Tror du det er mulig for dem å bli frelst?

Category: Utdrag (E), Video

La meg stille deg et spørsmål i kveld. Hvem av dine kjente tror du det er umulig for å bli frelst? Jeg vil fortelle deg noe, det er umulig. Det er like umulig for den personen til å bli frelst som for en 90 år gammel kvinne å få barn. Det er hva Gud sier til deg når han kaller hver kristen for Isak. Han sier: “Ja, du ler vantroens latter fordi det er umulig for dem og noen gang å bli frelst.” Men hva sier han? Er noe for vanskelig for Herren? Spesielt i forhold til omvendelsen, menneskers gjenfødelse. Han vil at du skal merke deg sette. Er noe for vanskelig for Herren? Gud sier: “Hver gang du ser en kristen, innse det, innse det.” Vil du le vantroens latter? Når du føler den er inne i deg? “Dette kan aldri skje! Det har vært umulig i så mange år Herre!” “Det er umulig.” Ja, det er umulig. Men er noe for vanskelig for Gud? Kjære, vi har enhver grunn til å spørre Gud om det umulige. Hvordan vet jeg at jeg ikke spør Gud for mye? Hvordan vet jeg at jeg er en av de utvalgte? Jeg mener, hvordan vet jeg at jeg ikke bare antar, og spør Gud om for mye. Vi snakket om dette i studentenes bibelstudier, og vi så i Skriftene. Og en tanke inntraff hos meg: “Jeg kan ikke huske en eneste gang hvor Gud klandret dem for å forvente for mye, håpe for mye og tro for mye!” Det var omvendt. “Å dere lite troende! Hvorfor tviler dere?” “Hvorfor slo du ikke på jorden flere ganger?”(2. kong 13:18)

Har du et barn som er umulig å få omvendt? Spør ikke bare Gud om å frelse dem, spør Gud om å gi dem en kristen ektefelle. Og spør Gud om å gjøre dem til en forkynner eller en kvinne på misjonsmarken. Han kan gjøre det. Satan ønsker at vi skal le vantroens latter. Det du flere plasser i Bibelen. Ta f.eks. Ahab, etter å ha drept Nabot. Elia kommer til ham. Han sier: “Der hundene slikker Nabots blod, kommer de til å slikke ditt blod.” Han sa dette til Ahab. Tiden gikk. Ahab gikk opp til Ramot i Gilead. Han ville angripe byen. Profeten Mika sier: “Om du drar opp vil du dø i striden.” Ahab tenker på det og sier: “Jeg bør tro på “den gamle Elia”, han vet hva som er rett.” Han sa: “Blodet mitt skal bli slikket opp 30 mil herfra.” “Det er ikke mulig at han kan ha rett. De kan ikke begge ha rett, det er umulig.” “Jeg går i striden. Og en mann spenner buen på måfå. Den treffer midt mellom brynjen og brynjeskjørtet og han blir ført ut av hæren og dør i stridsvognen. Han døde akkurat som Mika sa. De førte stridsvognen 30 mil tilbake til Samaria for å begrave ham og vasket bort blodet i dammen ved Samaria. Akkurat slik Elia sa ville skje. Slik er det med Gud. Du ler vantroens latter, men Gud vil le sist.

Vi vet hva Paulus var som en apostel. Du ser Saulus, går på veien og truer og slakter ned mennesker, hater kristne. Holdt Stefanus klær… Kan du se for deg hvordan det er å se noen bli steinet til døde? Paulus holdt Stefanus sine klær mens de steinet ham til døde. Om du hadde fortalt en kristen på den tiden: “Den mannen kommer til å bli den som elsker Jesus mest gjennom tidene.” “Han vil komme til å skrive det meste av Det Nye Testamentet som du ikke en gang kjenner til.” De ville ha ledd. Om jeg hadde fortalt familiene til mange av dere som sitter her i kveld, Om jeg hadde kommet til dem for et år siden og sagt: “Vet du hva han kommer til å gjøre? Han kommer til å komme på denne konferansen. Han kommer til å bli en kristen som synger til pris for Gud. Han kommer til å være fri fra dop, fri fra alkohol, fri fra avhengighet av pornografi. Alt dette vil skje og han kommer til å være på et kristent møte.” Jeg kjenner noen ateister her. De var ateister for 6 måneder, et år eller to år siden og de er her i kveld og synger til pris for Gud! Om dere hadde fortalt familiene deres det, ville de ha ledd. Om jeg hadde fortalt dere det ville dere ha ledd. Det er umulig.

Du sier: “Vel, min frelse var ikke umulig.” Da er du ikke en kristen. Å se ansiktet til noen som noen få uker før var et djevelens barn. Nå stråler ansiktene deres av Herrens glede. Det er en lønn som er umulig å beskrive.

Å, hvor gjennomsyret med vantro vi er! Jeg er gjennomsyret av vantro. Hvor mye: “Hva mer kan han si enn han allerede har sagt?” Hva mer kan han gjøre for oss? Vi er på mange måter som Israels barn. Vi ser mirakler etter mirakler og dagen etter føler du at det er som om ingenting skjer i livet ditt.

Enhver kristen er et tegn på det faktum at Gud er mektigere enn alle helvetes makter.