Dumnezeu ne-a făcut promisiuni

Categorie: Extrase din Predici, Video
Subiecte:

Deci, aceasta este prima idee: Dumnezeu a făcut promisiuni. Dar înainte să trec mai departe, vreau doar să pun accentul puțin diferit. Dumnezeu… a făcut promisiuni. DUMNEZEU a făcut promisiuni. Acela care este infinit de puternic să-Și țină cuvântul și infinit de bun, care nu va minți. Unul care nu poate să mintă și care are putere infinită să-Și țină cuvântul, a făcut promisiuni.

Și Acela care a făcut aceste promisiuni, pe care le avem aici, întotdeauna le împlinește. El întotdeauna le împlinește.

Și acest lucru este subliniat în Scriptură în mod repetat. Dați-mi voie să vă arăt câteva dintre aceste pasaje. Pentru a ne întări în credință, Dumnezeu spune, El rostește. Și nu vă voi da toate referințele, dar începând din Geneza, pe parcursul cărții Iosua, Samuel, Împărați și-așa mai departe. Ascultați aceste cuvinte.

„Domnul a împlinit faţă de Sara ce făgăduise.” „Însuşi DOMNUL, Dumnezeul vostru, lupta pentru voi, aşa cum vă promisese.” (Traducerea NTR) „Aşadar, Stăpâne Doamne, Tu, Cel Care eşti Dumnezeu şi ale Cărui cuvinte sunt adevăr i-ai promis robului Tău aceste lucruri bune.” „Domnul a dat înţelepciune lui Solomon, cum îi făgăduise.” „Domnul a împlinit ceea ce a promis […] așa cum a promis Domnul.” Sunt atât de multe astfel de exemple pe care le citești trecând prin Scriptură și le vezi din nou și din nou. „Tu Ţi-ai ţinut promisiunea faţă de robul Tău.” „ce ai spus cu gura Ta, ai împlinit cu mâna Ta, cum se vede astăzi.” Ce ziceți de acest verset: „Nu a rămas neîmplinit nici unul din lucrurile bune pe care DOMNUL le-a promis casei lui Israel Toate s-au împlinit.” Sau de acesta: „Binecuvântat să fie Domnul care i-a dat odihnă poporului Său, Israel. Dintre toate promisiunile pe care le-a rostit, nici una n-a rămas neîmplinită.” şi „Ţi-ai împlinit promisiunea, căci Tu eşti drept.” Neemia 9:8

Iată exemple din Noul Testament: „în nădejdea vieţii veşnice, făgăduită […] de Dumnezeu, care nu poate să mintă.” Subliniind credincioșia Lui. Evrei 10:23 „Să ţinem fără şovăire la mărturisirea nădejdii noastre, căci credincios este Cel ce a făcut făgăduinţa.”

Deci, gândiți-vă la asta. Avem o Carte plină cu promisiuni făcute de un Dumnezeu, care nu poate să mintă și care are toată puterea să țină aceste promisiuni. Acum, se ridică întrebarea: De ce nu am dobândit noi mai multe dintre aceste promisiuni? Iar răspunsul se găsește în prima parte a versetului 12, din Evrei 6: „aşa încât să nu vă leneviţi”, sau cum redă versiunea King James: „să nu fiți indolenți.” Ambele sunt cuvinte foarte bune. Ați văzut melci mișcându-se pe pământ, știți că ei nu se deplasează repede în mod normal, nu-i așa? Sau leneșii – se mișcă încet, alene. Dacă urmăriți niște comentarii făcute de National Geographic – prezintă câte un leneș, ați văzut vreodată vreunul? Le cresc alge în păr, părul lor este verde, sunt atât de înceți. Și stau atârnați, ținându-se cu un membru – abia rabzi să-i urmărești; apoi se pregătesc să se agațe de altă creangă. Mi-e teamă că acesta a fost adesea felul în care mi-am trăit viața creștină. „Cred că este tiiimmpuuuul să mă încreeed în Dumnezeu… pentru o promisiune dintr-o carte cu zece mii de promisiuni.”

Astfel, scriitorul cărții Evrei a spus: „Nu fiți așa! Ci dimpotrivă, călcați pe urmele celor care prin credință și răbdare moștenesc promisiunile.”

Deci, în primul rând: Dumnezeu ne-a făcut promisiuni. În al doilea rând, este nevoie de credință și răbdare pentru a moșteni promisiunile.