Έχεις καθόλου ειρήνη στη ζωή σου;

Από πού παίρνει ο κόσμος την ειρήνη του; — Την παίρνει όταν όλα πάνε καλά, όταν τα λεφτά είναι στη τράπεζα, όταν ακόμα είναι νέοι και όμορφοι, τότε νοιώθουν ειρήνη. Μετά τι συμβαίνει; Ο κόσμος τους γκρεμίζεται και αντιλαμβάνονται ότι δεν έχουν καθόλου πραγματική ειρήνη. Όμως, ο Χριστιανός έχει πραγματική ειρήνη από το Άγιο Πνεύμα.

———————–

Έχεις καθόλου ειρήνη στη ζωή σου; Γνωρίζεις τι είναι ειρήνη; Τώρα πρόσεξε. Υπάρχουν δύο ειδών ειρήνης: Η ειρήνη του Θεού και η ειρήνη του κόσμου. Δεν μιλώ για την ειρήνη του κόσμου. Ο Χριστός λέει, “Σας αφήνω την ειρήνη. Τη δική μου ειρήνη σας δίνω. Δε σας τη δίνω όπως τη δίνει ο κόσμος.”

Ο κόσμος θα σας δώσει ένα είδος ειρήνης. Δεν είναι το είδος που θέλετε. Είναι ένα παραπλανητικό είδος ειρήνης. Δεν είναι πραγματική ειρήνη, είναι μια ψεύτικη ειρήνη! Στη Παλαιά Διαθήκη, οι προφήτες είπαν, “λέγοντας: Ειρήνη, ειρήνη, αλλά, δεν υπάρχει ειρήνη.” Παραπλανούν τους ανθρώπους, τους εξαπατούν. Τους λέγουν ότι υπάρχει ειρήνη, αλλά δεν υπάρχει ειρήνη. Η Βίβλος λέει ότι δεν υπάρχει ειρήνη στους ασεβείς. Καμία ανάπαυση για τους ασεβείς.

Ο κόσμος, από που παίρνει την ειρήνη του; Όταν όλα πάνε καλά. Όταν υπάρχουν λεφτά στη τράπεζα. Όταν το βιβλίο επιταγών είναι υπολογισμένο. Όταν όλα τα παιδιά σου είναι στο σπίτι, και όλα πάνε καλά μεταξύ του άνδρα και της συζύγου του, και αρέσεις σε όλους, και ακόμα είσαι νέος και όμορφος. Τότε νοιώθεις ειρήνη. Παίρνω πολύ καλούς βαθμούς στο σχολείο. Όλα πάνε μια χαρά. Είναι σαν να είμαι στο ψηλότερο σημείο του κόσμου. Αλλά τότε τί γίνεται; Έρχεται μια πείνα. Μια μεγάλη καταστροφή συμβαίνει. Πέφτει ο πέλεκυς. Ο κόσμος σου γκρεμίζεται και ξαφνικά αντιλαμβάνεσαι, δεν έχω ειρήνη. Ποιά ήταν η ειρήνη στη ζωή μου; Εμπιστευόμουν όλα αυτά τα πράγματα σαν να στεκόμουν σε ένα τρεμάμενο σκαμνί. Θα πέσει. Η ειρήνη σου σε αυτό τον κόσμο θα σου αφαιρεθεί.

Αλλά οι Χριστιανοί έχουν πραγματική ειρήνη. Δεν είναι ανάγκη να φοβούνται πλέον. Μπορούν να αναπαυθούν. Η ειρήνη έρχεται από το Άγιο Πνεύμα. Όταν πιστεύεις έχεις χαρά και ειρήνη, και έχεις μεγάλη ελπίδα με την δύναμη του Αγίου Πνεύματος. Ο καρπός του Πνεύματος είναι: αγάπη, χαρά, ειρήνη. Εσύ έχεις ειρήνη, Χριστιανέ; Από που έρχεται η ειρήνη σου; Η ειρήνη σου έρχεται από τον εαυτό σου; Η ειρήνη σου έρχεται από τον ποιμένα σου; Η ειρήνη σου έρχεται από τους φίλους σου; Από την εκκλησία σου; Η ειρήνη σου έρχεται από το εάν είσαι περιτριγυρισμένος ή όχι από ευχάριστα πράγματα; Δεν είναι από αυτά που έρχεται η ειρήνη. Η ειρήνη έρχεται από τον Ιησού Χριστό. Αυτός είναι ο Πρίγκιπας της Ειρήνης. Αυτός μπορεί να σου διώξει όλους σου τους φόβους.

Είναι σαν να είσαι στο μάτι ενός ανεμοστρόβιλου. Ξέρεις, όλοι οι άνεμοι στριφογυρίζουν γύρω σου. Όλα και παντού όπου κοιτάξεις είναι όλα ένα χάος και καταστροφή, αλλά για εσένα είναι όλα ήσυχα και ήρεμα. Ο Χριστιανός είναι αυτός που μπορεί να περάσει όλες τις δοκιμασίες σε αυτή τη ζωή και να μην φοβάται. Η καρδιά του έχει ειρήνη, είναι σταθερή, εμπιστεύεται τον Κύριο. Ο Χριστιανός είναι αυτός, σαν ένα πεισματάρικο παιδί, που το χτυπάς και αυτό απλά χαμογελά, και δεν θα κλάψει, δεν θέλει να αφήσει οτιδήποτε να τον βλάψει. Ο Χριστιανός είναι ακριβώς έτσι, δεν έχει σημασία πόσες φορές έχει χτυπηθεί, συνεχίζει να χαμογελά. Ο Χριστιανός είναι αυτός που μπορεί να τραγουδά μέσα στη φωτιά. Μπορούν να τραγουδούν όταν τους κλείσουν στη φυλακή, σαν τον Παύλο και τον Σιλά. Ο Χριστιανός είναι αυτός που μετά που θα τον χτυπήσουν, θα πάει σπίτι του χαρούμενος. Αυτό είναι που θέλουμε, αυτή είναι η ειρήνη που έρχεται από τον Θεό. Σωστά;

Είναι το προπατορικό μας δικαίωμα, μας έχει υποσχεθεί. Μπορούμε να λατρεύουμε τον Κύριο και να μην έχουμε φόβο. Εάν ο Θεός είναι μαζί σου, ποιός μπορεί να είναι εναντίον σου; Είναι καταπληκτικό. Παρακολουθούμε αυτή την μαρτυρία σήμερα. Και υπάρχουν άνθρωποι που έχουν πιστέψει σε τρομερές συνθήκες με όλων των ειδών εχθρών και όλων των ειδών κακίας γύρω από αυτούς, Αλλά είναι σαν όταν ο Θεός είναι μαζί σου, δεν έχει σημασία εάν όλοι σε μισούν.

Τώρα, σκέψου το αυτό. Ο Ιησούς φέρνει ειρήνη. Αλλά κάπου αλλού λέει αυτό, “Μην νομίσετε ότι ήρθα να βάλω ειρήνη επάνω στη γη.” Αυτός είναι ο Πρίγκιπας της Ειρήνης και μετά λέει, “Μην νομίσετε ότι ήρθα να βάλω ειρήνη επάνω στη γη.” Τί λέει; Λέει αυτό: Στις σχέσεις μας με άλλους ανθρώπους, ο Χριστός φέρνει διαίρεση. Οι εχθροί του άνθρωπου θα είναι τα μέλη της οικογένειας του. “Δεν ήρθα να βάλω ειρήνη, αλλά μάχαιρα. Ήρθα να φέρω διαχωρισμό.” Μερικές φορές όταν γίνεις Χριστιανός, όλοι θα γυρίσουν εναντίον σου. Όλοι οι φίλοι σου θα σε αφήσουν. Όλη η οικογένεια σου θα σε παρεξηγήσει, θα σε δυσφημίσει, θα σε μισήσει. Άλλοι άνθρωποι μέσα στο χωριό θα σε μισούν. Άλλοι άνθρωποι στην εργασία σου θα σε μισήσουν. Αυτά γίνονται! Αλλά Αυτός φέρνει ειρήνη μεταξύ του ανθρώπου και του Θεού. Δεν φέρνει ειρήνη μεταξύ ανθρώπου με ανθρώπου. Φέρνει ειρήνη μεταξύ του ανθρώπου και του Θεού. Και αν η σχέση σου με τον Θεό είναι σωστή κάθετα, τότε δεν έχει σημασία το τι συμβαίνει γύρω σου, οριζόντια.

Έχεις την ειρήνη που είναι ασύλληπτη στο ανθρώπινο μυαλό, τον Ιησού Χριστό; Συγχώρεση αμαρτιών; Ελευθερία από τον διάβολο; Εάν τα έχεις, θα το γνωρίζεις, θα είσαι τόσο ευτυχισμένος. Εννοώ μερικές φορές όταν κοιτάξεις ένα νέο Χριστιανό, είναι σαν να μην μπορούν να συγκρατήσουν την χαρά τους! Μιλούν ζωηρά, είναι τόσο ευγνώμονες επειδή ξέρουν ότι ο Θεός τους αγαπά. Τώρα πολλοί λένε, επιπόλαια, “Χαμογέλα, ο Θεός σε αγαπά, ο Θεός σε αγαπά!” Είναι επιπόλαια. Αλλά όταν είναι πραγματικό, και το ξέρεις βαθιά μέσα στη ψυχή σου, “ο Θεός με αγαπά,” Αυτό θα σε κρατήσει να ξεπεράσεις οτιδήποτε.

Είσαι στο σκοτάδι; Είσαι συγχυσμένος; Σκοντάφτεις συνεχώς; Είσαι χαμένος; Δεν ξέρω τον δρόμο, δεν μπορώ να δω τον δρόμο. Νοιώθω ότι είμαι στο σκοτάδι, νοιώθω άδειος, νοιώθω λυπημένος, νοιώθω θλιμμένος. Είσαι στο σκοτάδι; Όταν κάποιος γίνει Χριστιανός, όταν κάποιος εμπιστευτεί τον Ιησού Χριστό, Ο Θεός πλημμυρίζει τη ζωή του με φως. Ο Ιησούς λέει, “Εγώ είμαι το φως του κόσμου, όποιος ακολουθεί εμένα, δεν θα περπατήσει στο σκοτάδι. αλλά θα έχει το φως της ζωής.” Δεν θα σκοντάφτει μέσα στο σκοτάδι. Ακολούθα Εμένα! Είμαι το Φως. Έλα σε Εμένα. Έλα στο Φως. Μην κάθεσαι στο σκοτάδι.

Εσύ λες, “Εγώ ξεπέρασα τα όρια. Η ζωή μου είναι πολύ καταστραμμένη, Έχω διαπράξει πολλές αμαρτίες. Είμαι εντελώς άσχετος με την Βίβλο. Δεν ξέρω τίποτα.” Μπορείς να σωθείς. Επειδή Αυτός ήρθε για τον χειρότερο και ήρθε για τον πιο ελάχιστο. Ήρθε για να λάμψει φως πάνω σε ποιόν; Πάνω σε αυτούς που ήδη είχαν φως; Όχι! Ήρθε να δώσει φως σε εκείνους που κάθονται στο σκοτάδι. Εάν είσαι θλιμμένος, εάν είσαι στο σκοτάδι, εάν είσαι τριγυρισμένος από αμαρτία, και από λύπη, και από απελπισία, αυτή είναι η τέλεια ευκαιρία για να σωθείς, για να γυρίσεις στον Ιησού Χριστό.