Πιστεύετε πως είναι αδύνατο να σωθούν κάποιοι;

Λοιπόν, επέτρεψέ μου να σου κάνω μία ερώτηση απόψε. Ποιο είναι το άτομο στη ζωή σου το οποίο πιστεύεις ότι είναι αδύνατο να αναγεννηθεί; Θέλω να σου πω κάτι: ναι, είναι αδύνατο. Είναι εξίσου αδύνατο για εκείνο το άτομο να αναγεννηθεί όσο είναι και για μία 90-χρονη στείρα γυναίκα να αποκτήσει παιδί. Αυτό είναι που σου λέει ο Θεός όταν αποκαλεί τον κάθε Χριστιανό Ισαάκ. Και λέει ο Θεός, “Ναι, θα γελάσεις με το γέλιο της απιστίας επειδή είναι αδύνατο να αναγεννηθούν ποτέ αυτοί.” Όμως τι λέει ο Θεός; Υπάρχει οτιδήποτε που να είναι δύσκολο για τον Κύριο; Ειδικά σε σχέση με την αναγέννηση, την υπερφυσική γέννηση των ανθρώπων. Ο Θεός θέλει να το αντιληφθείς αυτό. Υπάρχει ο,τιδήποτε υπερβολικά δύσκολο για τον Κύριο; Ο Θεός μας λέει το εξής: “Σας λέω, κάθε φορά, κάθε φορά που συναντάτε κάποιον Χριστιανό, αντιληφθείτε το, αντιληφθείτε το.” Θέλετε να γελάσετε με το γέλιο της απιστίας; Έτσι νιώθετε μέσα σας; “Αυτό δεν μπορεί να συμβεί! Η κατάσταση παραμένει η ίδια εδώ και τόσα χρόνια, Κύριε!” “Είναι αδύνατο.” Ναι, είναι αδύνατο. Όμως, υπάρχει οτιδήποτε που να είναι υπερβολικά δύσκολο για το Θεό; Αγαπητοί μου, ενθαρρυνόμαστε με κάθε τρόπο για να ζητήσουμε από το Θεό το αδύνατο. Λοιπόν, πώς γνωρίζω ότι δε ζητώ από το Θεό υπερβολικά πολλά; Πώς γνωρίζω ότι αυτό το άτομο είναι ένας από τους εκλεκτούς Του; Θέλω να πω, πώς γνωρίζω ότι δεν παίρνω το θάρρος, ξέρετε τι εννοώ, και ζητώ από το Θεό πάρα πολλά; Ξέρετε, το συζητούσαμε αυτό στη μελέτη της Βίβλου με τους φοιτητές, και αρχίσαμε να ερευνούμε τις Γραφές. Και ήρθε στο μυαλό μου η ακόλουθη σκέψη, “Δεν θυμάμαι καμία φορά όπου ο Θεός τους κατηγόρησε επειδή ανέμεναν υπερβολικά πολλά και έλπιζαν πάρα πολύ, και πίστευαν πάρα πολύ!” Ακριβώς το αντίθετο συνέβαινε. “Ολιγόπιστοι! Γιατί έχετε αμφιβολίες;” “Γιατί δεν κτύπησες πάνω στο έδαφος περισσότερες φορές;” [Β’ Βασιλ. 13:18-19]

Έχεις μήπως ένα παιδί το οποίο θεωρείς ότι είναι αδύνατο να σωθεί; Μη ζητήσεις από το Θεό απλά να τον/τη σώσει, ζήτησε από το Θεό να του δώσει μία πιστή σύζυγο ή να της δώσει έναν πιστό σύζυγο. Και να τον κάνει έναν πρεσβευτή του ευαγγελίου ή μία γυναίκα που να υπηρετεί σε ιεραποστολές. Ο Κύριος είναι ικανός. Βλέπετε, ο Σατανάς μας θέλει να γελάμε με το γέλιο της απιστίας. Το βλέπετε αυτό αρκετές φορές στη Βίβλο. Πάρτε για παράδειγμα τον Αχαάβ μετά που σκότωσε τον Ναβουθαί. Τότε ήρθε και τον βρήκε ο Ηλίας. Του είπε, “Στον τόπο που γλύψαν τα σκυλιά το αίμα του Ναβουθαί, θα γλύψουν και το δικό σου αίμα.” Το είπε αυτό στον Αχαάβ. Ο καιρός πέρασε. Ο Αχαάβ πήγε στη Ραμώθ στη Γαλαάδ. Ήθελε να επιτεθεί στο μέρος εκείνο. Ο προφήτης Μιχαίας του είπε, “Αν πας εκεί πέρα θα σκοτωθείς στη μάχη.” Ο Αχαάβ λοιπόν εξετάζει το ζήτημα και λέει, “Κοίταξε, προτιμώ να εμπιστευθώ το γέρο Ηλία, ξέρω ότι έχει δίκιο.” Και λέει, “Θα γλύψουν το αίμα μου σε περίπου 30 μίλια από εδώ.” “Δεν υπάρχει περίπτωση να έχει δίκιο ο άνθρωπος αυτός. Δεν μπορούν να έχουν και οι δύο δίκιο, αυτό είναι αδύνατο.” “Θα πάω εκεί έξω να πολεμήσω.” Και κάποιος άντρας τράβηξε το τόξο του τυχαία. Και έτυχε να του κτυπήσει σε σημείο όπου εφάπτονταν δύο επιφάνειες της πανοπλίας (εκεί όπου υπήρχε κενό) και παραμέρισε στην άκρη αιμορραγώντας μέχρι θανάτου μέσα σ’ εκείνη την άμαξα. Πέθανε όπως το είχε πει ο Μιχαίας. Και πήραν την άμαξα και την πήγαν 30 μίλια πίσω στη Σαμάρεια για να τον θάψουν και ξέπλυναν το αίμα σ’ εκείνη τη λιμνούλα στην Σαμάρεια. Ακριβώς όπως το είχε πει ο Ηλίας ότι θα συνέβαινε. Με αυτόν τον τρόπο ενεργεί ο Θεός. Γελάς με το γέλιο της απιστίας, όμως ο Θεός είναι Αυτός που θα γελάσει τελευταίος.

Γνωρίζουμε πώς ήταν ο Παύλος σαν Απόστολος. Κοιτάζεις το Σαούλ να κατηφορίζει το δρόμο και να εκτοξεύει απειλές για σφαγή. Να μισεί τους Χριστιανούς. Να κρατά τα ρούχα του Στέφανου… Μπορείς να φανταστείς πώς φαίνεται το να βλέπεις κάποιον να λιθοβολείται μέχρι θανάτου; Να κρατά τα ρούχα του Στέφανου ενόσω οι υπόλοιποι τον λιθοβολούσαν μέχρι θανάτου. Αν έλεγες σε κάποιον Χριστιανό του πρώτου αιώνα, αν του έλεγες “Εκείνος ο άντρας θα γίνει ένας από τους μεγαλύτερους λάτρεις του Ιησού που έζησαν ποτέ. Θα γράψει το μεγαλύτερο μέρος της Καινής Διαθήκης την οποία δεν γνωρίζεις καν ότι τη γνωρίζεις.” Σίγουρα θα γελούσε. Αν έλεγα στις οικογένειες πολλών από εσάς που βρίσκεστε εδώ απόψε. Αν τους είχα συναντήσει πριν από ένα χρόνο ή πριν από δύο χρόνια και τους έλεγα, “Ξέρετε τι πρόκειται να κάνει αυτός/ή στο μέλλον;” Θα παρευρίσκεται σε αυτό εδώ το συνέδριο. Θα είναι ένας Χριστιανός που θα ψάλλει και θα δοξολογεί το Θεό, θα παρευρίσκεται σε αυτό… Θα ελευθερωθεί από τα ναρκωτικά, θα ελευθερωθεί από το αλκοόλ, θα ελευθερωθεί από τον εθισμό που έχει στην πορνογραφία. Όλα αυτά τα πράγματα θα είναι αληθινά και αυτός/ή θα παρευρίσκεται σε μία Χριστιανική συνάντηση.” Γνωρίζω κάποιους που είναι εδώ οι οποίοι υπήρξαν άθεοι. Ήταν άθεοι πριν από έξι μήνες ή πριν από ένα χρόνο ή δύο χρόνια και βρίσκονται εδώ απόψε ψάλλοντας και δοξάζοντας τον Κύριο! Αν το είχατε πει αυτό στην οικογένειά σας, θα γελούσαν. Αν σας το είχα πει εγώ αυτό, θα γελούσατε. Είναι αδύνατο.

Λες, “Ε λοιπόν, η σωτηρία η δική μου δεν ήτανε κάτι το αδύνατο”. Τότε δεν είσαι Χριστιανός. Όταν βλέπεις το πρόσωπο κάποιου ο οποίος πριν από μερικές βδομάδες ήταν παιδί του διαβόλου, και το πρόσωπό του τώρα λάμπει από χαρά για τον Κύριο. Θέλω να πω, αυτή είναι η ανείπωτη αμοιβή.

Ω, πόσο γεμάτοι είμαστε με απιστία! Είμαι τόσο γεμάτος με απιστία. Πόσες φορές θα μας πει, “Πόσα περισσότερα μπορεί να πει από αυτά που έχει πει σ’ εσένα;” Πόσα περισσότερα μπορεί να κάνει για μας; Είμαστε ακριβώς όπως και τα παιδιά του Ισραήλ κατά κάποιους τρόπους. Βλέπουμε το ένα θαύμα μετά το άλλο να γίνεται και την επόμενη μέρα αισθανόμαστε σαν να μη συνέβηκε τίποτα στη ζωή μας.

Ο κάθε Χριστιανός είναι ένα σύμβολο του γεγονότος ότι ο Θεός είναι πιο δυνατός από όλες τις δυνάμεις της κολάσεως.