Crezi că e imposibil să fie salvați?

Acum, permiteţi-mi să vă pun o întrebare în seara asta. Care este persoana din viaţa ta care crezi că este imposibil să fie convertită? Vreau să vă spun ceva: este imposibil. Este la fel de imposibil pentru acea persoană să fie convertită, cum este pentru o femeie de 90 de ani stearpă să aibă un copil. Asta e ceea ce îţi spune Dumnezeu când El numeşte ‘Isaac’ pe fiecare creştin. El spune, „Da, veţi râde râsul necredinţei, deoarece este imposibil ca ei să fie vreodată convertiţi.” Dar ce spune El? Este ceva prea greu pentru Domnul? În special în legătură cu convertirea, naşterea supranaturală a oamenilor. El vrea ca tu să te ţii de acest lucru. Este ceva prea greu pentru Domnul? „Vă spun acest lucru”, spune Dumnezeu, „Eu spun de fiecare dată; de fiecare dată când vedeţi un creştin, realizaţi acest lucru.” Vrei să râzi râsul necredinţei? Simţi acest lucru în interior? „Acest lucru nu se mai poate întâmpla! Sunt deja atâţia ani, Doamne!” „Este imposibil.” Da, este imposibil. Dar este ceva cu neputinţă la Dumnezeu? Preaiubiţilor, avem toate încurajările pentru a-i cere lui Dumnezeu imposibilul. Dar, cum ştiu că nu cer prea mult lui Dumnezeu? Cum ştiu că e unul din cei aleşi? Cum ştiu că nu merg prea departe cerând prea mult de la Dumnezeu? Ştiţi, am vorbit despre acest lucru la un studiu biblic cu studenţii, şi am ajuns să ne uităm în scripturi. Şi m-am gândit, „Nu-mi amintesc nici un loc în care Dumnezeu să îi condamne că au aşteptat prea mult şi au sperat prea mult şi au crezut prea mult!” A fost întotdeauna invers. „Puţin credinciosule! De ce te-ai îndoit?” „De ce nu ai lovit pământul mai mult!”

Ai un copil care este imposibil să fie convertit? Nu-i cere lui Dumnezeu doar să îl salveze, cere-I să îi dea o soţie sau un soţ creştin, şi să îl facă un lucrător al evangheliei sau o femeie pe câmpul de misiune. El poate. Vedeţi, Satan vrea ca noi să râdem râsul necredinţei. Vedem asta de mai multe ori în Biblie. Iată-l pe Ahab, după ce l-a ucis pe Nabot. Ilie vine la el şi îi spune, „În locul unde au lins câinii sângele lui Nabot, vor linge câinii şi sângele tău.” El a spus aceasta lui Ahab. Timpul a trecut. Ahab se duce la Ramot din Galaad. Vrea să-l atace. Proorocul Mica spune: „Dacă te duci, vei muri în luptă.” Ei bine, Ahab spune: „Uite, eu mai degrabă l-aş crede pe bătrânul Ilie, ştiu că el are dreptate. El a spus că sângele meu va fi lins la 30 de mile de aici. Nu se poate ca acest om să aibă dreptate. Nu pot avea ambii dreptate, e imposibil. Mă duc la luptă.” Şi un om trage la întâmplare cu arcul. Şi ‘se întâmplă’ să nimerească exact la încheietura platoşei şi el se retrage deoparte şi sângerează pe moarte în car. A murit cum a spus Mica. Şi ei duc carul 30 de mile înapoi la Samaria ca să-l îngroape şi au spălat sângele în iazul Samariei. Exact cum spusese Ilie că se va întâmpla. Aşa este şi cu Dumnezeu. Râzi râsul necredinţei, Dumnezeu va râde cel de pe urmă.

Ştim cum a fost Pavel ca apostol. Te uiţi la Saul, mergând pe drum răspândind ameninţări şi măcel. Urând creştinii. Tinând hainele lui Ştefan … Vă puteţi imagina ce înseamnă să vezi cum cineva este omorât cu pietre? Să ţii hainele lui Ştefan în timp ce ei îl omoară cu pietre. Dacă aţi fi spus unui creştin din primul secol, „Acel om va fi cel mai mare iubitor al lui Isus care a trăit vreodată. El va scrie cea mai mare parte a Noului Testament pe care tu nici nu o ştii.” El ar fi râs. Dacă aş fi spus familiilor multora dintre voi care staţi aici, în seara asta… Dacă aş fi venit la ei acum un an sau doi, şi aş fi zis: „Ştiţi ce va face el? El va fi prezent la această conferinţă. El va fi un creştin cântând laude lui Dumnezeu, participând la aceasta. El va fi eliberat de droguri, de alcool, de dependenţa de pornografie. Toate aceste lucruri vor fi adevărate şi el va sta la o întâlnire creştină.” Ştiu câţiva atei aici. Ei au fost atei acum şase luni sau un an-doi în urmă şi ei sunt aici în seara asta cântând laude lui Dumnezeu! Dacă aş fi spus familiei voastre, ar fi râs. Dacă v-aş fi spus vouă asta, voi aţi fi râs. Este imposibil.

Dacă spui, „Păi, mântuirea mea nu a fost imposibilă,” atunci, tu nu eşti creştin. Să vezi faţa cuiva care cu câteva săptămâni înainte era un copil al diavolului.. şi faţa lui e radiantă de bucuria Domnului.. Vreau să spun că aceasta este o răsplată de nedescris.

Oh, suntem atât de saturaţi cu necredinţă! Eu sunt atât de saturat cu necredinţă. „Ce-ar putea să spună El mai mult decât v-a spus?” Ce să facă mai mult pentru noi? Suntem ca şi copiii lui Israel, în unele aspecte. Vedem o minune după alta şi a doua zi te simţi ca şi când nimic nu s-ar fi întâmplat vreodată în viaţa ta.

Fiecare creştin este o emblemă a faptului că Dumnezeu este mai puternic decât toate forţele iadului.