Citate creștine

Aceste citate creștine sunt extrase din cărți și predici ale unor credincioși evlavioși. Sperăm că ele te vor provoca și te vor încuraja în timp ce alergi în această cursă pentru Domnul Isus. (Pentru a distribui citatele care sunt în format imagine, le poți descărca făcând click pe imagine.)

View page: 1 2 3 4 5 6 7

Mulți oameni care vin să asculte Evanghelia au fost crescuți într-o atmosferă religioasă, în case religioase, au mers totdeauna la biserică și la școala duminicală și niciodată nu au lipsit de la întâlniri; totuși, s-ar putea ca ei să fie neregenerați. Ei au nevoie de aceeași mântuire de care are nevoie și omul care a venit să asculte și care nu a mai fost niciodată până atunci în Casa lui Dumnezeu. El poate a ieșit dintr-o stare de decadență morală; nu contează. Este aceeași cale, aceeași Evanghelie pentru amândoi, și amândoi intră în același mod. Religiozitatea nu are nicio valoare; moralitatea nu este luată în socoteală; nimic nu contează. Noi toți suntem reduși la același nivel pentru că este „prin credință”, pentru că este „prin har”.

D. Martyn Lloyd-Jones

Sfințirea nu este o experiențã, o ‘a doua binecuvântare’, un botez cu Duhul Sfânt. Ea este un proces: o umblare zilnicã în comuniune cu Hristos, petrecând timp cu El, privind la El.

Tim Conway

Noi suntem slabi, iar Dumnezeu folosește încercările pentru a ne arăta slăbiciunea noastră, ca noi să ne încredem în harul atotsuficient al lui Hristos și să ne smerim, așa încât puterea Lui să fie făcută desăvârșită în noi.

Scott Hayne

Adevărul lui Dumnezeu (atributele, decretele și lucrările Sale), când este înțeles prin credință, dă naștere la bucurie, iar aceasta stimulează ascultarea.

Paul Washer

Adevărata creştere spirituală va rezulta întotdeauna într-o mai mare realizare a slăbiciunii noastre şi o mai mare dependenţă de puterea lui Dumnezeu.

Paul Washer

O întrebare cinstită pentru tine: Crezi că Hristos poate veni astăzi? Gândește-te la noaptea trecută. Ți-ai petrecut-o ca și cum El ar fi revenit noaptea trecută? Te-ai trezit în această dimineață și în timp ce te îmbrăcai aveai aceasta în minte: El poate reveni chiar acum! Sau ai petrecut-o certându-te cu soțul sau soția, strigând la copiii tăi, pierzând vremea cu lucrurile lumii, sau doar într-o ceață lumească, total inconștient față de realitatea lui Dumnezeu și de venirea Sa iminentă.

Tawfiq Cotman-El

Sănătatea este în declin, iar economia dă greş; toate se prăbuşesc şi se învechesc. Dar Cuvântul lui Dumnezeu rămâne. E neclintit.

Bob Jennings

Tinerilor, ştiţi de ce un student poate merge la un colegiu şi, dintr-odată, să devină de un cu totul alt calibru? Pentru că el aprofundează, studiază. În fiecare moment neocupat, el studiază. După ce a luat cina, se întoarce la cărţile sale. De ce studiem cărţile scrise de alţi oameni cu aşa mare atenţie, dar când vine vorba de Cuvântul bun al lui Dumnezeu, devenim aşa de relaxaţi, nepăsători? E aşa de paradoxal.

Bob Jennings

Ne sunt cei dragi luați, sănătatea și puterea reduse, sau resursele financiare diminuate? Ne este sfera exterioară de slujire micșorată, numele nostru bun atacat? În fiecare și în toate aceste circumstanțe ne putem aminti cu încredere că Dumnezeu ne dă „un lucru mai bun” și că în niciun alt fel nu putem fi conduși în această experiență mai înaltă și mai bogată.

D. E. Hoste

Oricând începe Dumnezeu ceva, avem garanția că va termina. Nimic nu I se va pune în cale ca să nu-Și împlinească scopul în această lume și în viața noastră. Când Dumnezeu începe, El isprăvește și nimeni nu-L poate împiedica. Desigur, pot apărea întârzieri, dar țineți minte că Dumnezeu este stăpân și peste întârzieri ca și peste înaintare. Dacă Domnul nu vă face să vă simțiți așa cum vreți să fiți acum, continuați să credeți și să vă încredeți în credincioșia lui Dumnezeu. Va veni. Dumnezeu este credincios.

A.W. Tozer

Nu ar trebui să tratăm niciodată cu ușurătate șoaptele unei conștiințe care are rețineri cu privire la un anumit lucru.

Robert Chapman

Adevăratul nostru guvern, împărăția noastră, este dintr-o altă lume. Iar succesul lucrării noastre nu depinde de condiția relativă a guvernelor acestei lumi. Ea depinde de binecuvântările însoțitoare ale Domnului nostru drag, prin puterea Duhului Sfânt, în predicarea Cuvântului lui Dumnezeu, nu de condițiile sociale și politice curente.

Conrad Murrell

Lumea este gata să îți vândă un milion de placebo-uri care îți promit să te revigoreze și să îți aducă vitalitate. Îți va vinde divertisment, îți va vinde amuzament, îți va vinde relaxare, dar doar prin ațintirea privirii asupra lui Isus Hristos vei avea puterea de a răbda cursa și de a ajunge până la capăt.

Scott Hayne

De ce a murit Isus? Este o întrebare care îi face pe mulți să spună: „De ce mai întrebi asta? Toți știm deja răspunsul.” Mulți sunt grabnici în a spune că „El a murit ca să ne ierte”, ceea ce a și făcut. Totuși, Isus a murit nu doar ca să plătească pedeapsa păcatelor noastre, ci și să ne salveze de sub puterea păcatului.

Michael Durham

Domnia lui Hristos este o speranță binecuvântată pentru unii și un coșmar înfricoșător pentru alții. Indiferent de răspunsul nostru, ea este o realitate inalterabilă.

Paul Washer
View page: 1 2 3 4 5 6 7