Όλα για τον Ιησού Χριστό

Όσο περισσότερο είναι ο Χριστός η ζωή μας όσο περισσότερο συγκεντρωθούμε σε Αυτόν όσο περισσότερο γίνετε Αυτός ο φακός από τον οποίον βλέπουμε την κούραση τόσο λιγότερο θα έχουμε διαστήματα λιποθυμίας. Αυτός άντεξε κούραση, δεν λιποθύμησε, πρέπει να κοιτάξουμε σε Αυτόν, πρέπει να κράξουμε σε Αυτόν. Αντιμετώπισε την λιποθυμία με πίστη στον σπουδαίο Θεό και Σωτήρα Ιησού Χριστό.

Ο λόγος που η πίστη του Αβραάμ δεν απέτυχε είναι ότι ο Θεός τον στήριζε και τον έβαζε σε αυτές τις καταστάσεις και τέντωνε την πίστη του, δεν νομίζετε αυτό να του προκαλούσε πόνο; Το ένοιωθε. Και ο Θεός τον υποστήριζε συνέχεια για να μην πέσει ώστε να μπορέσει να πιστέψει στον Θεό και να Του δώσει δόξα.

“Μα έχω αυτές τις δοκιμασίες!” Είναι αυτές οι δοκιμασίες που θα σε κάνουν σαν τον Ιησού! “Μα έχω αυτά τα αδύνατα χαρίσματα!” Είναι αυτά τα χαρίσματα που θα σε κάνουν να στηρίζεσαι στον Θεό. Δεν πήρες οτιδήποτε που δεν ήταν για να σε φέρει κοντά στον Ιησού. Αυτός είσαι εσύ! Αυτός είμαι εγώ, είναι καταπληκτικό!

Κύριε, σε χρειαζόμαστε. Εννοώ πρέπει πραγματικά να πιστέψουμε ότι εάν ο Θεός έρθει μπορεί να μας χρησιμοποιήσει με τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποίησε άλλα αδύνατα σκεύη. Και μπορούμε να αναποδογυρίσουμε τον κόσμο. Αδέλφια, μπορεί να γίνει. Ο Ιησούς Χριστός ακόμα δρα, είναι πάνω σε εκείνο τον θρόνο. Του φέρνουν τους εχθρούς Του και γίνονται υποπόδιον των ποδιών Του. Και πολλοί από εκείνους τους εχθρούς γίνονται λαός Του. Φέρονται στο Σταυρό για να παραδοθούν και συμβαίνει μέσω της προκήρυξης, όχι με ευγλωττία, και όχι με όλες αυτές τις συσκευές, και όχι με τα λεφτά μας. Αλλά είναι με την δύναμη του Θεού!

Και πρέπει να πω σε εκείνους από εσάς που ποτέ δεν ήρθατε μόνο στον Χριστό. Αυτός είναι η μόνη οδός στον Θεό. Κοιτάξτε στον Ιησού. Στρέψε το βλέμμα από τον εαυτό σου. Απομακρύνσου από αυτό που πιστεύεις σήμερα. Απομακρύνσου από αυτό που εμπιστεύεσαι. Κοίταξε στον Ιησού Χριστό, το Αρνί του Θεού που πεθαίνει, η Βίβλος λέει πάνω σε Αυτόν που έχυσε την οργή Του ο Θεός για την αμαρτία σου και για την αμαρτία μου. Ο Θεός έχυσε την οργή Του πάνω στον Υιό του Θεού, σαν να Τον μισούσε επειδή μισούσε εμάς και τις αμαρτίες μας. Αλλά ο Ιησούς πήρε την οργή στην θέση μας. Ο Θεός πήρε την οργή στην θέση μας για να μπορέσουμε να σωθούμε.

Μην κατηγορείς τον Θεό που δεν έρχεσαι. Επειδή δεν υπάρχει πραγματικά καμιά πιθανή δικαιολογία γιατί δεν μπορείς να πιστέψεις στον Ιησού Χριστό και να σωθείς αυτήν τη μέρα. Γιατί να μην μπορείς να δώσεις την ζωή σου να την αναλάβει Αυτός. Στον Ησαΐα 55 εδάφιο 1 λέει, “Ω, όλοι εσείς που διψάτε, ελάτε….” Όλοι που το ποθούν. “Ελάτε στα νερά, και όσοι δεν έχετε ασήμι, ελάτε, αγοράστε, και φάτε, ναι, ελάτε, αγοράστε κρασί και γάλα, χωρίς ασήμι και χωρίς τιμή.” Υπάρχει ένας όρος εκεί, δεν είναι; Πρέπει να έρθεις…δεν πληρώνεις για αυτό. Έρχεσαι και παίρνεις ελεύθερα.