Ești mândru? Dumnezeu te susține clipă de clipă

“Cu ce anume sunteți tentați să vă mândriți în seara aceasta? Fetelor, sunteți tentate să vă mândriți cu frumusețea voastră? Vă dați seama că o puteți pierde într-o secundă? Ești mândru de cât de deștept ești? Doar ceva să se întâmple și s-a dus, de nici nu mai poți pune propoziții laolaltă.” – Charles Leiter

Transcriere

Cum ar trebui să ne influențeze viața acest adevăr al providenței lui Dumnezeu?

În primul rând: Acest lucru trebuie să ne umple pe toți de adâncă umilință. Adâncă umilință. Tot ce avem, tot ce suntem, tot ce am realizat; chiar și faptul că ești viu azi aici, stând aici în seara aceasta, atârnă de cel mai subțitre fir al providenței pline de milă a lui Dumnezeu.

Ai un corp puternic? Și Christopher Reeve (Superman) a avut până ce a căzut de pe cal și a ajuns tetraplegic și a trebuit să poarte un aparat de respirat tot restul vieții. Ai ochi buni? Și Fanny Crosby a avut, până ce un doctor a pus ceva greșit în ochii ei când era mică și i-a produs orbire. Ești atletic? Și Joni Eareckson a fost, până ce a sărit în acea apă care era prea mică și și-a rupt gâtul.

Cu ani în urmă, Mona și cu mine am fost la o unitate medicală, și era acolo un bărbat de vreo 40 de ani care era în comă. Am spus: "Ce s-a întâmplat?" Ei bine, el și soția lui se plimbau cu bicicletele și s-au încâlcit cumva și au căzut. Nu mergeau cu viteză, doar se plimbau. Au căzut, el a dat cu capul de asfalt și de atunci era tot în comă. O mică șansă, accident.

Ai prosperitate financiară? Mulți oameni din istoria umanității au crezut că au avut-o și au pierdut totul într-o clipă. Și tu ai putea păți la fel.

Pavel spune în 1 Corinteni 4:7 "Ce lucru ai pe care să nu-l fi primit?" Și am putea adăuga: și ce ai primit, dacă nu ar fi fost susținut de Dumnezeu clipă de clipă, ai fi pierdut până acum.

Deci, vreau să vă spun, preaiubiților: Cu ce anume sunteți tentați să vă mândriți în seara aceasta? Fetelor, sunteți tentate să vă mândriți cu frumusețea voastră? Vă dați seama că o puteți pierde într-o secundă? Ești mândru de cât de deștept ești? Doar ceva să se întâmple și s-a dus, de nici nu mai poți pune propoziții laolaltă. Preaiubiților, noi suntem susținuți de firul subțire al providenței tot timpul. Totul, tot ce ai, tot ce ești, tot ce ai realizat, a fost realizat prin har, har, har, în tot acest timp. Și toate lucrurile mărunte care te-au ținut în viață ca să ajungi până aici în această seară.

Dacă nu ești creștin, nu pleca de aici fără să strigi la Dumnzeu. Dacă ești creștin, Dumnezeu să aibă milă de tine dacă ai mândrie care se acumulează în tine. Clipă de clipă, susținut de firul subțire, negrăit al providenței.