκουσε φίλε. Εάν ο Θεός σου έχει δώσει αντίληψη, Θέλω να χρησιμοποιήσω έναν όρο που επινόησε ο Σπέρζτιον, “Η πίστη ως καθήκον μας.” Αφήνεις πίσω σου ο,τιδήποτε σε κρατά μακριά από το Χριστό και έρχεσαι σ’ Αυτόν. Και μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι, θα κάνει την εμφάνισή Του δυναμικά για λογαριασμό σου και θα σε σώσει ολοκληρωτικά. Και θα σε σώσει ολοκληρωτικά.